reklama
natanek
Kochająca mamusia.!
witam po krótkiej przerwie:-)
my wczoraj też prawie cały dzień poza domem,w końcu coś zaczyna się dziać haha
mały jak się budzi cały nosek ma w suchej skorupce ale nie wygląda na to,że jest przeziebiony:confused;
ana oscillococcinum jest lekiem homeopatycznym taże nawet karmiąc piersią można zażywać
nie wiem dokladnie od kiedy można podawac dzieciom ale malemu dałam jakoś ok 4tego miesiącajak był przeziebiony,teraz jak pogoda nie dopisuje a wychodzimy na spacer to daję mu tak raz w tygodniu,żeby nic sie nie przypałętało,pół ampułki rozrabiam w odrobinie wody
agata zazdroszcze i życzę miłego pobytu w Polsce:-)
tampeza oby to nie było nic poważnego:-( szybkiego powrotu do zdrowia
my wczoraj też prawie cały dzień poza domem,w końcu coś zaczyna się dziać haha

mały jak się budzi cały nosek ma w suchej skorupce ale nie wygląda na to,że jest przeziebiony:confused;
ana oscillococcinum jest lekiem homeopatycznym taże nawet karmiąc piersią można zażywać

agata zazdroszcze i życzę miłego pobytu w Polsce:-)
tampeza oby to nie było nic poważnego:-( szybkiego powrotu do zdrowia

witajcie
U nas wczoraj wiosna +8st,słonko,więc też nie używałam kompa.
Agata - udanego wypoczynku w PL i wpadaj tu jak najczęściej.
Wczoraj fajny dzień, udało się zabukować tanio bilety na SAS :-)i lecimy jak ludzie od nas z KRS do OSL i potem do GDA. Cała Podróż w 1 str trwa TYLKO 4 h ( bo czekamy tylko 1:40 w OSL, spowrotem tak samo)...a cena 3.300 NOK...za nas 2 +dziecko w 2 str. To prawie taka cena jak za tanie linie Wizzair (które w okresie Świąt przestają być tanie!) do których musimy dojechac 3h i placic za parking ponad 2h.
Linie Norwegian nam likwidują,są tylko do k.marca...ehhh ale nie wiem czy tylko do GDA czy ogólnie,
A prom z KRS do Dani cos wyszedł ponad 2 tys NOK, paranoja....i potem jeszcze min.15 h sie tłuc z dzieckiem...
Tak więc 1.04 - 17.04 w GDYni jesteśmy Ana...Na Pustkach Cisowskich
Jakie masz wtedy plany ?
Teraz czeka nas wyprawa autem do Oslo po paszport. Chyba w ten czwartek.
poki co walczymy ze zdjeciami...sami chcemy zrobic,a jak sie nie uda to tu u fotografa,tak by juz w OSL czasu nie tracic.
Bo jak chcemy wyjechac o 7 to tam na 12. A Konsulat czynny do 13:-( I ponoc babki nie koniecznie super przyjazne..hmmm
Wstepnie myślimy zrobic tylko tymczasowy.
A 5-letni w PL...A Pesel też chyba wtedy w PL...
Sama jeszcze się waham...i czytam na forumnorwegia opinie.
Lila czytałam Cię na tamtym forum..Wy jednak wszystko tu na miejscu załatwialiście? W końcu fotki Wam przyjeli?
Kasia - jak nastroje? Podsyłam słonko i ciepłe myśli
U nas wczoraj wiosna +8st,słonko,więc też nie używałam kompa.
Agata - udanego wypoczynku w PL i wpadaj tu jak najczęściej.
Wczoraj fajny dzień, udało się zabukować tanio bilety na SAS :-)i lecimy jak ludzie od nas z KRS do OSL i potem do GDA. Cała Podróż w 1 str trwa TYLKO 4 h ( bo czekamy tylko 1:40 w OSL, spowrotem tak samo)...a cena 3.300 NOK...za nas 2 +dziecko w 2 str. To prawie taka cena jak za tanie linie Wizzair (które w okresie Świąt przestają być tanie!) do których musimy dojechac 3h i placic za parking ponad 2h.
Linie Norwegian nam likwidują,są tylko do k.marca...ehhh ale nie wiem czy tylko do GDA czy ogólnie,
A prom z KRS do Dani cos wyszedł ponad 2 tys NOK, paranoja....i potem jeszcze min.15 h sie tłuc z dzieckiem...

