reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

bawia mnie takie historie , i leczą zarazem , bo te dzieic biedne...
Agata nic nie mów , nie musze do W-wy jechac , żeby wiedzie cco masz na mysli kochana:tak:oni tu sie wożą i jak jeżdżą:baffled: już wiem..!!!!....bez obrazy :crazy:..i nie tylko małolaci:no:a latem to wytrzymac się nie da bo oblegają półwysep

reklama
wiem wiem Ania i wcale nie jestem z tego dumna. Ale wiesz jak sie wyrasta w tym wyscigu to sie tego nie widzi. Ogolnie ci co nawiedzaja was w Trojmiescie to nie sa moji ulubieni ludzie jesli rozumiesz o co chodzi:crazy: dresy czesto, albo nowobogaccy ktory tak naprawde tylko zjechali do Wawy i juz sie wielkim panstwem staja:angry:

wlasnie ci rowni ludzie to maja dosc stresu i zgielku i zjezdzaja do malenkich miejscowosci nadmorskich, a nie z miasta do miasta:baffled: ale coz jak ktos chce sie pokazac, to nie na reke mu mala rybacka wiec:crazy:

Agata tak to jest w norge, ale niech sie nie zalamuje bo nie ma po co. Powoli sie wszystko ulozy tylko trzeba czasu :tak:
ale fajnie z tymi rzeczami ze udalo Ci siie pozbyc :-p
a co do historyjek :
wczoraj dowiedzialam sie ze ludkow trzepia na lotniskach: jezeli Polak wraca do Norwegi to na lotnisku czeka chlopek, policjant w cywilu i na wyrywki pyta sie skad jestes, jak Polak to sie pytaja w jakiej firmie, dzwoinia do firmy lub do NAV-u i pytaja sie na jakiej zasadzie jest zatrudniony, jezeli na premiteringu albo dostaje z NAV zasilek i tego nie zglosil ze wyjezdza od razu dostaja sankcje, czyli traca prawo do zasilku i musza oddac kase z procentem ta ktora dostali w czasie przebywania w PL!
a dodatkowo dla informacji: takimi sprawami zajmuje sie prokuratura i sad bo to juz nie wchodzi w obowiazki NAV.
a co do samochodu Kamila to tak jest niestety , norwegia jest panstwem prawa.
a myz to keim na diecie ze jemy max do 18:30 czyli w sumie zero kolacji i kurcze glodni jetsesmy ale sie trzymamy :-p

Ostatnia edycja:
Marta- szkoda mi ich bo rzeczywiscie tesknia za rodzina wiec jada, ale jest to zupelnie nie fair w stosunku to tych co siedza i przestrzegaja prawa na miejscu. A biora sie za Polaczkow, bo wiecie juz sie zorientowali ze Polak to potrafi:sorry2:

ja tam zaraz bede probowac isc spac. Nie wiem co sie dzieje w dzien jestem zmeczona a wieczorem jakis power mi sie wlacza i nawet jak sie poloze to leze dlugo i nie moge zasnac. Czyli ten najmocniejszy i najdluzszy sen Daniela zamiast spac to mi sie nie chce... i kwadratura kola:baffled:

ja tam uwarzam , że jak sie jedzie to trzeba zglosic i tyle, my mamy pretensje w pl jak jakcyś obcokrajowcy cos kombinują !!!!Każdy kraj ma swoje prawo i normy...wiem , że sie tęskni , bo sama to przerabiam , ale mąż zgłosił:tak: jak przyjechal na dwa tygodnie , i wiadomo finasowo inaczej..ale co jak wymagaja to wymagaja , tylko szkoda , że się pomulili i konto zablokowali :rofl2:...no zdarza się , no nie?:-D:crazy:

Ania w Norwegii takie historie mnie nie zadziwia. Ci znajomi co stracili prace nadal czekaja na becikowe od lata:crazy: ciagle kaza podac numer konta i nigdy nie przychozi:crazy: teraz im sie bardzo przyda wiec trzeba zawalczyc. No i na zwrot podatku czeka z 2007 roku... 6000 koron droga nie chodzi:angry: maz powiedzial ze sie wezmie i pojedzie z nim po urzedach,,, trzeba im nawciskac ostro:angry:

reklama
no nie moge , ale Agata w pl czy jest lepiej, jak się pomylisz w rozliczaniu podatku to od razu ścigają ,a żeby kaskę oddac to czekasz ho ho i jeszcze trochę:baffled:
i ci urzędnicy ...cholera jasna , w N są porzynajmniej mili i maja ten przyklejony usmieszek:crazy: a tu:-Dto tylko użyc Twojego powiedzonka bez kija nie podchodź:tak:, dzisiaj to we mnie sie gotowało.....:baffled:

Do góry