reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

ja wrocilam walasnie ze spaceru. bylysmy zrobic Emmie zdjecia do paszportu. oczywiscie jak na warunki Hovden jest tylko 1-dne miejsce czyli bank. a tam Pani mowi ze ona nie gwarantuje czy przyjmå bo Oni sie nie specjalizujå w zdjeciach paszportowych bla,bla,bla.. ale zrobilysmy tyle ze Emma ma delikatnie buzke otwartå i gløwke przechylonå delikatnie na bok..:baffled: ale wyglåda ok no i ciekawe co mi jutro na policji powiedzå.. dziweczyny mam pytanie - ile taki paszport dla malego dziecka jest wazny?

reklama
U nas też ładnie:tak:, wyszlismy dzisiaj na spacer z babcią Stefką , czyli moją mamą,no a skończyło sie na sklepiku i naciąganiu:crazy:, ja tam twardo a babcia wymiekła:-D.ja kupowałam jakies kolorowe papiery i takie tam pieknidła bo lorntke chciałam dzisiaj z nim robic a babcia kupiła mu lunetę i pomysł upadł:wściekła/y:.Teraz śpi bo jeszcze ciężka noc miał , brzuszek dawał siwe znaki:baffled:....
Czarusiek ma sie lepiej , ale nie wiem czy nie zapesze , bo wczoraj tragedia, moja mamm też walczyła z grypą żołądkową:tak:-tragedia mówie wam , choroba w domu i jęczący Czaruś nie wspomne o mojem mamśce:tak:, mam nadzieję, że nie przejdzie na mnie:no: i resztę rodzinki:dry:.
Kasia nie mam pojecia jak to jest w N , w PL to zależało od fotki , nam wyszła super i dali nam na 5 lat:happy:.
Marta a jak dziciaki , zdowa Natala:confused:, wiesz co mój M też dostał jakieś wezwanie , ale nie na kurs tylko jednorazoe spotkanie jak pisac cv i takie tam, niestety byl wtedy w PL i afera , najlepsze jest to , że zgłosil o przyjeździe do PL i podal od kiedy do kiedy a te jełopy cos namieszali i zablokowali nam konto:baffled::szok:....i znowu czekamy dalej na kaśe , nie mam siły , na szczęście dostalismy decyzje , że przywrócą kasę na Czarka , bo zabrali jak chodził w N do przedszkola.Tylko jestem ciekawa kiedy je przyslĄ:-D, ja tam licze , że w MAJU:-D!!!!
Kasia jedziesz do tego Ulvik:sorry2:, pakuj manele i sio!!!
Lila a co tam u Ciebie????:confused::confused::confused:
Natanek a jak integracja sąsiedzka:-D:rofl2:?
i sorki jesli o kimś zapomiałam , ale wszystkie pozdrawiam, buźka dla mamusiek

eeeee to fajnie ze nawet na 5 lat paszport ma waznosc..bo ja myslalam ze przy takim malym dziecku to z 0,5roku no max1rok.. no ale nie wiadomo jak to tutaj w Norge jest.. ania to ja nie wiedzialam ze Wy macie prawo do jakis pieniedzy na Czarka jak jestes z nim w PL. to z racji ze T. tam jest to moze brac te "rodzinne"? w sumie to ma sens :tak: to dobrze!

ja jeszcze nie wiem z tym Ulvik bo J. urodzila sie idea zeby moze do Hamar pojechac..:baffled:taki swiat drogi i to jeszcze z dzieckiem no ale tam doroczna wystawa sprzetu mysliwskigo, wedek i jeszcze innych dupereli i On by chcial. ale nie jest jeszcze pewne czy bedzie møgl wziåc wolne..no i czekam az wroci do wieczora z podjeciem decyzji... a poki co jem sobie pizze ze szpinakiem i kurczakiem (jedno trzeba im tu przyznac - zajeb..pizze mrozone majå) i popijam zimnym pifkiem bezalkoholowym... aaale pycha!! :-p

mam nadzieje ze Czarusze przejdå te dolegliwosci..ale najwazniejsze ze je i pije!! no a babcia numer wykrecila. bardzo ladnie z jej strony ale rzeczywiscie fajnieby bylo gdybyscie razem tez tå lornetke zmajstrowali.. a to taka prawdziwa by byla zeby patrzec czy jakas papierowa prowizorka? :szok::-)

