reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Kasiu ząbki wszystkie wyleczone, prawie każdy to kanałowe:crazy:, zostało mi wybielenie z przodu tych sinych tam bedzie włókno szklane czy porcelanka juz nie pamiętam i troche kosztuje, więc musze poczekac, a koronka za 3 miechy , więc tylko estetyka mi została.
co do ceny to za godzine wychodzi 7 zł, ale jak wykupisz karnet to jakoś taniej ,więc oplaca sie karnet:tak:.jutro tez sie tam wybieram bo mam pare rzeczy na poczcie do załatwienia wiec po drodze go zostawie i sie dowiem co i jak :)
mi sie tez podoba ta ostatnia , a myslicie , że za niska dla czarka:confused:

reklama
no ciekawe jak Kasia wygladą:-D
może tak:rofl2:
fr07.jpg

dobra ja tez uciekam, dobranoc:)

to bardzo tanio, ja widzialam na internecie oferte, w suchym dworze, ale interesowalo mnie tylko to gdzie matki z dziecmi siedza i wyszlo 40zl za godzine, z tego 30 min zabawy, reszta dyskusja.
no kasia jak po fryzjerze:-D
tez uciekam, glowa mnie boli

na suchym dworze:confused:podaj namiary , ja słyszałam , że tam ostatnio ktoś otworzył prywatne przedszkole:tak:, ale 40 zl to masakra, skad oni biora ten cennik:-D, proszę:-D

:-D ciecie bylo najszybsze jakie dotychczas uswiadczylam!! :-D tylko musialam pilnowac zeby sie schylil i patrzyl, do garsci nie chwytal i po koleji ciål a nie skakal z miejsca na miejsce!!! i zostawilam sobie z podspodu jeden dlugi kosmyk na pamiåtke :-D:-D:-D jak szalec to szalec a do kwietnia musze pomyslec konkretniej!!

ania ta ostatnia tablica fajna tyle ze bedzie musial siedziec (chociaz to tez dobrze ze posiedzi troche na zadku a nie tylko bedzie ganiac:-D) chyba ze na czyms postawisz.. :)

ja tez sie zegnam powoli.. dobrej, spokojnej nocki i kolorowych dla Wszystkich Mamus i dzieciaczkøw.. :Ø***..

no to jeszcze przemyśle sobie to przedszkole:tak: normalnie bym zdębiała jakby mały zaczął gadać po norwesku:szok::-D
ja też się żegnam,dobrej nocki,do juterka:tak::-)

dziewczyny czytalam co i raz co tam pisalyscie, ale stracialm watek:-(

ktoras pytala sie o przedszkole, a wiec sa grupy o 1-3 lat oraz 3-5. W PL to nie przejdzie bo jest za duzo dzieci i te grupy musialyby byc gigantyczne no i te przedszkola tutaj sa mniejsze, tak mi sie przynajmniej wydaje w porownaniu z Warszawa. Przedszkole sa fajne, bo dzieciaki moga spedzac czas z rowiesnikami, no i wyszaleja sie na maksa na swiezym powietrzu. Trzeba sie jednak nastawic ze nasze polskie dzieciaczki nie sa przyzwyczajone do takich warunkow pogodowych i tak dlugiego czasu przebywania na dworzu, ze dopoki sie nie zahartuja to trzeba sie przygotowac na czeste chorowanie:baffled: no ale pozniej nic ich nie rusza (ogolnie, sa oczywiscie wyjatki od reguly)
no i nie ma co sie za bardzo nastawiac na taki rodzaj zajec jak plastyka, muzyka, angielski itp.. stawia sie na samodzielnosc dzieci i zeby sie wyszalaly, a reszta to dodatek. Oczywiscie rysuja, czasem robia jakis teatrzyk albo teatrzyk przyjezdza do nich, ale nie sa to takie codzienne zajecia tylko od czasu do czasu.

