reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

plonskasia Madzia była tu jako moje maleństwo ale teraz pewnie siedzi na mrcówkach:-)
dzięki darika w sumie to mi już przechodzi ale dzisiaj jeszcze będzie cicho:dry:

a ja właśnie zajadam się sucharkami z nutellą!!!!!!!!!!!!!!!! koniec diety:-( robiłam dzisiaj grochówkę i tak mi pachniała,że nie mogłam się oprzeć:tak:
od jutra przechodzę na nową MŻ-mniej żreć:-D:-D:-D

darika mamie udało się załatwić te papiery,dzisiaj zaniosła do tłumacza ale to pewnie dlatego,że znajoma tam pracuje,bo dziewczyny pisaly,że trzeba być z dowodem

kurczątko,nigdy nie próbowałam karmić małego w czasie kąpieli:eek: z resztą nie było takiej potrzeby

nafutrowałam się dzisiaj nieżle,jutro muszę trochę przychamować:-p nareszcie raniutko napiję się narmalnej kawki z mleczkiem:-D

super sprawa ta tablica:tak: raczej napewno kupię małemu a są jeszcze takie znikopisy,ale to chyba dla mniejszych dzieci niz Czaruś:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Tampeza w żółtku, na tym samym pietrze co poradnia:tak:, jak przyjedziesz to wypuscimy ich razem i pójdziemy na spokojnie na kawke:-D.
Natanek, Darika ja tak was czytam i widze siebie .....dwa lata temu sama na takim zadupiu....i moja depreha:-D:rofl2:, co do przedszkola , ja mialam na poczatku obawy , ale tylko takie matczyne , że mi bedzie go brakowało , ale pozytywy przeważyły i go dalismy do przedszkola gdzie były maluszki i duże dzieciaczki, Natanek nie wiem czy to źle dla dziecka , moze ciągłe zmiany też troche hamują rozwój dziecka , (chodzi mi o przeprowadzki) , ale nasz Czarusiek uczęszczał pół roku do przedszkola, więc jęśli chodzi , o to , że długo tam nie bedziecie mieszkac, to chyba nie szkodzi go tam zapisac, chociaż na pół etatu do przedszkola, żeby mial kontakt z innymi dziecmi, bo zdziczeje , sama widze po swoim,
Kasiu dzięki , bardzo dziękowac:tak:

ana bardzo chetnie na kawe, bede w kwietniu. ja mialam takie same obawy z lamia. teraz troche zaluje ze poslalam ja do przedszkola ze wzgledu na jezyk. polski lapie tylko ode mnie i musze przyznac ze norweski lepiej jej wchodzi. z drugiej strony ona kocha dzieci i bardzo lubi przedszkole, a ja jakbym miala z nia siedziec codziennie w domu to chybabym zwariowala. nie ma dobrego rozwiazania.
natanek mi z wczoraj zostalo ciasto wiec sie zajadam, a przed chwila skonczylam lody z bita smietana.....a dupa rosnie;-)

a od jakiego wieku można tu do przedszkola zapisać??? a może parę razy w tygodniu do żłobka:confused: juz sama nie wiem,naprawdę szkoda mi maluszka:-(

w moim były takie malutkie, co nie chodziły jeszcze, a moze poczekaj do roczku,a co do godzin to u mnie było bardzo elastycznie o której chciałam , w jakie dni chchiałam , ogolnie super , opieka fachowa pod każdym względem , ale tak nie jest wszędzie , bo z tego co pamiętam to Agata pracowała w nieco innym przedszkolu , gdzie brakowało pedagogów i psychologów , i wszysko ograniczało sie do pilnowania dzieci jak dla mnie to za mało:-D...no , ale druga strona medalu to 3 tyg chory tydzień chodzenia , ale jazda była :szok:...zima nie zima spanie na dworzu:tak: , spartańskie warunki jak dla słowian , no i jeszcze jedno z tym językiem , mój czarus też szybko łapał, kiedyś przyszedl i nie mogłam go zrozumiec :-D, musisz przemyślec:tak:

darika! 9lat !! no gratulacje!! :tak::-)
ania a to miejsce to jakas otwatra bawialnia? czy domowe przedszkole? tam så jacys opiekunowie?? :baffled:
natanek no i dobrze ze zucilas tå diete bo ona bardzo rygorystyczna!! i tak jestem w szoku ze sie takiej podjelas!! najlepiej to rzeczywiscie jesc wszystko ale mniej.. no i ograniczyc slodycz!! :wściekła/y: - powiedziala kasia ktora przed chwilå jadla lody!! :wściekła/y::-D
tampeza a masz jakies znajome Polki? a spotkalyscie sie juz moze z Agatå??

a ja ide z J. do lazienki. bedzie mi podcinal wlosy.. boi sie ze bedzie zle i zrobie mu afere!! chyba ze 3miesiåce Go przekonywalam!! :-D:-D ale ja sie nie boje, zresztå zetniemy na bezpiecznå dlugosc a w kwietniu i tak do fryzjera.. tyle ze juz wytrzymac nie moge bo tak mi lecå i så doslownie wszedzie!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dziewczyny przestańcie!!!:wściekła/y:wczoraj gofry dzisiaj lody:eek: , ja zaraz padne, jak zwykle mam ślinotok , ale serio i nic na ząb.....chyba , że śląska:rofl2:
wiecie co wiedziałam , ze kiedys do tego dojdzie, Czarek grał z dziadkiem w piłkę i sie przewrócił na plecki słyszałam tylko buch!!! przyszedł teściu i mowi , że sie przewrócil i powiedział:"bum , bum , dupsko boli czarusia":laugh2:troche mnie to rozśmieszyło..no , na szczęście teścia też i nie było komentarza...trzeba sie pilnowac jak cholercia:tak:

Kasiu to takie centrum edukacji, jakby domowe przedszkole , ale bardzo mini , bo dzieci bardzo mało , najwięcej sie zdarza 15, dzisiaj było 6 i jedna pani , jest otwarte od 8 do 15 i z tego wywnioskowałam , że funkcjonuje jak przedszkole, tylko jeszcze nie rozgryzłam do końca toku prowdzenia zajęc , bo czarek nie dał mi pogadac:rofl2:

reklama
Do góry