Tak więc 1.04 - 17.04 w GDYni jesteśmy Ana...Na Pustkach Cisowskich

Jakie masz wtedy plany ?
Teraz czeka nas wyprawa autem do Oslo po paszport. Chyba w ten czwartek.
poki co walczymy ze zdjeciami...sami chcemy zrobic,a jak sie nie uda to tu u fotografa,tak by juz w OSL czasu nie tracic.
Bo jak chcemy wyjechac o 7 to tam na 12. A Konsulat czynny do 13:-( I ponoc babki nie koniecznie super przyjazne..hmmm
Wstepnie myślimy zrobic tylko tymczasowy.
A 5-letni w PL...A Pesel też chyba wtedy w PL...
Sama jeszcze się waham...i czytam na forumnorwegia opinie.
Lila czytałam Cię na tamtym forum..Wy jednak wszystko tu na miejscu załatwialiście? W końcu fotki Wam przyjeli?
Kasia - jak nastroje? Podsyłam słonko i ciepłe myśli

Lilka
Fanka BB :)
czesc mateczki :-)
Istra z tymi zdjeciami to porazka...na paszport tymczasowy przyjeli nam zdjecie zrobionego przez norweskiego fotografa,ale na paszport ten staly one juz sie nie nadaja
teraz w lutym minal nam rok,wiec tymczasowy jest nieaktualny,a my nadal nie dowiezlismy zdjecia do stalego paszportu bo jak robilismy sami to niestety...utrzymac mala by stala prosto,nie robila min jest trudno
wkurza mnie to,bo kto wymyslil by male dziecko musialo meic takie zdjecie
mogliby dac na luz troche...
ale czytalam,ze jest jakis fotograf w oslo co robi te biometryczne zdjecia do polskiego paszportu,wiec jak nam sie nie uda to pojedziemy do niego
teraz juz i z Gabrysiem
Istra wspolczuje wyprawy do Oslo,masz chyba z 600km co? bo ja do Kristiansnd mam 500km ponad,a do Oslo jakies 80km
Istra z tymi zdjeciami to porazka...na paszport tymczasowy przyjeli nam zdjecie zrobionego przez norweskiego fotografa,ale na paszport ten staly one juz sie nie nadaja

wkurza mnie to,bo kto wymyslil by male dziecko musialo meic takie zdjecie

ale czytalam,ze jest jakis fotograf w oslo co robi te biometryczne zdjecia do polskiego paszportu,wiec jak nam sie nie uda to pojedziemy do niego
teraz juz i z Gabrysiem
Istra wspolczuje wyprawy do Oslo,masz chyba z 600km co? bo ja do Kristiansnd mam 500km ponad,a do Oslo jakies 80km
Hej Babki 
Agata udanego pobytu :-)...!!!!
Aniu wspolczucia dla pupci Czarusia :-( biedny ale cala serie musi dostac biedaczek....szybkiego powrotu do zdrowka :-)
Agnieszka duuuzo zdrowka oby to nie bylo zaplenie ...
Izka to taniocha normalnie, ja nigdy nie moge trafic na promocje
jakbym chciala
My mamy dyzur konsularny 7 marca w bergen wiec idziemy zalatwic paszport dla Mayi...zdjecia i tak musimy porobic bo do udi sa potrzbna znowu
i pewnie znowu dostaniemy udi tylko na rok...fuck 
ja w PL jak robilismy dla Natali paszport to bylam chyba u 5 fotografow bo zaden nie mogl jej zrobic zdjecia a jak sioer udalo to tylko jedno mialam i koniec a w biurze pracuje znajoma wiec to zalatwila i mam boimetryczny na 5 lat
a co tam u reszty Mamusiek
Kasia BAbo MM?