nie wiem czy udalo mi sie troche przyblizyc tym co jeszcze nie sa wdrazone, ale jakby co to piszcie,,,,,, ale ostatnio troche jestem zabiegana wiec prosze sie mocno upominac jakbym nie dala rady odpowiedziec;-)

a ja dzisiaj rozmawialam z bratem, ktory naprawde w mechanice zrobi wszystko (szkoda ze mieszka w Anglii) no i po krotkim przyblizeniu sprawy ze znowu jak wysprzeglam to slysze cos od razu powiedzial mi ze mam uszczelke (zimering) do wymienienia bo mi olej cieknie i znowu sie sprzeglo spali jesli tego nie zrobie i co za idiota mi tego nie zrobil przy wymianie sprzegla, bo przeciez teraz znowu trzeba skrzynie wyjmowac zeby taka glupote zrobic:angry: caly dzien roboty:angry:

normlanie mam ochote odstawic ten samochod i na niego nie patrzec:crazy: ach szkoda gadac:angry:

ide lepiej spac, bo znowu nie korzystam z tego ze Daniel spi, a spi od 20:baffled:

spokojnej nocy i przepraszam ze nie odnioslam sie do innych postow - ucieklo mi:-(

ps.. Kasia jaka fota nowej fryzurki?

dobra zobacze moze cos wkleje ale nie obiecuje. :-D juz pisalam ze to zadna rewelacja, poprostu sciete na prosto (wg Jorgeira:-D) do ramion.. grzywki nie ruszalam bo nie wiem jeszcze co bede z niå robic w kwietniu wiec zapuszczona na maxa.. ale moze sie chociaz troche wzmocniå i nie bede juz tak gubic...
przesrane masz z tym autem agata.. rzeczywiscie dupa nie mechanicy, strata czasu i pieniedzy..:zawstydzona/y::wściekła/y::zawstydzona/y:

MATKO ILE NASTUKALYSCIE :szok::szok::szok:
chyba godzine czytalam :szok:

my też dołączamy do życzeń!!!!!!!!!!!!!!:-)
plonskasia ja mam tą wersję diety
Dieta Kopenhaska, Kopenhadzka :: ZdroweForum.pl
póżniej się odezwę bo mąż wrócił i oczywiście potrzebuje komp:eek:

natanek dobrze,ze diete rzucilas :tak: ja jestem od stycznia na diecie-obecnie ją zawiesilam..- jednak duuuuzo czytalam pzred i ta kopenhaska,jak i reszta tak drastycznych diet jest b.nie dobra :no:
po 1. gdybys do konca wytrzymala,twoj metabolizm wracalby do normy z jakies pol roku,a zrabany metabolizm wiadomo,ze smierdzi latwym tyciem
po 2. organizm by zaczal super magazynowac po takiej diecie na czas kolejnej glodowki
dlatego lepiej MŻ jak piszesz i jakis ruch:happy:
a wogole widzialam fotki i kobitko z czego ty sie chcesz odchudzac? powaznie pytam :tak: bo ja nie wiem :rofl2:

...
Lilka spokojnie, na pewno zaimponujesz M! Skąd ja to znam, u nas też najpierw M znał nor.

Istra to mnie b. dobrze rozumiesz widac :-) mysle,ze wypadlam calkiem dobrze,bo znajomy non stop do mnie nawijal po norwesku :-D ja duzo rozumialam,duzo odpowiadalam :tak: jestem z siebie dumna :-)
Istra a powiedz mi jaki jest twoj norweski,biegly? tak z ciekawosci pytam :-)

Lilka dasz rade, zaimponujesz napewno, w koncu masz 3 dzieci i jeszcze sie uczysz to juz jest nominacja do medalu za samo to;-)

kochana dziekuje za tak mily komplement :***

a jak raczki? juz sie odfarbowaly :-D

Lila! powodzenia z tym norweskim!! i nie stresuj!! dasz rade! poczåtki zawsze så trudne ale nie rezygnuj i rozmawiaj!! widzisz ja mam vikinga i przez to nie chcialam gadac po norwesku zeby sie nie blaznic i choc wszystko rozumiem i duzo møwie to jednak kalecze i nie znam dobrze gramatyki a moglabym juz daaaawno plynnie rozmawiac..to samo z wagå.. nie stresuj!! swietnie Ci idzie!! ja tez ostatnio troszke schudlam a przynajmniej ten worek z przodu mi sie troche zmniejszyl a pojechalam do Ulvik, pofolgowalam i znowu mnie wysadzilo!! :wściekła/y::zawstydzona/y: tyle ze ja sie nie bawie w diety i chyba raczej nie bede.. sprobowalam ale ja serca do tego nie mam!!..

