reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Oj Agata ja też sobie dzisiaj coś walne , ale mocniejszego :tak:
xohdab.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
u mnie to tak sie zlozylo ze ja nie pilam od kilku lat nic i teraz wszystko takie mocne dla mnie jest. Maz kupil wino czerwone 12,5% i normalnie mnie wykrzywilo jak po czystej wodce:szok: dolalam soku pol na pol i bylo dobre;-)

wiec jak dla mnie to wlasnie cos takiego 4% jest ok. Lubie to norweskie piwo tez bo ma 4,5%. Maz sie ze mnie smieje bo 0,33 litra sacze caly wieczor;-) mi tam wystarcza, nie mowiac o tym ze alkohol szczegolnie wieczorem (a wtedy smakuje najlepiej) idzie zaraz w dupke:baffled:

a ja sacze moja lampke martini co wczoraj nie wypilam
mam mala zalamke z ta waga,to se łykne :dry:

dziewczyny to pijemy razem wirtualnie:tak:, ciekawe kto pierwszy pod stołem:-D, ja stawiam , że Agata jak tyle lat abstynencji:rofl2:..
zdrówko;)
izp374.jpg

hej hej
kurcze ale dziś roztopy, wody po kostki w niektóych miejscach na chodniku, śnieg się topi i pada deszczyk.
No ale spaceru nie mozna było opuścić, bo K.spi najlepiej w wózku.
Kasia,Agata- a to przedszkole prowadzi Polka, ale dzieci sa gł.norweskie. W tej chwili jest 1 Polak i 1 z Iranu a 6 z NOR.
Więc nawet ta Polka używa do polskich dzieci norweskiego,ale jak jest potrzeba to polskiego...to sie przydaje szczególnie na początku.

Wkrótce czeka nas całodniowa wyprawa do Oslo po paszport:nerd: A do PL pojedziemy jednak promem do Dani z ranca ok. 4.kwietnia. A powrót chyba też Niemcy, Dania. Bo jakoś trudno nam sobie wyobrazić Karolę spiącą w kabinie na promie Gdynia_Karlskrona który płynie 12h, :angry: no bo co zrobimy jak spać nie będzie? potem od rańca mamy 850km do przejechania...Więc choć jedno z nas musi być wyspane.
No boimy się tej podróży i pobytu w PL....
Już umówiłam Karolci usg brzuszka i może uda się też bioderek u dobrej specj.w GDA. Nie wiem czy osobno iść też do pediatry...
Ania - o kurcze, biedny Czaruś. Może nie będzie tak źle z tymi zastrzykami...?

Karolina trochę charczy, podczas picia z piersi i jak śpi. Tak jak by miala flegmę czy coś..nie wiem czy coś z tym robić, czy to grożne? :crazy:Zaczęłam dawać wit.C ale nie mam innych leków, no poza Paracetamolem...Nie ma kataru ani kaszlu.

Zaraz doczytam resztę, bo widzę że kolejna stronka:tak:

a lyknij sobie Lilka, co bedziesz sobie zalowac:-D

ale tak powaznie to naprawde proponuje sobie dac mala przerwe. Tzn. nie zeby teraz sie objadac i slodyczami zasypywac, ale tak wiesz nie nastawiac sie na kazdy kilogram, tylko odpuscic i znowu po tygodniu np. sie wziasc za siebie. To powinno miec lepszy efekt, taki maly szok dla organizmu, bo wiesz teraz twoje cialo zrozumialo ze sa chude dni i trzeba oszczedzac;-)

a wiecie nie wiem co sie ze mna dzieje przez ten okres, przez ostatnie dwa dni to bez kija nie podchodz, tak mnie wszystko nosilo, dzisiaj znowu wszystko mi smierdzi:baffled:

Agata to weż sobie łyknij i wyluzuj dobrze przed wyjazdem :-D.
Iza powiem ci tez , ze grubo sie zastanawialam nad tym promem , co do cholerci Czarek bedzie robił , a chlopak byl tak umęczony jazdą samochodem , że tam długo pospaliśmy, potem obiadek i zeszlo troche, zreszta tam jest takie pomieszczenie dla dzieci:tak: nie wiem czy na każdym promie , ale możesz sprawdzic.no i przezyliśmy z malym potworkiem bez problemu , serio:tak:.
a kiedy do PL:confused:?
a my juz po zastrzyku , nie było placzu , ale jak skuma po co kobiecina przychodzi ,to jutro bedzie jazdeczka:tak:, wszystko było sprawnie , troche ręka jej się zachwiała , bo ma zadrapanie , ale to już nie ważne, przeżyliśmy całą trójka:-D, najlepsze jest to , że ją znam , bo mieszka na mojej starej dzielnicy w Gdyni:tak:, dobrze , że jeszcze jest maż to nie ma problemu z jej dowozem.no a teraz to ja tez musze się wyluzowac:tak::rofl2:.
Iza a wiesz co, ja też mam roznie z tym libido , po porodzie to już wogóle i jeszcze te humorki , teraz jak patrze z perspektywy to ja chyba nie wytrzymałabym ze sobą:baffled:

Ostatnia edycja:
j tam nie pije wirtualnie tylko tak naprawde.. nie za ciekawie sie czuje i nie pomaga mi dodatkowo te wino ale pije dalej...
..milego wieczorku dziewczyny.

reklama
Do góry