Agata udanego pobytu :-)...!!!!
Aniu wspolczucia dla pupci Czarusia :-( biedny ale cala serie musi dostac biedaczek....szybkiego powrotu do zdrowka :-)
Agnieszka duuuzo zdrowka oby to nie bylo zaplenie ...
Izka to taniocha normalnie, ja nigdy nie moge trafic na promocje

My mamy dyzur konsularny 7 marca w bergen wiec idziemy zalatwic paszport dla Mayi...zdjecia i tak musimy porobic bo do udi sa potrzbna znowu

ja w PL jak robilismy dla Natali paszport to bylam chyba u 5 fotografow bo zaden nie mogl jej zrobic zdjecia a jak sioer udalo to tylko jedno mialam i koniec a w biurze pracuje znajoma wiec to zalatwila i mam boimetryczny na 5 lat

a co tam u reszty Mamusiek

darika
Wdrożona(y)
Cześć dziewczyny,
dzięki za odpowiedzi w sprawie aklimatyzacji, widze że większość z was ma powody by lubić ten kraj ale tęsnota i tak pozostaje.
U mnie chyba to negatywne nastawienie wynika z tego że t mieszkanie jest tak beznadziejne, tu jest wszystkodo remontu, może uda nam sie je zmienić, tylko nie wiem jak kolejna przeprowadzka wpłynie na Alana, który do tej pory nie może się odnaleść, wciąż budzi sie w nocy co godzinę, ten brak snu pewnie potęguje mój kiepski nastrój, no zobaczymy, damy sobie troche czasu.
Agata udanego pobytu w Polsce.
Istra fajnie że udało ci się tak korzystnie zarezerwwać bilety, no i to przedszkole prowadzone przez Polke :-)
tampeza oby to nie było zapalenie płuc.
Jeśli chodzi o @ po porodzie, to (mam nadzieje że tak już będzie) rewelacja, żadnych buli, niezbyt obfity i tylko 4 dni :-)
Musze chyba pouczyć się chociaż angielskiego, bo nawet z tym u mnie kiepsko, no i jakoś siedząc z dzieckiem w domu mało okazji żeby się sprawdzić.
Alan szaleje, wstaje gdzie się da, co chwile gdzieś rąbnie, robi po 5-6 kup dziennie, nie nadążam z przewijaniem, o co chodzi
dzięki za odpowiedzi w sprawie aklimatyzacji, widze że większość z was ma powody by lubić ten kraj ale tęsnota i tak pozostaje.
U mnie chyba to negatywne nastawienie wynika z tego że t mieszkanie jest tak beznadziejne, tu jest wszystkodo remontu, może uda nam sie je zmienić, tylko nie wiem jak kolejna przeprowadzka wpłynie na Alana, który do tej pory nie może się odnaleść, wciąż budzi sie w nocy co godzinę, ten brak snu pewnie potęguje mój kiepski nastrój, no zobaczymy, damy sobie troche czasu.
Agata udanego pobytu w Polsce.
Istra fajnie że udało ci się tak korzystnie zarezerwwać bilety, no i to przedszkole prowadzone przez Polke :-)
tampeza oby to nie było zapalenie płuc.
Jeśli chodzi o @ po porodzie, to (mam nadzieje że tak już będzie) rewelacja, żadnych buli, niezbyt obfity i tylko 4 dni :-)
Musze chyba pouczyć się chociaż angielskiego, bo nawet z tym u mnie kiepsko, no i jakoś siedząc z dzieckiem w domu mało okazji żeby się sprawdzić.
Alan szaleje, wstaje gdzie się da, co chwile gdzieś rąbnie, robi po 5-6 kup dziennie, nie nadążam z przewijaniem, o co chodzi

hej
Iza fajnie , że ci sie udało wyhaczyc takie tanie bilety , my też zawsze Sasem
...Gdynia napewno sie stęskniła;-) za Wami.
Darika a co to za kupki , luźne?moze też od ząbków
a tak wogóle ile Alanek liczy sobie wiosen albo miesięcy ? bo suwaczka nie masz
-pochwal sie
Iza fajnie , że ci sie udało wyhaczyc takie tanie bilety , my też zawsze Sasem

Darika a co to za kupki , luźne?moze też od ząbków

Ostatnia edycja:
reklama
ja nigdy nie miałam tego leku , ale z tego co wcześniej pisała tu koleżanka Kasia , jej przepisali na anginę:APOCILLIN 660, a ile córa mam latek?hej dziewczyny tak sobie czytam o tym co piszecie bo dzisiaj wlasnie mojej corce tez przepisano Apocillin cy macie jakiesjeszcze doswiadczenia z tym lekiem???
Jezeli tak to prosze o info serdecznie pozdrawiam:-)