Kasiu wiesz co? na poczatku wstyd mi bylo sie odzywac,bo tak jak ty balam sie,ze dam plame i sie zbłaźnie :sorry2: ale odkad poszlam na kurs postanowilam jak to nauczycielka mowi SNAKKE SNAKKE SNAKKE :-D:-D:-D:rofl2:
wale z błedami,nie mowie dobrze gramatycznie,ale mwoie i mnie rozumieja,wiec to najwazniejsze :-) i ciesze sie ogromnie,ze poszlam na ten kurs,bo mi duuuuzo pomogl
jestem odwazniejsza :rofl2:
kochana ja ci zazdroszcze tego vikinga w domu :-D i tego,ze w sumie za jakis czas bedziesz perfecto mwoila pa norsk :-);-)

dziewczyny czy jak sie karmi piersia to nie wolno pic zielonej herbaty?

Aniu ja jak zaczelam dietjkowac,to karmilam piersia i dowiadywalam sie jak z ta zielona herbata i mi zdecydowanie zabroniono ją pic

dziewczyny ma prośbę: szukam takiej tablicy jak ma Lilka, ale jak wchodze na allegro net mi pada, czy któraś z Was przy wolnej chwili jutro albo później powklejałaby mi fotki takich tablic, tylko nie linki bo nie dam rady otworzyc:baffled:, dziek z góry:tak:

Aniu ja mam taka,choc nie tej firmy
577344042

2 w 1_TABLICA MAGNETYCZNA I KREDOWA ______+LITERKI (577344042) - Aukcje internetowe Allegro

a rowniez taką mala,jest tania,w BRIO kosztuje 99kr
Przenośna TABLICA 2w1 magnetyczna+mazak ZiAndrzej (571826740) - Aukcje internetowe Allegro

IZH54861.jpg

a od jakiego wieku można tu do przedszkola zapisać??? a może parę razy w tygodniu do żłobka:confused: juz sama nie wiem,naprawdę szkoda mi maluszka:-(

Natanek od roczku przyjmuja dzieci
mozesz zapisac na ile chcesz dziecko :tak:
Agata bdb opisala ci jak jest w przedszkolu
poslij malucha np. 1-2 dni w tyg. dla niego bedzie to rozrywka :happy:

reklama
zmykam spac ale napisze wam o wczorajszym wieczorze

K.wczoraj mial dzien wolny i mielismy mala imprezke
przyjechali koledzy z pracy K.,dzieci poszly spac to sobie wypilam z 3 drinki z whisky z cola mhmmm :biggrin2: jeden znajomy to Norweg z pochodzenia Iranczyk ;-) i ugotowal nam kolacje,jakas iranska tradycyjna potrawe z RENIFERA :rofl2: jadlam RENIFERAAAAAAAAAA :-D:rofl2::szok: ale byl smaczny!!! potrawa boska!! mniammm
a prawie sie posikali ze smiechu ze mnie,bo ja wielkie oczy zrobilam jak sie dowiedzialam co jem,i zapytalam sie ''to w Iranie macie renifery????''
mowie wam...kolesie prawie glebe zaliczyli :-D

ale nie bylo tak kolorowo,bo jednemu chyba potrawa z whisky nie przyjela sie i...nie zdazyl do kibla :baffled: mialam obrzygany caly kibelek,prysznic,sciane a nawet wanne,ktora stoi naprzeciw....mowie wam myslalm ze zabije delikwenta :baffled::angry:

no to znikam
do juterka
spokojnej nocy :-)

Do góry