reklama
agathe82
Luty 2007 i Listopad 2008
oj Lilka to napewno przykro bo zazwyczaj dzieci wola miekka ciepla piers mamy,,, ale coz, poprobuj troche i zobaczysz co bedzie. Tak czy tak to troche go pokarmilas i teraz uwazaj ze jak czujesz nabrzmialosc piersi to troche odpusc bo ci sie zrobi zapalenie, a nie wiadomo ile czasu Gabi bedzie mial faze ze piers jest be...choc mam nadzieje ze mu przejdzie
a wiesz ze moj poziom mleka byl tak duzy, ze po dwoch dniach byly lekko obolale, ale tylko gdy dotykalam i odciagnelam raz po 30 ml z piersi, potem za 3 dni po 15 ml i samo zaniklo
czyli nie bylo go naprawde duzo, przy Sandrze to mi piersi eksplodowaly po 2-3 godzinach. Jak w nocy nie stawala to musialam troche odciagnac zeby ulge odczuc bo spac nie moglam z bolu
ale roznica nie? przy Danim nigdy tak nie mialam nawet niedlugo po porodzie
ale co tam teraz ma bulte, nie gloduje i jest szczescliwy
:-)
Dani dostal smoka i dalej w sieni spi, Sandra tez, ja mam wolne przed tv, a podlogi czekaja na swoja kolej

a wiesz ze moj poziom mleka byl tak duzy, ze po dwoch dniach byly lekko obolale, ale tylko gdy dotykalam i odciagnelam raz po 30 ml z piersi, potem za 3 dni po 15 ml i samo zaniklo

ale co tam teraz ma bulte, nie gloduje i jest szczescliwy

Dani dostal smoka i dalej w sieni spi, Sandra tez, ja mam wolne przed tv, a podlogi czekaja na swoja kolej

agathe82
Luty 2007 i Listopad 2008
a no wlasnie zawsze mozesz mu dac z butli i bedziesz wiedziala czy nie chce twojego mleczka, czy poprostu piers mu nie podchodzi.. masz racje Marta, ze nie pomyslalam o tym, a przeciez tyle Kasia pisala o tym pompowaniu - dzielna dziewczyna

plonskasia
ma.Muśka e.Miśki :)
Lila. a moze cos zjadlas i Gabrysiowi smaczek nie podchodzi.. to moze odciågnij i podaj z butelki a moze jutro mu sie odwidzi i zateskni ca cieplymi i pachnåcymi cycusiami Mamusi..?
agata. no wlasnie a propos karmienia. piszesz ze miød mozna jesc. a nie przeniknie do pokarmu? miød ogolnie jest malutkim dzieciom zabroniony..? tak pytam bo nie wiem.. aga ale rzeczywiscie poczytaj troche o jakis domowych sposobach zeby te chorøbsko z zarodku stlamsic!!
;-)
moja Emma tez oststnio cos nie chce pic mleka. jeszcze jak podaje jej na glodniaka samo to przejdzie ale jak ma z jakims deserkiem czy obiadkiem albo kaszkå popic to mi wypløwa smoczek!!
a przed chwilå do obiadku to jej soczek tez na lyzeczke musialam lac i podawac bo normalnie nie chce nic pic!!
tylko za lychå patrzy!! 
my siedzimy w domu. ja wkoncu dostalam @ bo mi od swiåt zanikla... ale jak przyszla to taka obfita i dosc bolesna za te wszystkie tygodnie nieobecnosci chyba..
zdroweczka wszyskim niedomagajåcym Mamusiom i dzieciaczkom!! :-)

agata. no wlasnie a propos karmienia. piszesz ze miød mozna jesc. a nie przeniknie do pokarmu? miød ogolnie jest malutkim dzieciom zabroniony..? tak pytam bo nie wiem.. aga ale rzeczywiscie poczytaj troche o jakis domowych sposobach zeby te chorøbsko z zarodku stlamsic!!

moja Emma tez oststnio cos nie chce pic mleka. jeszcze jak podaje jej na glodniaka samo to przejdzie ale jak ma z jakims deserkiem czy obiadkiem albo kaszkå popic to mi wypløwa smoczek!!

my siedzimy w domu. ja wkoncu dostalam @ bo mi od swiåt zanikla... ale jak przyszla to taka obfita i dosc bolesna za te wszystkie tygodnie nieobecnosci chyba..
zdroweczka wszyskim niedomagajåcym Mamusiom i dzieciaczkom!! :-)
Lilka
Fanka BB :)
kochane nic nie jadlam co mogloby smak mleka zmienic,bo jadlam to co zwykle,Gabi nawet ani razu nie pociagnal cyca,wiec o smak nie chodzi
podejrzewam,ze butla mu bardziej pasuje,bo szybciej leci,ale kurka odkad zaczelam szkole tak robilismy,ze raz dziennie modyfikowane dostawal i z checia pil z cyca
Marta masz racje sprobuje z laktatorem,choc mam taki reczny dodupny,ze ciekawe czy cos odciagnie
ale sprobuje
ciagle mam nadzieje ze malemu przejdzie...
podejrzewam,ze butla mu bardziej pasuje,bo szybciej leci,ale kurka odkad zaczelam szkole tak robilismy,ze raz dziennie modyfikowane dostawal i z checia pil z cyca
Marta masz racje sprobuje z laktatorem,choc mam taki reczny dodupny,ze ciekawe czy cos odciagnie
ale sprobuje

Lilka współczuje, racja działaj z laktatorem i pisz jak sytuacja :-(
Marta co do testów to nie wiem czy to jakaś zasada , że robią od 3 lat bo czarkowi na samym wejściu u alergologa zrobili jak mial chyba 1,5 roku bez jakiegoś proszenia , poprostu chcielismy tylko receptę na nutramigen , bez tego ani rusz u alergologa , ale nie widziałam potrzeby ani sensu
.
Natanek to prawda dostaniesz wyrównanie, musiasz zebrac wszystkie dokumenty dotyczące nie pobierania żadnych świadczeń rodzinych , zapomóg z opieki społecznej , ani wychowawczego z PL, ja miałam zaświadcenia z pracy , że nie biorę kasy , z urzędu miasta , że nic nie dostaje i z MOPS-U , ale rejonowego , gdzie jesteś zameldowana w pl i to wszystko wysłałam do urzędu marszałkowskeigo bez biegania ,jeszcze o ile pamiętam to jakieś druk miałam wlaśnie z urzędu marsz.
Marta co do testów to nie wiem czy to jakaś zasada , że robią od 3 lat bo czarkowi na samym wejściu u alergologa zrobili jak mial chyba 1,5 roku bez jakiegoś proszenia , poprostu chcielismy tylko receptę na nutramigen , bez tego ani rusz u alergologa , ale nie widziałam potrzeby ani sensu

Natanek to prawda dostaniesz wyrównanie, musiasz zebrac wszystkie dokumenty dotyczące nie pobierania żadnych świadczeń rodzinych , zapomóg z opieki społecznej , ani wychowawczego z PL, ja miałam zaświadcenia z pracy , że nie biorę kasy , z urzędu miasta , że nic nie dostaje i z MOPS-U , ale rejonowego , gdzie jesteś zameldowana w pl i to wszystko wysłałam do urzędu marszałkowskeigo bez biegania ,jeszcze o ile pamiętam to jakieś druk miałam wlaśnie z urzędu marsz.
Moje maleństwo
Mamusia Amelki
Witam!
Chcialabym sie dowiedziec od mamusiek ktore mialy okazje rodzic w Norwegii:-)
Jak tutaj jest z ta pielegniarka srodowiskowa?
Przez jaki okres czasu przychodzi do domu?
Czy zawsze w tych samych godzinach?
Co ona wogole sprawdza?
No i kto wie cos co uwaza za wazne to slucham
Bo ogolnie to nie mam zielonego pojecia o szpitalach itp w Norwegii..
no i ciaza tez pierwsza wiec wiem tylko tyle o ile 
Pozdrawiam wszystkich ;-)
Chcialabym sie dowiedziec od mamusiek ktore mialy okazje rodzic w Norwegii:-)
Jak tutaj jest z ta pielegniarka srodowiskowa?
Przez jaki okres czasu przychodzi do domu?
Czy zawsze w tych samych godzinach?
Co ona wogole sprawdza?
No i kto wie cos co uwaza za wazne to slucham

Bo ogolnie to nie mam zielonego pojecia o szpitalach itp w Norwegii..

Pozdrawiam wszystkich ;-)
Lilka
Fanka BB :)
Malenstwo do mnie pielegniarka nie przychodzila do domu
ja w N. urodzilam drugie i trzecie dziecko,nie mialam nacietego krocza,samo mi nie peklo,doswiadczona bylam juz mama wiec pewnie dlatego nawet mi nei zaproponowano tych wizyt
nie wiem nawet czy sa,bo zadna znajoma Polka ich nie miala
jak potrzebujesz pomocy to poprostu jedziesz do Helsestasjon,tam siostry pomoga ci,wyjasnia co bedziesz chciala
kochane wlece pozniej poczytac,bo teraz ide kapac smyki
ja w N. urodzilam drugie i trzecie dziecko,nie mialam nacietego krocza,samo mi nie peklo,doswiadczona bylam juz mama wiec pewnie dlatego nawet mi nei zaproponowano tych wizyt
nie wiem nawet czy sa,bo zadna znajoma Polka ich nie miala

jak potrzebujesz pomocy to poprostu jedziesz do Helsestasjon,tam siostry pomoga ci,wyjasnia co bedziesz chciala

kochane wlece pozniej poczytac,bo teraz ide kapac smyki

reklama
natanek
Kochająca mamusia.!
no to chyba czeka mnie wyjazd albo czekanie do czerwca:-)
bo raczej nikt za mnie tego nie załatwi:-(
trzeba było wcześniej o tym pomyśleć
ja laktatora używałam tylko raz i to z ciekawości
małego karmilam do pół roku i mleko samo zaczęło zanikać:-)
do butli przyzwyczajałam go od ok 4ego miesiąca także nie było problemów
bo raczej nikt za mnie tego nie załatwi:-(
trzeba było wcześniej o tym pomyśleć

ja laktatora używałam tylko raz i to z ciekawości

do butli przyzwyczajałam go od ok 4ego miesiąca także nie było problemów

Ostatnia edycja: