reklama
Hahahahah zdarza sie ja akurat nie miałam zadnych wymiotów ale mdlosci mnie męczyły i wolałabym zygnac niz sie meczyc ..
Moze warto sie skonsultować z rehabilitantem i juz kręgosłup ćwiczeniami zabezpieczać bo tak, potrm to na prawde ciezko, ja akurat zero problemow w ciazy pracowałam do 7.12 a rodziłam 16.01 oststni raz na siłowni byłam 6 dni przed porodem [emoji16][emoji16]
Moze warto sie skonsultować z rehabilitantem i juz kręgosłup ćwiczeniami zabezpieczać bo tak, potrm to na prawde ciezko, ja akurat zero problemow w ciazy pracowałam do 7.12 a rodziłam 16.01 oststni raz na siłowni byłam 6 dni przed porodem [emoji16][emoji16]
Powiem ci z doswiadczenia ze nie warto prowadzić ciazy i placic gruba kase za prywatnego ginekologa - mozna raz czy dwa podejść na usg dziecko zobaczyc ale opieka polozna/rodzinny jest bardzo spokoWitam, czy któraś z Pań może polecić mi jakiegoś polskiego ginekologa w Østfold, najlepiej w Sarpsborgu do prowadzenia ciąży?
Ja ci moge podac namiar ale w Oslo Polak albo w kongsberg Norweg ale super koles
Nie ma w Norwegii prywatnego prowadzenia ciazy mozesz to dla siebie robic ale i tak prowadzi ci oficjalnie polozna i rodzinny i nie widze potrzeby ciagłego biegania do polski - po co? Tu jest duzo lepsza opieka i za darmo chyba ze masz duzo zbędnej gotówki na loty wizyty i badania ktore tu masz za darmo. Opieka w szpitalu nieporównywalna do warunków polskich.Tylko prywatnie jest możliwość prowadzenia ciąży ? to lepiej do Polski latać do lekarza
A odnośnie USG, czy to prawda ze szkodzi dziecku? i jak najmniej robić
A co ma zaszkodzić w usg? Doppler moze denerwować dziecko bo wzburza wody płodowe ale samo usg to nie widze problemu.
A czemu tak nie chcesz prowadzić ciazy normalnie tutaj ?jak to kwestia języka to przysługuje ci tłumacz - ja polecam opiekę tutaj, super jest
Pterusinska
Fanka BB :)
Witam wszystkie Mamusie.
Chcialabym dołączyć do tematu
Przełom 11/12 tygodnia ciąży
Chcialabym dołączyć do tematu
Przełom 11/12 tygodnia ciąży
Witam wszystkich
Mam pytanie. Wszędzie szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Mieszkamy z mężem od kilku miesięcy w Oslo, mąż przyjechał do pracy a ja razem z nim. Kilka tygodni temu firma, w której pracował zbankrutowała i poszedł na dagpenger. Ja nigdy nie pracowałam w NO. Właśnie dowiedziałam się, że jestem w ciąży Czy jeśli mąż nie znajdzie pracy - i pozostanie na dagpenger - to przysługują mi w tym czasie jakiekolwiek świadczenia z tytułu narodzin naszego maluszka?
Dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam wszystkie Mamy
Mam pytanie. Wszędzie szukam i nie mogę znaleźć odpowiedzi. Mieszkamy z mężem od kilku miesięcy w Oslo, mąż przyjechał do pracy a ja razem z nim. Kilka tygodni temu firma, w której pracował zbankrutowała i poszedł na dagpenger. Ja nigdy nie pracowałam w NO. Właśnie dowiedziałam się, że jestem w ciąży Czy jeśli mąż nie znajdzie pracy - i pozostanie na dagpenger - to przysługują mi w tym czasie jakiekolwiek świadczenia z tytułu narodzin naszego maluszka?
Dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam wszystkie Mamy
reklama
Pterusinska
Fanka BB :)
Norgefanka, my mieszkamy w Norwegii ponad 3 lata.
Przyznanie Ci becikowego zależy od tego czy jesteś tu legalnie, masz wsztskiego papiery-pozwolenie z policji, stały numer itp. I tego czy Twój mąż wypracował minimum potrzebne do przyznania zasiłku. Najlepiej będzie przejść się do najbliższego oddziału Nav i tam zapytać.
Przyznanie Ci becikowego zależy od tego czy jesteś tu legalnie, masz wsztskiego papiery-pozwolenie z policji, stały numer itp. I tego czy Twój mąż wypracował minimum potrzebne do przyznania zasiłku. Najlepiej będzie przejść się do najbliższego oddziału Nav i tam zapytać.