reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Ladyinblack mój Czarusiek chodził do norw.przedszkola :tak:
Kasiu to są pieniążki , ktore każda matka dostaje na dzidzie, ale jak dziecko idzie do przedszkola na cały etat zabierają, no jest warunek , że w pl nie masz macierzyńskiego czy tam wychowawczego.zreszta maż przeciez i jajesteśmy tam zameldowani i zarejstrowani .
Bellakama współczuję małej , a jakis psikutek do noska stosujesz:confused:, biedulka...

reklama
my dostalismy z ambasady paszport tymczasowy na rok, bo nie mialam polskich pesela i aktu urodzenia.
kasia choc sie zamienimy na dzieci, przynajmniej w nocy

eeetam. aga nie zamienilabys sie!! :-D juz po godzinie pewnie bym Cie z powrotem po dziewczynki widziala!! :-D:-D a co? dajå Ci wciåz tak czadu po nocach??? a z tym kursem i ich organizacjå to nic nowego - ciågle sie slyszy podobne historie i trzeba im najlepiej chodzic za dupå i truc o swoje... no ale co ostatecznie postanawiasz? a na ile chcesz do PL? to moze nadrobisz jak wrocisz? bo jak stracisz miejsce to kiedy nastepny nabør???
aniu. no tak zameldowanie zameldowaniem ale wolno Wam byc w PL i pobierac te pieniåzki?? zeby nie kazali Wam zwracac bo u nich to nigdy nie wiadomo...
ladyinblack. czesc! tak, jest nas tu troche wiec nie tylko Ty jedyna! :-) macierzynskie trwa 12 albo 10m-cy. a ile Ty jestes juz w Norwegii. gdzie mieszkasz? troche trudno wywnioskowac z twojej wypowiedzi "jak to tutaj jest" i dlaczego Ci te kolezanki nie wierzå ale jak z nami pobedziesz i poczytasz to pewnie wiele ciekawych tych dobrych i tych zlych historii uslyszysz. zapraszamy, jak chcesz - przylåczaj sie.. a moze napiszesz nam cos blizej o sobie w ramach zapoznania sie... ?:-)

Aniu ja na ten katar psikam jej w nosek wodą morska Marimer i 2 razy dziennie wpuszczam kropelki Euphorbium no i standardowo maśc majerankowa. Zawsze po 2 dniach takiej kuracji jej przechodził a tym razem nic z tego. No nic mam nadzieję, że jutro będzie chociaż troszkę lepiej.

no patrz kurde Bellakama przypomniala mi o tych specyfikach co pytalam coby sobie zakupic.. no i wkoncu sobie ich z tego posta nie spisalam - zapomnialam...:wściekła/y::zawstydzona/y: musze to odkopac teraz...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::zawstydzona/y:
ps. mi tez sie te zdjecie Ady bardzo podoba:tak::-)

Hej hej Laseczki
A wiecie ze czytalam i slyszalam ze z tymi kropelkami od nosa to lepiej na poczatku i nie za dlugo trobic bo to uzaleznia sluzowke nosa,
ja czekam tydzien i jezeli nie przejdzie wtedy dopiero dzialam,a katare to nbi cstrasznego ;-) nawet my czasem mamy bez powodu to czemu maluszki nie mialyby miec a na zabki to normalne ze jest katarek :tak: a co mozna robic to sciagac sciagac i jeszcze raz sciagac katarek spiratorkiem ;-)
a ja ma Natalke w przedszklolu juz 7 miesie cy i jestem w sumie zadowolona :tak:
Aniu to dobrze ze juz lepiej Cezarkowi, moze teraz spowrotem broic :-D
Kasiu za napisze to co wtedy :
cos na oparzenia, jakas pianke albo masc bo wiesz spotkaniia z zelazkiem albo jakimis innymi goracymi rzeczami :zawstydzona/y:
a i dziewczyny pisaly : "smecta", i jakies probiotyki moze....nie pamietam...
Kamila mi trwalo 2 miesiace "pdstawiania" od piersi i ja karmilam butelka i piersi ana zmiane i jakos sie udalo :tak: jak zaciagnela mleczko to juz mojego nie chciala, a i podawalam bebiko 2R i baaardzo je lubila :tak:

no wlasnie Marta przypomnialas!! na oparzenia!! dzieki!
tak z kroplami do nosa i sprayami to nie nalezy przesadzac.. a ja jeszcze kiedys znalazlam w gazecie "dzieciowej" taki olejek Olbas Oil co ma zastosowanie wlasnie przy katarze (na sciereczke kropelka i powiesic na løzeczku) i ulatwia oddychanie a dla doroslych na bole miesniowe i reumatyczne.. tyle ze u dzieci to stosuje sie powyzej 1roku zycia.. ale mysle ze przydatne :tak: zresztå nasze polskie apteki pewnie pekajå w szwach od tych wszystkich specyfikøw!!!!!

Kasiu a o jakie specyfiki dokładnie Ci chodzi?? Może cos przypomnimy i nie będziesz musiał szukac:-)

Jeśli chodzi o kropelki do nosa to faktycznie są takie co ich dłużej niż trzy dni nie wolno stosowac ale ja takich nie używam i szczerze nie pamiętam ich nazwy. Ja jeśli już stosuję jakieś leki dla Ady to zazwyczaj są to homeopatyczne i takie właśnie są te Euphorbium. A co do ściągania katarku spiratorkiem i innymi Fridami to stosuję to bardzo sporadycznie. Nasza Pani doktor powiedziała mi, że to jest najlepsza metoda.

A jeśli chodzi o odstawianie od piersi to ja jeszcze nie zamierzam tego robic. Mam zamiar karmmic Ade do roku lub półtora.

£a£ 1,5roku!! gratuluje ambitniacho! ja powiem szczerze ze nawet teraz juz wiem ze przy nastepnym tez bede niedlugo (jak sie uda) - 8-max12m-cy.. Emma dostawala prawie 0,5roku i jest oki. pozatym (mam nadzieje ze zrozumiecie dziewczyny) ja tym odciåganiem niestety ale wymaltretowalam sobie troche swoje piersi i jest mi z tym troche ciezko.. a mam plan jeszcze na 2-ke dzieci i niechce nawet myslec co to bedzie.. normalnie zaczynam odkladac na operacje plastycznå!! :baffled::zawstydzona/y::no::-D

reklama
Kasiu to ja gratuluję wytrwałości z tym odciąganiem:-):tak::-)
Ja bym chyba sie poddała. Tyle miesięcy odciągac pokarm! Rety to nie dla mnie:-) No ale czego się nie robi z miłości do dziecka:-)

Do góry