reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

co to znaczy pomagal? pozwalalas Mu moczyc lyzke w jedzeniu?
sztucce? - ja boje sie widelca :-D masz na mysli lyzeczke? myslalam tez zeby ugotowac Malej fasolki i dac do lapki..a pielegniara znowu na oststniej kontroli proponowala zeby moze zaczåc juz ze skørkå od chleba...:baffled: co o tym myslisz?

ps. ciesze sie ze Czarucha zdrowieje, szkoda tylko ze jeszcze bedziecie uwiezieni w domku!! u mnie ostatnio przepiekna pogoda i plusowo w ciågu dnia ale co zdumiewa mnie najbardziej to te dluuuuugie dni... :) juz mi sie wiosennie w duszy robi choc do wiosny to u nas jeszcze daleko dalekoooooooooooo!

Ostatnia edycja:
reklama
tak trzymał łyżke i sam próbował jeśc, no wiesz śliniak przy takich akcjach niezbędny:-D, widelec dostał plastikowy , takim sobie nie zrobi krzywdy, bo jest wszędzie o łagodnych końcach:tak:, w ten sposob szybko nauczy sie jeśc sama:zawstydzona/y:....a jeśli chodzi o chlebek ja troche ograniczałam chlebek bo to najlepszy zapychacz i tłucznik dla dziecka

ok. dzieki za info. jak bede w miescie to sie rozejze za jakims widelcembo przeciez u nas takich rzeczy w sklepie nie uswiadczysz:wściekła/y::-D.. bo tak juz tez mysle zeby cos probowac z Niå sama..tylko nie wyobrazam sobie jak to wszystko bedzie wyglådac dookola (ze mnå wlåcznie:-D) bo sliniak to nawet teraz czasami za malo!! :-D:-D Emma juz w lozeczku. Jorgeir w pracy a ja mam wieczorek dla siebie... powinnam sie wziåc za sprzåtanie ale zastanawiam sie co chcialabym robic.. a i tak pewnie czas sprzeniewierze na necie!! :-D:-D:-D

Agata fajnie ze odpoczywasz...super :-)
a to ta przyjaciolka co ja facet zostawil?
a co z ta co ma raka? jak sie czuje? czy to ta sama?
Kasiu ja Natalke dlugo karmilam bo nie mialam cierpliwosci zeby sama jadla np obiadek, za dluuugo to trwalo i mnie wkurzalo, jedyne co jej dawalam zeby sama jadla to danonki :tak:. A widelec wszedl dopiero jak skonczyla roczek albo nawet pozniej, na poczatku jadala tylko lyzeczka i taka normalna bo sa takie wygiete zeby niby bylo dzieciom lezej, ale pozniej trudniej jak dostanie normalne stusce.
Anka suuuper!!! tylko jak Wy wyrzymacie tydzien w domu :-D zwierzaki u Twojej Mamy pouciekaja :-D:-D:-D
a ja lezalam z torebkami rumianku na oczach...szczypia mnie jak cholera :baffled: dobrze ze niedlugo ide spac...a dozowalam ten amoniak tak jak pisali na opakowaniu ale w sumie 5 godz czyscilam wiec nawdychalam sie tego swinstwa :sorry2:
a wiecie co widzialam w aptece : takie siateczki z raczka, do siateczki wklada sie owoc, np jablko albo pomarancza i zaklada sie na ta roczke i podaje dziecku i samo sobie cyca :-) moze to Kaska by Ci pasowalo ?

cześć dziewczynki!!!
dłuuugo mnie nie bylo ale ten mój mały ogonek jak tylko dojrzy,że mam właczony komp to zaraz leci i chce sie bawic:szok: a jak mu nie dam to wyje dopóki nie zamknę:dry: to juz dla spokoju wogóle nie włączam,a wieczorkiem nie zawsze mam na to siły:-(
plonskasia ja do tej pory próbuje co jakis czas dawać mu skórke od chleba ale nie daje sobie rady,za duże kawałki odrywa:tak: najlepiej radzi sobie z chrupkami kukurydzianymi,nawet biszkoptem dzisiaj się zakrztusił:-(

Marta jak bede w aptece to popatrze za tymi siateczkami. :tak: ja mam zarowno zakrzywione lyzeczki (karmie Emme nimi bo så glebsze i wygodniejsze) ale tez ze proste AVENT i pewnie co do czego wlasnie te jej dam..
natanek a chrupki kukurydziane takie zwykle jak dla doroslych? od kiedy to mozna podawac? te ciasteczka HIPP tez u nas widzialam, så od 8-go miesiåca ale tez sie zastanawiam i boje zeby sie nie krztusila..

ps. komputer mi chyba dzisiaj umrze. nic z nim nie robilismy bo nie znalazlam CD do reinstalowania no i juz dzisiaj masakra sie dzieje.. ostrzezenie za ostrzezeniem wyskakuje, zrestartowal sie, cos tam sam naprawil i pracuje w trybie awaryjnym..:-( nie dobrzeby bylo. bo choc mam ochote na ten Apple 13calowy to z kaså krucho a ten jak wysle do naprawy to co ja biedna bede robic bez neta!!! zwiedne, zaplacze sie na smierc.. :wściekła/y::-:)-D

Wiesz co Kasiu mi sie krztusil mimo , że na opakowaniu bylo napisane , ze to od tego miesiąca wróciłam do nich troche później bo normalnie zgroza:baffled:, ja dawałam chyba po pół roku chrupki , sa takie dla dzieci:tak:

no wlasnie chrupki dla dzieci..jakies specjalne? mozesz znalezc mi link w necie? bo tu w Norwegii chyba ich nie ma, a moze tulko u mnie w Hovden a gdzies w miescie to tak. tylko takie zwykle jesli juz, choc tez nie jestem pewna bo sama ich nie jem..a z tymi herbatniczkami to tez wlasnie jestem sceptyczna i raczej na nie..bo Emma nawet przy domowym jedzonku jak za duze kawalki to ma odruchy wymiotne a co dopiero nie daj boze suche okruchy..:baffled::zawstydzona/y:

no właśnie w N ja nie wiem , bo miałam z PL, kupowalam w zwykłym sklepie z żywnością dla dzieci,ale sa napewno takie zwykle nie ma co wymyslac, moze natanek:confused2: ci coś podpowie... druga rzecz zawsze mialam go pod kontrola bo to różnie bywa:baffled::eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry