reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

dzisiaj przyjechał do nas dziadek,jutro idzie na próbę do pracy na budowę mam nadzieję,że go przyjmą i póżniej przyjedzie mama:-D:-D:-D
a ostatnio A.wójek przywiózl z polski zwykłe,takie jak dla dorosłych chrupki kuk.szwagierka swojemu synkowi ok 6miesiecy zaczęła dawać,tytaj szukałam i nie było,nawet biszkoptów nie znalazłam:baffled:

reklama
no to mialabys natanek pomoc i towarzystwo!! :-):tak: zycze Ci tego..
ja tez wlasnie wiem o zwyklych chociaz jak zaczelam cos niecos grzebac w internecie to mi wyskakiwalo bezglutenowe.. juz zglupiec idzie!! :wściekła/y::crazy::rofl2::-D ale pewnie problemu zadnego z tym nie bedzie bo znajåc zycie w Norge nie ma pewnie ani jednych ani drugich!! :))))))))))

przypomiało mi się....:rofl2:Darika to juz nie wiem o co biega z tymi suwaczkami...
Kasia ty tez miałaś taki komunikat i o co w tym chodziło:confused:

ja sama nie wiem o co z tymi søwaczkami chodzilo! kombinowalam bardzo dlugo jak kon pod gøre az jednego dnia cudem mi sie udalo.. nie potrafie pomøc.. przykro mi... :-(

Hejka
Wpadłam na chwilkę się przywitać. Niestety mimo, ze u nas wiosennie na całego (powstawiałam zdjątka na nasza klase :-p) to neistety i ja i moja córci amiałysmy fatalny dzionek :baffled::baffled::baffled::baffled: Ja caly dzień senna a ona cały dzień marudna i robiła WSZYSTKO czego jej nie wolno :angry::angry::angry::angry::angry: Myślałam, ze zwariuje. Dzwonię do męża a on co? A to nie ma czasu rozmawiać a to wkurza się na mnie że ja jestem wkurzona :angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jak tu się uspokoic. Teraz na szczęście dostałam piwko oglądamy meczyk ale cos czuję, ze ja zaraz do łózia zmyka bo ledwo na oczy widzę :baffled::baffled::baffled::sorry2:
Także dobrej nocki i mam nadzieję, ze uda mi się jutro z rana do Was zajrzeć

papatki

Jaga może jutro bedzie leiej , zdjatka juz zlustrowałam i właśnie zastanawiałam się o co biega z tą wiosna , może to z zeszłego roku , no ale teraz wszystko jasne:-D, super!!!:tak:dziewczynkę masz piękna , rosnie , że ho ho ..rybki tez niczego sobie:szok:.
a jak z ta osadą? wiesz coś?:confused:

hej mamcie
ja mialam bardzo zabiegany dzien i nie mialam sily wejsc i poczytac

Ewelinko czy Nicola jest butellkowa? bo jesli tak to rozumiem,ze juz zaczelas wprowadzac pokarmy stale,bo butelkowe dzieci wlasnie moga zaczac od 3,5 miesiaca je jesc,ale z kaszkami to ja bym sie wstrzymala,szczegolnie,ze troszke ci wazy mala krolewna,a polskie kaszki sa baaaaardzo slodkie ;-) Nicola wazy o 1kg mniej od Gabiego :rofl2: a mi sie jego 8,5 kg wydaje troche za duzo :blink: po 2 minutach noszenia mojego klocuszka mam dosc :-D

Gabriel od tygodnia butelkowy i dzisiaj podalam mu pol sloiczka deserku dla dzieci od 4 mies.,narazie bede wprowadzac powolutku mu przez tydzien,bo nie chce organizm zawalic za szybko wszystkimi nowosciami po cycu :happy: o dziwo ani sie nie krzywil ani nie plul :-D a pamietam,ze Milenka i Hania wypluwaly wszystko na poczatku :happy:
raz dziennie zaczelam mu podawac herbatke w granulkach,ktora kupilam w pl,melisa z jablkiem,tez mu smakuje i pije,ale jutro podam mu sama wode,by tez polubil ja pic

do mam przedszkolakow! mam pytanie:
zarejestrowalismy internetowa Milenke do przedszkola na poczatku stycznia,przyszedl list,ktory tlumaczylam sobie ze slownikiem i wyszlo,ze do 1 kwietnia mamy potwierdzic zglodzenie internetowe o zapisie dziecka
zas Karol przetlumaczyl,ze Milena jest w bazie danych i do 1 kwietnia mamy czekac na odp. czy dostala sie do przedszkola

mozecie powiedziec jak to bylo u was? bo podejrzewam,ze na cala Norge jest tak samo

przepraszam,ze nie odp. wszystkim,ale jestem padnieta,a jeszcze Hania co jakis czas mi krzyczy z sypialni,chyba znowu bede miala nocke zarwana przez jej jakies fizie mizie :baffled:

Jeszcze tylko na chwilkę.
U nas było tak, ze najpierw poszliśmy do komunehus(jakkolwiek sie to nie pisze) z sąsiadką i zapisaliśmy Agatkę do przedszkola wybierając dwa przedszkola i nie pełny wymiar czasu. Póxniej przyszedł list w który było potwierdzenie tego. A następnie przyszedł list abysmy potwierdzili lub zmienili czas i przedszkole na przyszły rok bo w tym roku miejsca nie było, więc zalogowalam się w systemie. login chyba sama wybierałam jakieś hasło mi przyszło na telefon ( bo na maila przyszło mi ze sporym opóźnieniem i mialam problemy z logowaniem się :baffled: pozmienialiśmy na cały wymiar 5 dni w tygodniu na przyszły rok szkolny a w między czasie gadaliśmy z pielęgniarką w trakcie bilansu trzylatka i ona napisała list do komuny, że Agata teraz potrzebuje miejsce w przedszkolu, bo nie zna norweskiego i od tamtej pory (minęło ok miesiąc) mamy już teraz wiadomośc, ze po świętach ma miejsce w przedszkolu. Teraz czekamy na list potwierdzający, ze mamy miejsce w tym przedszkolu i nie czekamy na drugi i mamy im to potem listownie potwierdzić, bo było to telefonicznie załatwiane, więc może macie do 1 kwietnia potwierdzić? Wcześniej jak mielismy wybrac czas i przedszkole na przyszły rok szkolny tez mieliśmy czas do którego mamy to zrobic

już kiedyś chyba pisalam wam o tym,że małemu daję tylko to co sama ugotuję,pierwsza zupką był chudy rosolek z marchewka albo raczej marchewka polana rosołkiem- ok 3,5miesiaca,piersia karmiłam pół roku, chociaż pomalutku po 4tym miesiącu zaczęłam przyzwyczajać go do butli aż w końcu sam przestał ciągnąć pierś
dwa razy próbowałam dac mu danie ze słoiczka:tak: raz strasznie się krzywił i nie chciał dzióbka otworzyć a za drugim razem zwrócił wszystko co zjadł:-(
na początku gotowalam mu osobno ale teraz mniej wszystko doprawiam
nigdy nie miał objawów alergii ani skazy bialkowej:-) wygląda na to,że wszystko jest ok zresztą za czasów naszych mam nie było słoiczków...
a jeszcze wróce do suchej skórki-przestałam smarować małego oliwkami,mam krem pielęgnacyjny nivea(czasami go używam)i jak na razie jest dobrze:-)
my też oglądamy meczyk bo dziadek jest zagorzałym kibicem z Poznania:-)

Jaga może jutro bedzie leiej , zdjatka juz zlustrowałam i właśnie zastanawiałam się o co biega z tą wiosna , może to z zeszłego roku , no ale teraz wszystko jasne:-D, super!!!:tak:dziewczynkę masz piękna , rosnie , że ho ho ..rybki tez niczego sobie:szok:.
a jak z ta osadą? wiesz coś?:confused:

U nas z dnia na dzień coraz cieplej dni dluższe więc mam nadzieję, ze będzie już tylko lepiej
A co do tej "farmy" to wkurzyl się szef komuny, bo nawet do niego z tym nie poszli tylko z komuną ze Stavanger się dogadywali (tak słyszałam) i stwierdził, że jakby do niego przyszli to dałby im więszką jakąś posiadłoś ale nie w Reianes a co dalej narazie nikt nic nie wie.. Ma się teraz szef komuny spotkac z szefem tej farmy zobaczymy.

reklama
Do góry