reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Lilus u mie bylo tak:
najpierw trzeba sie zalogowac i czekasz na login i haslo do komuny, wtedy wybierasz 4 przedzkola, pierwsze oznacza ze najpierw chcecie zeby tam poszla, pozniej czekasz na list potwierdzajacy z komuny lub moze tez wczesniej przyjsc decyzja z przedszkola o przyjaeciu dziecka. mozecie te sami podzwonic i sie poptyac jaka jest koelejka etc...
najdluzej czeka sie na login i haslo
nie wiem ile macie przedszkoli w okolicy...
a przyszedl list z komuny czy z przedszkola?
zdziwilam sie Ewelina bo ja wiem ze najlepeij podawac od 4 ukonczonego miesiaca i powolutku...
ale to jest tylko moje zdziwienie i nie obrazajcie sie na mnie ...

Lika ja pamietam za Natala jadla mi wszystkie papki i nic nie wypuwala nawet chciala jeszce i jescze...
Iza powodzenia z paszportem :tak:!
a nie wiem czy wiecie na temat glutenu i kaszki mannej ;-): Jak wprowadzać gluten do diety niemowlęcia zgodnie ze schematem żywienia z 2007 roku?

Ostatnia edycja:
reklama
ooo witaj Marta :-)

nam login i haslo przyslali automatycznie na maila :tak:
a list przyszedl z przedszkola,bo wybralismy tylko jedne na naszej gorze,nie mam drugiego auta by wozic dziecko do innejn wioski
pisze tam,ze wybralismy 100% czasu 5 dni w tygodniu
kurka dla pewnosci chyba powiem K. by z listem poszedl do naszych Norwegow,by sie upewnic...nie chce by mala kolejny rok sie nie dostala do przedszkola...ojjj bylabym wtedy cholernie zla,bo szkoda mi Milci,tak ciagnie do dzieci,ze az mam wyrzuty ze ze mna w domu siedzi:-(

Witam,
Lilka przejdz sie zpytac do przedszokola. A moze ze Wy macie odpowiedziec czy wybieracie to przdszkole i ze macie czas do 1wszego kwietnia :confused:

Witam,

Alan usnął, więc mam jakieś pół gpdzinki, szybko do kompa bo potem mi nie pozwoli, co prawda jeszcze w piżamie siedze i bałagan w koło :zawstydzona/y:

Alan dalej wyjątkowo marudny, nocki się jeszcze nie ustabilizowały ale jest ciut lepiej, żeby nie zapeszyć.

Ewelinka ale ci córeczka rośnie, dosłownie goni mojego 8-miesięcznego Alana :-), fajnie że jedzonko jej smakuje, u nas początkowo Alan kaprysił, no i wcina głównie gerberki.
Zazdroszcze ci tych nocek, u nas też było całkiem nieźle aż do przyjazdu tu, teraz pobudki co godzinę lub dwie :baffled:

ana dzięki kochana za wskazówki, ale wstawiam cały ten drugi url, z obsługą BBCodów i nic, wyskakuje invalid file, nie kumam, na żadnym innym forum takich problemów nie miałam :no:, wcześniej wykasowałam to co tam bylo tak jak radziłaś.

Ta ślimacza prędkość netu mnie powala.

Ja zaczęłam wprowadzać pokarmy stałe gdy Alan miał prawie 5 m-cy, ale karmie piersią, a gluten ok 6 m-ca, pediatra tak radziła, bo zdania podzielone.

Witam z rana mamuśki

Moja Nocolka na piersi była tylko do 7 tygodnia. Jedzonko zaczęłam Jej wprowadzać po konsultacji z pediatrą i moją siostrą. Wiadomo, że jeżeli chodzi o słoiczki to nie daje Jej całego, tylko zaczęłam powolutku - po 1,2,3, 4 łyżeczki do herbaty. Wszystko jest po kontrolą i jest ok.
A gdzis kolejna nocka przespana bez karmienia nocnego. Mała po wczorajszej szczepionce była troszkę marudna, więc baraszkowała z nami do 22 , a zawsze o tej porze dawno spi. Dostała jednak mleczko i zasnęła u mnie rączkach. S. przełożtł małą do łóżeczka, troszkę się kręciła w nocy, ale ogólnie nie było źle. Teraz mamy wieczory dla siebie, możemy nacieszyć się sobą, spędzić troszkę czasu razem...
Uciekam wstawić zupkę, dziś mam ochotę na pomidorową :tak:

Życzę miłego dnia babeczki

a ja mailam pracowity dzien bo przyszla do mnie wlascicielka i spytala sie czy jej nie pomoge w sprzataniu , no to ja od razu ze tak :-D
no i poszlam o 10 i dopiero co przyszlam...przygotowywalam do malowania panele scienne, mylam je salimi:baffled: na oczy normalnie nie widze a nos nie wiem czy wyczuje jakis zapach :-D ale 500 nok jest w kieszeni :tak:, jutro ide malowac...wiec znowu kaska wleci...
a przerwy robie sobie jak chce oczywiscie uzalezniona jetsem od Mayi :tak: a on asobie ladnie spi na dorzu w wozku
ide robic obiadek ...

tak SALMIAK znam ten bøl bo w hotelu tez szorowanie nim odstawialismy!!! ja ze swojej strony moge jedynie doradzic zeby nie stosowac g za duzo - 1nakretka na 5l wystarczy i bron boze nie mieszac z innymi rzeczami a juz wogole zabronione z CHLOREM bo wchodzi w reakcje i opary mogå bardzo zaszkodzic zdrowiu (oczy, nos, skøra)..ostroznie tez przy stosowaniu 2-øch powyzszych produktøw przy dzieciach - ogolnie nie wskazane kiedy så w poblizu a potem wywietrzyc mieszkanie no i oczywiscie przechowywac z dala od zasiegu dzieci!!!

rzeczywiscie Ewelina szybko wprowadzilas jedzonko Nicolce no ale jesli ze wskazan pediatry to chyba lekarz wie lepiej.. ja jednak bylabym bardzo ostrozna i robila dluzsze przerwy miedzy nowosciami i z ilosciå bo tak jak Aga pisala - Nicol jest dosc duza (Emma ma 7,5m-ca i wazy troszke ponad 8kg) a wiadomo ze to tuczy. moja Emma je juz duzo røznych rzeczy i z norweskich sloiczkøw to nawet takich co w "normach polskich" znajduje sie troche pozniej (pod wzgledem wieku). i choc do tej pory wszystko mi ladnie toleruje to wciåz z kazdym nowym skladnikiem jestem wycykana i wprowadzam delikatnie...

hej dziewczyny

ja normalnie mam wakacje:-) Dani spokojny spi po 12 godzin, je tylko 2 razy okolo 3 i 6-7. Nie marudzi, nie zapeszajac,,, a z jednym dzieckiem to czuje sie jakbym wogole nie miala. Odespalam, nie mam worow ani sincow pod oczami, nawet korektora nie musze uzywac:-) Zab prawie zrobiony, jutro tylko jeszcze raz. Potem skacze do fryzjera. Maly zostaje z przyjaciolka, ktora bardzo lubi, piszczy z radosci jak wraca z pracy:-)

Sandra tak jak myslalam nie robi problemow, dopiero dzisiaj jak wstala pierwszy raz powiedziala mama, ale zobaczyla ze tata przyszedl i bylo ok. Raz byla u dziadkow, a ogolnie to jezdza na wycieczki, na lody itp... wymeczona spi cale noc:-D

Widze ze dyskutujecie diete maluszkow. Ja trzymam cie narazie tylko mleka. Nawet maly bedzie mial 4 miesiace w przyszlym tygodniu i powinien dostac nan2 ale ja mam jeszcze 2 torebki z jedynka i dam mu dokonca. Nie bede przeciez wyrzucac. A kupilam wiecej bo wlasnie mialam jechac na dlugo do PL, chcialam sie trzymac jednego mleka zeby nie bylo problemow z brzuszkiem, ale zle obliczylam:-( ale co tam nic mu nie bedzie;-)

wpadne moze pozniej do was... moge posiedziec na komputerze wieczorem jak ooczywiscie juz posiedzenia ze znajomymi sie skoncza, ale znowu tu klawiatura tak glosno chodzi ze maly mi sie rusza na wszystkie strony i posac nie moge. A podoba mi sie ze tak ladnie spi to nie bede mu przeszkadzac.
dobra lece bo zrobilam niespodzianke dla przyjaciolki bo slyszalam ze mowiala ze nie ma czasu ostatnio gotowac to jej zrobilam obiadek:-) jest sama i ze dziecko najada sie w przedszkolu to jej sie dla niej jednej nie chce po pracy stac przy garach.... ale sie ucieszy..

WITAM:happy:
JA PO KONTROLI , OSTTANI ZASTRZYK I LEKARZ OSLUCHAL I POWIEDZIAL , ŻE JEST DOBRZE TYLKO JESZCZE PRZETRZYMAC W DOMU Z TYDZIEN CZASU...CHYBA NIE DAM RADY:rofl2:....
TERAZ MUSZE WAS POCZYTAC , CO TAM ZASKROBALYŚCIE...

reklama
CO mnie cieszy to Agata odżyła:-D i sie wyspała:tak:....
Lilka niby Norwegia jeden kraj , ale u mnie z zapisaniem Czarka było na opak , ale dlatego , że wszystko to przypadek...i pomoc siostry w przychodni , bo jeszcznie mielismy papierów ani na legalu w N a nas zalogowła bez niczego i najlepsz ejest to , że dostalismy list z przedszkola , że sie zwolnilo miejsce a z urzędu nic nie wiedzieli , ale potem wszystko sie wyprostowało i tak nas przyjeli :szok:, potem jak juz chodził po jakims czasie dostalismuy list z wykazem czterch przedszkoli :-Dtyle , że po czasie, więc Lilka widzisz wszystko na opak , Marta chyba przeszła przez prawidłowy tryb:tak:,
Kasiu ja dawałam plastikowe sztucce jak siedział już w krzesełku , ale sama karmiłam a on "pomagał" , tylko tak , że nie trafial do buzi:-D.a jak mial rokalbo pare miechow... jako tako juz jadał łyżką lub dwoma....tylko to dłużej trwało

Ostatnia edycja:
Do góry