reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

cześć mamuski!!! stare i dawno nie widzine!!!
płonskasia własnie zapomniałam dopisac,że moja szwagierka maiała skoczka zaczepianego,nie na śruby:tak:
darika wszystko musi być przetłumaczone na angielski albo norweski:tak:
Natan wstał niedawno i najpierw tańczył przy piosence o dżunglii a teraz siedzi wpatrzony w Tomka:-) uwielbia tą bajkę:happy:
a zima to mnie też niedługo wykończy:tak: juz ptaszki ładnie zaczynają śpiewać a dzisiaj od rana śnieg:wściekła/y: i antenę co chwilę muszę latać odśniezać bo programy zanikają:dry:

Ostatnia edycja:
reklama
natanek tak też myślałam że wszystko przetłumaczne. Ja już na ten śnieg patrzeć nie moge. Musimy chyba sobie też zorganizować polską tv.

bellakama czyli nie za długo byliście, my jesteśmy 4 tygodnie, na święta jedziemy na 2 tyg do Pl, na razie kompletnie się tu nieodnajduje. A jak teraz po przyjeździe się zachowuje twoja córeczka, wszystko ok.
U nas tylko problem ze spaniem, bo apetyt to on tutaj ma znacznie większy.

tak polska tel.przydaje się jak się nie pracuje:tak:oj ja dzisiaj oglądałam uwagę,jakiś popaprany pedofil się wypowiadał!!!!!! niektórych programów lepiej nie oglądać:no:

bellakama czyli nie za długo byliście, my jesteśmy 4 tygodnie, na święta jedziemy na 2 tyg do Pl, na razie kompletnie się tu nieodnajduje. A jak teraz po przyjeździe się zachowuje twoja córeczka, wszystko ok.
U nas tylko problem ze spaniem, bo apetyt to on tutaj ma znacznie większy.

Dopóki nie ukończę szkółki (a kończę ja w czerwcu) to my dłużej niz półtora miesiąca tu byc nie możemy. Teraz to moja córcia walczy z katarem i nie ma się najlepiej ale ogólnie nie jest źle. Dziś miała większy apetyt niż wczoraj i w ciagu dnia spała około 5 godzin:szok: I od 20ej zasnęła juz na noc ... mam nadzieję, że to wstretne katarzysko nie będzie ją budziło.
A Twój Maluszek też ma taki okropny problem ze spaniem?

Witaj spowrotem Kamila:-), powodzenia ze szkolka :tak:!
KAsiu dzisiaj pracowalam :tak: ale tylko chwilke czyli 3 ;-) jutro dlluuuzej bede robic...
Anka jak Czarusiek ?
u mie nie bylo problemow z natalka bo wprowadzilam jasne reguly, kapanie po wieczorynce i spanie o 20 i koniec ...ale ona miala 2,5 roku wiec latwiej wytlumaczyc...a takie maluszki moze gorzej przechodza zmiane miejsca :sorry2:

No u nas probleem ze spaniem, w nocy pobudki co godz, płacz straszny i tylko przy piersi się uspokajał, a w Pl ładnie spał, 1 lub 2 pobudki, ale zaczyna się poprawiać, dzisiaj w nocy 3 razy karmiłam.
Z zasypianiem wieczornym raczej nie ma problemu, po kąpieli, ok 20 zasypia sam w łóżeczku, tak jest od początku przyzwyczajony, tylko dzienne drzemki gorzej, bo musze lulać, śpiewać, a ostatnio to by najlepiej przy cycku zasypiał ale do tego nie chce przyzwyczajać bo i tak nie wyobrażam sobie odstawiania od piersi.

Jessssuuuu dzisiaj Alan ma dzień wyjca, krzyczy na całe gardło az mi się mózg lasuje :errr:

darika a Ty wprowadzilas juz Alanowi jakies stale jedzonko? On jest juz duzy i moze powinnas na noc zaczåc z jakås kaszkå, to powoli odzwyczji Go od "nocnych piersiåtek mamusi" a i Ciebie odciåzy i pozwoli sie wyspac..:tak:
ja z Emmå na szczescie od poczåtku nie mialam zadnych problemøw a teraz to wogole jak jå klade o 19-tej to budzi mi sie miedzy 8-9rano.. bajka!

Jejku Kasia Ty to masz dobrze:tak: Moja dzisiaj też ładnie spała, bo pierwsza pobudka była o 6ej i to tylko dlatego, że usłyszała budzik męża.
Teraz sobie bryka na macie ale już oczka trze więc zaraz drzemka :-)
Kasiu ja Adzie podaje na noc kaszkę ale to nic nie pomaga zawsze jakieś 2 - 3 razy w nocy musi się obudzic i tylko cycuszek ją usypia. Nie jest głodna, bo pociągnie sobie kilka razy i odpuszcza. Próbowałam ją oszukiwac i podawac jej picie w butelce ale cwana bestia się nie dała:-D

reklama
Co tak tu pusto ? Czyżby wszystkie na spacerku?
U nas dziś super pogoda! Słonko ostro świeci a ja siedzę na kanapie popijam kawkę i normalnie czuję jak mnie promyki w pupcię parzą :-D A Niunia sobie smacznie śpi.

A jak Wam mija dzionek ? :-)

Do góry