reklama
Kolola tez tak robiłam ale kiedyś mi zamknęli konto, cofnęli mi kase pomniejszona o "podroz" kasy prawie tysiąc koron. W nordei powiedzieli ze jak nie uzywam konta pare miesięcy oni zajykaja( chyba3) i sie wkurzylam no az tsk czesto nie jezdze do polski. I dlatego robie tak jak mowilam
AniaSm
Fanka BB :)
no my robimy tak jak Emenems napisała
ale się piękna pogoda zrobiła ostatnio :-) aż się chce żyć :-) (pewnie jutro będzie padać ;-))
kolola no ja też latam z dwoma przesiadkami , bo nie ma bezpośredniego ,a szkoda bo było by prościej zwłaszcza z dziećmi
ale się piękna pogoda zrobiła ostatnio :-) aż się chce żyć :-) (pewnie jutro będzie padać ;-))
kolola no ja też latam z dwoma przesiadkami , bo nie ma bezpośredniego ,a szkoda bo było by prościej zwłaszcza z dziećmi
Hei dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was ma badz miala takie dziwne drgania dziecka w brzuchu? Dzis w nocy zdarzylo mi sie to poraz drugi , odnosnie drgan to tak jakby ptak trzepotal skrzydlami. Martwie sie strasznie chociaz do rozwiazania zostalo mi 2,5 tyg.
Dziewczyny przyszła dzis do mnie frikort z helfo, jak to teraz bedzie? Bo martwię sie ze hak jeździłam do lekarza i mi zwracali za dojazd samochodem to teraz bede musiała jezdzic autobusem czy cos? Zeby mi zwrócili?? Bo ja nie mam jak inaczej dojechać do porsgrunn jak samochodem....
dzięki dziewczyny za rady dostałam już wczoraj ten czek i teraz dalej nie wiem gdzie ja mam konkretnie z nim iść? mogę gdzieś pobrać gotwkę zamiast wpłacać na konto? bo część chcę na moje konto polskie a część na męża norweskie więc najlepiej by nam było pobrać gotówkę.
Jola ja też miałam takie drgania i nic się złego nie działo, dziecko ćwiczy sobie w brzuszku po prostu
Jola ja też miałam takie drgania i nic się złego nie działo, dziecko ćwiczy sobie w brzuszku po prostu
hej dziewczyny mam do was pytanie , jakie macie doswiadczenia z paszportem dla maluszkow ? zrobilam zdjecia , napisalam do ambasady wyslalam skan napisali ze wydaje sie byc poprawne zdjecie. maly ma lekko otwarta buzie, i przekzywil gkowe w bok troszke i widac jedno ucho cale a drugie koncowke ucha, oczy ma otwwrte a i w rogu jak sie przyjzec to widac kawalek mojego palca. nie wiem jak w ambasadzie traktuja zdjecia dla maluchow ?czy robia problemy , z pol godziny proboalismy se zdjeciem u fotografa i kurcze ise nie dalo inaczej
lece sama z malym i nie chce w oslo biegac po fotografach , mialyscie kiedys potwierdznie podpisu meza na zgodzie na poszpart od norweskiego notariusza, juz wiem gdzie i jak ale nie iwem jak ambasada na to , bo na zdowy rozum to gdzie niby mam znalesc polskiego notariusza na polnocnym zadupiu pozdrawiam
reklama
AniaSm
Fanka BB :)
hej
kolola myśmy tak robili z tym że u mnie w mieście notariusz taki dla ludzi darmowy jest na policji , może zapytaj , jeśli chodzi o zdjęcie to my robiliśmy sami w domu na tle prześcieradła białego , nam się przyczepili że zdjęcie jest ciemne , ale jak wezwaliśmy kierownika to się okazało że może być więc jakby co to się nie daj bo tam jak w PL niestety
emenems niestety nie pomogę
my po krótkim pobycie w PL tzn ja byłam z Leną na komunii u mojej bratanicy ,no ale jeszcze trochę i wakacje i już się doczekać nie mogę bo wynajeliśmy kwatery nad polskim morzem więc poleniu****emy sobie przez tydzień (o ile dzieci pozwolą)
kolola myśmy tak robili z tym że u mnie w mieście notariusz taki dla ludzi darmowy jest na policji , może zapytaj , jeśli chodzi o zdjęcie to my robiliśmy sami w domu na tle prześcieradła białego , nam się przyczepili że zdjęcie jest ciemne , ale jak wezwaliśmy kierownika to się okazało że może być więc jakby co to się nie daj bo tam jak w PL niestety
emenems niestety nie pomogę
my po krótkim pobycie w PL tzn ja byłam z Leną na komunii u mojej bratanicy ,no ale jeszcze trochę i wakacje i już się doczekać nie mogę bo wynajeliśmy kwatery nad polskim morzem więc poleniu****emy sobie przez tydzień (o ile dzieci pozwolą)