17db86063b.jpeg
:-D
ciekawe jak to jest u Nas na BB tak naprawde.. :))) dziewczyny wychodzic z ukrycia!!!!! :)))))))

Ostatnia edycja:
dziewczyny partzcie na to! przed chwilå widzialam na MTV!! jedna z czoløwek! znalazlam Wam na YouTubie..:szok: niezle!!!!!!!!!
[video=youtube;Y2CxSVGmTeo]http://www.youtube.com/watch?v=Y2CxSVGmTeo[/video]

plonskasia Alan ma już 8 m-cy i od 5 je obiadki deserki, kaszki ale tylko łyżeczką, od 3 miesiąca próbowałam go przyzwyczaić do butelki, bo chciałam dokończyć prawo jazdy, ale nijak się nie dało, mam całą kolekcję butli, w końcu gdy miał jakieś pół roku D przywiózł nam butle stąd taką z płaskim smoczkiem i nawet zaciągnął, ale pije z niej tylko wodę, modyfikowanego nie chce, teraz próbuje po troche przyzwyczajać do bebiko bo na to chociaż nie wrzeszczy i nie ma odruchu wymiotnego, ale i tak po 3 łykach drze się aż cycka dostanie :szok:
W nocy od dawna budzi się 2 razy na konkretne jedzonko bo ciągnie jak wygłodniały szczeniak, no nic będe próbować, mam plan żeby D w nocy spróbował z bebiko, bo jak mnie poczuje to jest koniec, śmieje się że będe musiała do przedszkola chodzić cyckiem karmić, swoją drogą to jest świetna sprawa, ja to lubie on to lubi, samo zdrowie i ta bliskość, tylko 2-3 latek przybiegający do cyca jakoś mnie przeraża, mam nadzieje że koło roczku pżegnamy cycusia, tylko czym ja go zastąpie :confused:
Zazdroszcze że twoja córeczka tak długo śpi w nocy :-)

ana fajnie że Czareuś ma się lepiej, nich już te choróbska wam dadzą spokój.

Nam w Pl też paszport dali na 5 lat, Alan ma na zdjęciu bardzo wystraszone oczy od flesza :szok:

Ja też mam paszport dla Ady na 5 lat. Z tego co pamiętam Pani u urzędzie kazała nam wybrac czy chcemy na 5 lat czy na rok.

A ja od wczoraj mam problem. Adę męczy katar i nic oprócz cycusia nie chce jeśc :-( Poza tym w dzień mało co spała. Męczy się moja Bidulka.

my dostalismy z ambasady paszport tymczasowy na rok, bo nie mialam polskich pesela i aktu urodzenia.
kasia choc sie zamienimy na dzieci, przynajmniej w nocy
a ja znowu wkur...:wściekła/y: zadzwonili dzis po poludniu z folkeuniversitet ze zwolnilo im sie miejsce i moge isc na ten bergenstest, powiedzialam ze oddzwonie, bo musialam wymyslec co teraz zrobic z biletami do PL. jak oddzwonilam po godzinie to juz nikt nie podnosil, nawet znalazlam nr kom do kobiety i tez zadnego odzewu. kurs zaczyna sie dzis i pojechalabym nawet w ciemno, ale na internecie go nie ma, a wczesniej nie bylo podane gdzie sie odbywa. ogolnie jestem taka zla ze pier... ten ich caly kurs i spadam do PL pod koniec marca

reklama
Szczerze mówiąc, nie sądziłam, że będzie tu tak wiele mamuś z Norwegii :) Aż miło :tak:
Nie wiem jak Wy, ale jestem pod wielkim wrażeniem podejścia tego kraju do macierzyństwa i maluszków. Jak opowiadam koleżankom z Polski to aż nie dowierzają, iż jest tu taka opieka. I macierzyński, który trwa cały roczek bądź 9 miesięcy :-D
Mam takie pytanko - czy któraś z mam wysłała dzidziusia do przedszkola ??

Do góry