reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
ja tylko na chwile i spadam spac, bo jutro od rana znajomi sie beda przewijac
marta bardzo dziekuje, dostalam jedna paczke dzis, i powiedzieli na poczcie ze druga jest gdzies tam wyslana :szok:i jutro maja ja przyslac do nas na poczte. do odebrania bedzie jutro po poludniu albo pojutrze

dobra ja tez naprawde juz zmykam:tak:, dobranoc
Aga dzięki za foty, a jutro to jakaś impreza:confused:czy tak integracyjnie:confused:

no kurde rzeczywiscie powazne tematy tu sie rozstrzygajå!!

z tym trzepaniem Polakow na lotniskach to masakra!! ale rzeczywiscie moze i racja.. dziewczyny nawet na legalnych pracownikach z obcych krajøw Norwegia traci bardzo duzo pieniedzy w skarbie panstwa bo nikt nie mowi o pieniådzach wywozonych do PL.. dlatego chwytajå sie wszystkich sztuczek.. jak Polak tu siedzi i zyje to wiadomo ze czesc pieniedzy na rynek wroci.. nie dziwie sie bo same pomyslcie co jakby Polska byla takim bogatym krajem z tak ogromnym naplywem obcych... swojå drogå ja mysle ze tu nie tylko sie o Polakøw rozchodzi. mysle ze innych moze tez sprawdzajå...

Marta niedobre wiesci o Natalce ale chociaz dobrze ze ta wada moze sie wyleczyc.. czy to sie nawroci tylko za pomocå okularow czy jakies mechaniczne zabiegi?? :zawstydzona/y:

a jesli chodzi o kulture i kontakty miedzyludzkie w PL to tak - ja tez co roku to widze i obserwuje.. czasami milcze, czasem usmiecham sie pod nosem ale czasami tez nie wytrzymuje i cos tam powiem.. jakkolwiek. rozumiem ze w PL bieganina ale mimo wszystko jakas kultura powinna obowiåzywac.. ale czy to sie zmieni - dziewczynyny nie wierze..niestety w takim tempie zycia, przy braku pieniedzy i podzialu spoleczenstwa na biedni/bogaci to jest rzeczå naturalnie niemozliwå do wytepienia...:-(

mi tez dzisiaj przyszlo pocztå ze skarbowki... niestety w tym roku to ja bede panstwu zwracac kase - cos ponad tysiåc...:wściekła/y::-( ach.. nielubie,nielubie...

ja tez staram sie ostatnio wczesniej chodzic do løzka.. kilka razy cos kolo czy zaraz po 23 i choc nielatwo mi tak trzymac ten fason codziennie to chyba jednak bede sie starac bo moja Emma ani mysli budzic sie pozniej niz miedzy 06:15-06:45..

acha.. a powiedzonka møj tato to chyba ze "STOLYCY" wziål bo wlasnie jest z Niego rodowity Warszawiak.. :-D

papatki i kolorowych!

ana zadna impreza, spotkania integracyjne, miedzynarodowe (Irlandia, Rumunia, Kanada, UK, NO). pierwsi juz o 10. lece spac, bo rano jeszcze bede przygotowywac

Agnieszka ulzylo mi bo myslalam ze gdzies zaginely...ufff...nie wiem jaka dostalas bo w jednej oddalam czesc ubranek za co BARRRDZO DZIEKUJE:-) czesc jeszcze mam jak spioszki ;-) a z reszta sama zobaczysz hi hi:happy:
ja tez mykam do wyrka bo rano dupcie o 7 trzeba podniesc Natale do przedszkola wyprawic...
Kasiu z tymi wadami to tak jest, ale sa do wyleczenia, w miare szybko zauwazone wiec luzik, ja sie juz nei stresuje po takim czyms a mogla wogole nie widziec :zawstydzona/y:, wiec ciesze sie ze widzi :rofl2:
a co do polaczkow to ja podzielam zdanie i Kasi i Anki, sama mam tutaj znajomych ktorzy by z checia pojechali do domkow w PL na ten czas a tego nie robia bo tez jakas przyszlosc wiaza z norwegia. ja sie ciesze ze lapia...a propos moj tesciu wlasnie tak kombinuje i ostrzegalismy go i wogole a jak go zlapia to zlapia, "nie moj cyrk i nie moje malpy" jest dorosly i wie chyba co robi...
zreszta sa spekulacje jakis zwiazkow rzadowych zeby wstrzymac wyplacanie barnetrygg do PL ze to wyrzucanie pieniedzy bo i tak nie sa wydawane w norge tylko w PL a z "kieszeni norkow " niby placone....a ostatnio czytalam ze oni wcale nie lubia "obcych" ze jest rasizm ale ukryty...mnie nic nie spotkalo nieprzyjemnego a z drugiej strony nawet nie wiem kiedy mnie obrazaja :baffled: tylko sie smieje jak glupek jeszce ....ehhh
jestem zdania "jak kogos traktujesz tak on ciebie bedzie traktowal"

Buziokow Tysiace i snow o ksieciach pieknych :***

2yxk9eg.jpg

cześc dziewczyny, u mnie pogoda znowu doazuje , snieżyk prószy , ale sie zaraz roztapia:tak:, szkoda bo pogoda taka se i pada deszcz na zamiane , wieje a chciałam iśc na spacerz Czarkeim i dzieciakami obok od sąsiadki , ale one po chorobie to teraz nie wiem jaki plan na dzisiaj:confused::baffled:.
a jak u Was?

Witajcie.
Co do wczorajszego tematu kręcących Polaczków to tak jak Wy jestem zdania, że "dziadostwo" trzeba tępic:tak: Wczoraj też apropo tego tematu znajomy nam mówił, że podobno urząd odpowiedzialny za ściganie takich krejzolów ma wgląd w dane podróżnych Norwegiana i Sasa. I stąd właśnie wiedzą kto i kiedy wyjeżdża i wraca. A wiecie w jaki sposób się o tym dowiedział:confused: Przed wylotem do Polski jakies 2 tyg temu zgłosił, że wylatuje i wraca któregoś tam. A faktycznie wrócił 3 dni wcześniej a tego nie zgłosił i zadzwonili do niego z NAVu, żeby przyszedł i poprawił datę powtotu to mu wypłaca o te 3 dni więcej:szok: Fakt, że my mieszkamy w malutkim miasteczku więc może te urzędy jakoś bardziej przyjaźnie nastawione.

A ja dziś jestem uwięziona :baffled: bo mąż zabrał dziś auto do pracy a mało tego w aucie wózek jest, którego nie wyjął i nawet na spacer po wiosce wyjśc nie mogę:crazy: No chyba, że klocka na rękę wezmę i tak się przejdziemy ale czuję, że daleko nie zajdę:rofl2: Pogoda taka sobie - słonko świeci ale mroźno.

reklama
Cześć laski
A mi się zaczął pechowo dzień, bo złapała mnie policja:crazy:
Jechałam do Niuni...wyciągnęłam ją na fajny spacer nad jeziorka w centrum miasta, fajnie było tylko K. prawie 1m,5 h ryczała....ahhh no zawsze śpi w wózku.
Kasia czekam:tak:może być piatnica;-)

Do góry