reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

hej

ja dzisiaj od rana na nogach, a to dlatego ze auto stoji, kasy nie ma dopiero za dwa tygodnie moge naprawic a Daniel mial w koncu ta zalegla szczepionke hepatitt b i musialam autobusem jechac. Ale nie ma co narzekac bo mam 300 metrow od domu i zatrzymuje sie tez blisko tylko pod gorke musze wejsc i jestem. Tylko troche czasu zajelo, ale za to maly i Sandra mieli wycieczke;-)

dobrze ze maz byl ze mna to byla inna pigula i tak z nia pogadal ze mimo iz nasza sie nie zgodzia to po dobroci wywalczyl szczepienie dla Daniela. Powiedzial jej ze kazdy w naszej rodzinie ma i glupio ze tylko Daniel nie no i czesto jezdzimy tu i tam..... no i dziwo (bo nie mialam nadzieji ze przejdzie) powiedziala ze nie ma sprawy, mozna to zrobic tylko ze on juz jest duzy i ze byl w Polsce to trzeba odczekac 8 tygodni od powrotu, zrobic taka mala probe i potem normalne szczepinie. Co za kraj, co inny czlowiek to co innego. W urzedach tez tak jest, jak to Lilka doswiadczyla:sorry2:

juz po obiadku, dzisiaj wczesnie;-) idziemy sobie z Danim polezakowac;-)

reklama
witam!!!
agata fajnie,że udało się załatwić to szczepienie:tak:
lila wysłałam ci zaproszenie na nk i póżniej zaczne poszukiwania marty :-D

u nas dzisiaj znów pogoda do kitu:-( nie byliśmy wczoraj u Madzi,mooooże dzisiaj się wubierzemy bo z mojego A.straszny pracocholik się zrobił:dry: czemu ja jestem takim cykorem i boję się jeżdzić jak jest śnieg...:confused:

lila a ile jest za to placone wiesz cos wiecej?

bellakama o dlugosci mini to ja sobie moge tylko pomarzyc.. bo golony mam takie ze wszystkie nasze dzieci z BB przez pol roku by chyba nimi wykarmil!! :-D u mnie w modzie dlugosc mini - do kolanka a ostatnio cos mi sie uwidzialo tez na styl hippi (wczesniej nie bardzo bo nie lubilam jak sie miotalo miedzy nogami) i nosze do kostek - ale to bardziej na lato - lekkie i przewiewne..

my wrocilysmy ze spacerku..oczywiscie hotel i sklep - po batonika i cotygodniowy zestaw losøw.. a zapomnialam sie Wam pochwalic. w zeszlym tygodniu kupilam w Voss i zdrapalam "ta£zena"!!:-) jippiiii!! :-D

natanek ja sie juz wprosilam!!

dziewczyny a wogole przed chwilå dostalam SMSa reklame.. to nic ze to nielegalne z ich strony i nie wiem skåd wzieli møj nr ale mimo wszystko warto miec takå informacje.. czesc z Was juz pewnie wie bo zalatwiala takie rzeczy ale w razie czego podaje..

NorText.net - Norwesko-Polskie Biuro Tlumaczen Przysieglych w Oslo
tlf. 40200314, fax 22294444
www.nortext.net
mail: nortext@nortext.net

Natankowa Kasiu ja też się wprosiłam:-D

Ja mini noszę ale bardzo rzadko. Za to mój mąż ciągle mnie do tego namawia bez większych rezultatów:-D I nawet sobie zażyczył, żebym przyleciała do niego w mini i super kozaczkach haha to takie jego marzenie, zobaczyc mnie tak na lotnisku:-) Ale se chyba facet sprawy nie zdaje jakie to niewygodne zwłaszcza w podróży:tak: No i niestety mini nie było, musiła się tylko kozaczkami w spodenkach zadowolic:-D

:-D:-D:-D fajne marzenia ma ten Twøj måz!! :-D møj takich nie ma nawet jak mu proponuje ze moze cos zaloze - tak tylko dla Niego!! :-D no ale to taki wychøw - zimny norweski. i musze sie zawsze dopytac czy ladnie wyglådam!! :wściekła/y: no a On mi na to - Ty zawsze ladnie wyglådasz - nawet jak brzydko.. :wściekła/y::-D niby dobrze ale czasami czlowiek chcialby cos milego uslyszec nie? - bo kobiety prøzne så!!! :rolleyes::-D

mam przerwe !! :-D

dzieci spia WSZYSTKIE SZTUK 3 :-D ja upieklam mufinki z czekolada i popijam sobie je capucino
mhmmm dietetycznie jak nie wiem co :baffled::-p

Kamila jak bedziesz cos wiedziec szybciej o tym kursie z Nav to napisz
mi sie podoba to,ze oni po tym kursie znajduja prace kursantom :tak: to mi przeogromnie sie podoba,bo u mnie jest pare polskich tu biur posrednictwa pracy i niestety to zaden miod byc ich pracownikiem
ja wlasnie chce isc do pracy od razu na kontrakt norweski a nie przez jakiegos polskiego posrednika :dry: dlatego zapisalam sie na kurs na ktory chodze

Kasiu nie wiem jaka to jest kwota :no: mi ten znajomy mowil cos o paru tysiacach,ale wiesz...moj norweski jeszcze nie za dobry i nie zrozumialam go,mowil cos o 4 i 11 tys. nok,ale nasza rozmowa przeplatala sie z ile nav daje na opiekunki do dziecka i to chyba cos 2-4tys.,a niby nav miesiecznie daje kursantowi 11tys.,ale on sam nie byl pewien i w sumie chcial ze mna w srode jechac do Navu sie wszystko dowiedziec,ano ale nie udalo nam sie razem pojechac
jak bede wiedziec po poniedzialku wiecej to od razu napisze:tak:

natanku Kasiu dziekuje za zaproszenie :-)

wieczorem w spokoju wlece na galerie

dzieki Lila za info! to jest kurcze swietna opcja! przyjemne z pozytecznym! no i to ze potem pomagajå znalezc prace.. mi by to tez odpowiadalo tyle ze jak bedziemy sie przeprowadzac do Ulvik to J. chce tam swoj biznes - taki rodzinny - czyli ze ja tez bede pracowac (wiec ja problemu z pracå nie mam tylko chce sie wkoncu dobrze nauczyc tego cholernego norweskiego) no i nie wiem czy by mi pozwolil na cos takiego..:baffled:no i jeszcze sie zastanawiam czy w Voss (najblizsze miasteczko) byloby cos takiego bo Bergen oddalone o 150kilosøw odpada..:zawstydzona/y:

reklama
Wpadam wiosennnnieeeee bardzo :-)
Też się wprosiłam do Was na NK....bo ze mnie szpieg pierwsza klasa....
Kamila ooo to daleko mieszkasz, ja byłam najdalej w Lillehamer właśnie. Twój M (immiennik mojego Męża) tam dostał akurat pracę? CO robi?
Jak CI się żyje tam?
Kudłata śpi 3cią godzinę na dworzu juuuuppppiiiii:-D połaziłam z nią 1h po lasach i nad fjordem, wygrzałam się,super, baaardo dobrą mam energię... BO udało się mojej Bocianowej koleżance 2gie invitro, a ma już 36lat więc euforia! :-)

Do góry