reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Aniu Zajac pisz pisz co tam u Was i wogole jak sie czujesz ?!
Kasiu ja normalnie chyba bym sie rozlaczyla :crazy: bo Emma ma dopiero 7 mcy a nie 2 latka cholipcia!!!!! jak tak mozna!!! mleko krowie :szok: i etc...brak slow:no::angry:
jedyna nowosc co slyszlaam ze gluten podaje sie wczesaniej juz bo sie wiaze jakos tam i ze to dobrze , musze poszukac sama dla siebie tego.
Kasiu spokojnie, ale dobrze ze teraz chociaz wiesz jakie nastawienie ma TwojaM, lepieiej teraz niz po fakcie :tak:.
jak karmilam Natale do 11m-cy i pozniej dawalam jej mleko bebiko2R i pozniej 3R :tak: i dopiero pozniej pozniej ( miala 2,5) roku to krowie z kleikiem ryzowym robilam :tak:.
U mnie to ja decydowalam co i jak, tak samo jak Ty naczylatam sie wszedzie co kiedy wprowadzac zeby dziecko nie dostalo skretu kiszek :sorry2:.

reklama
Lilka - to widze ze z rodzina tez u ciebie roznie:baffled:
u mnie rodzice przez cale moje dziecinstwo sie klocili i wiecie ze juz sie przyzwyczailam do awantur..tzn. jako dziecko to chcialam zeby sie rozeszli to bym mieszkala z jednym i bylby spokoj (troche przykre mysli jak na dziecko, ale coz...) a jak bylam w okresie dojrzewania to juz sama mialam swoje zycie. A wiadomo w takim okresie najwiecej sie w zyciu zmienia i tym sposobem jak ksztaltowalam sobie charakter a oni po jakism czasie juz mnie nie znali. Uwielbialam moj pokoj i tam byla moja oaza i tam przeksztalcilam sie z dziewczynki w dorosla osobe. Do tej pory nadajemy na innych falach, wiec rozmawiam z nim najczesciej na tematy bezproblemowe:-(

a moj synus jakies 20 minut temu dopiero zasnal:baffled: poczekam jeszcze z 15 minut tez poloze sie, jesli oczywiscie sie nie obudzi, bo jak naladuje baterie to bedzie niezla noc:baffled: a rano o 8 uslysze jak Sandra wola maaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaa

ale jutro kazalam mezowi wstac, ja sie bycze, tylko znowu maly bedzie spal za dlugo i kwadratura kola, ale chyba musze w koncu ten stres odespac z tej drogi i wezme sie za niego jak wypoczne. Bo jak zasnie to juz spi, tylko jak dla mnie 23:30 to troche pozno bo spi do 10 i tym sposobem ja chodze pozno spac a do Sandry tez wstaje:baffled:

dobranoc Wam zycze;-)

hejka

ja tez rodzilam dwojke na miejscu i przebywa sie 2 doby po porodzie;-)

nie wszystkie szpitale maja hotel dla pacjentow w ktorym mozna dostac osobny pokoj z lazienka, wiec dowiedz sie na miejscu. Jesli bedziesz miala tzw. zapis do szpitala okolo 36 tygodnia to sie dopytaj, jesli nie to przejedz sie i dopytaj. Ale pakowanie sie do szpitala nie bedzie sie za wiele roznilo poza tym ze tak jak Tampeza wspomniala musisz miec swoje ubrania zeby do restauracji na posilek zejsc. A koszule i szlafrok tez mialam ze szpitala, szkoda mi bylo swoich poplamic, a tak to sie nie przejmowalam;-)

HEJ
dzisiaj bylam w helsestation na sprawdzeniu rozwoju Mayi bo tydzien temu milam same szczepienia bo nie miala czasu.
No i Maya przez 2 miesiace urosla 6,5 cm a przez 6 tyg przytyla 1200g wiec swietnie,
rozwija sie prawidlowo i jest bardzo silna bo juz chce siedziec i naprawde ciezko jest czasem zmusic ja do lezenia jak aj trzymam na raczkach :tak:.
a jak Nicolca i Danielek? rowiesnicy Mayki hihi
no teraz szcepienia 27 marzec ;-)
a wiecie co zauwazylam ze norwezki maja strasznie zniszczone twarze, zastanawiam sie czy to od klimatu czy tez dlatego ze nie dbaja o swoja cere :confused: bo moja helsesoster wyglada jakby chlala winsko i jarala z 3 paczki fajek dziennie ...
Agata wspolczuje ze musisalas sama dorastac i ze nie mialas kontaktu z rodzicami...u mnie podobnie z tym ze moja M baaardzo sie zmienila, zeswirowala troche i ciezko mi sie z nia rozmawia czasem a Tato jak to Tato ale z Tomkiem ma dobry kontakt bo pogadaja i posmieja sie razem ;-). Bynajmniej Tomek ma lepszy kontakt z moim Tata niz ze swoim :sorry2:.
Anka jak tam Czarusienki?
Natala w przedszkolu, nie moglam jej wczoraj wytlumaczyc ze ni epojdzie bo byll ryk i krzyk bo ona chce...a dzisiaj ja zarowadzilam to lewdo ja rozebralam to ona juz poleciala do swoich kolegow, bo ma kolegow a kolezanke wogole :-D:rofl2:!
MAya spi na dworku w wozku.
U mie mrzawka pada i chlapa i lod n achodnikach wiec siedze w domu, a dzisiaj jak jechalam do przychodni to samochod stanol mi w porzek bo tak slisko bylo na drodze, dojazdowce do glownej ulicy :baffled: stresa mialam ze nie wiem bo nie moglam wyjechac :wściekła/y: ciskalao mna pozniej :-D
ide na filmik poki MAya spi

Marta - sama dorastalam w ten sposob ze byli rodzice, ale ja ciagle w swoim pokoju. Oczywiscie wszyscy nastolatkowie uwielbiaja swoj pokoj, ale u mnie zerwala sie taka wiez zeby rozmawiac ze soba tak naprawde (chyba nigdy jej nie bylo) i rozmawialismy bardziej o innych. Nigdy nie wiedzieli o moich osobistych sprawach..... mam nadzieje ze tak sie nie stanie z moimi dziecmi, bede robic wszystko zeby poswiecac im czas tyle ile potrzebuja;-)

A Daniel, bardzo duzo gaworzy, na brzuszku juz wiecej polezy niz wczesniej. Smieje sie duzo, spi juz lepiej w nocy, ale czasem ta noc zaczyna sie o roznych porach:-D
Ale jak jest zmeczony w dzien to sam zasypia, skonczylo sie jezdzenie wozkiem po pokoju. Czasem tylko przez minutke gora dwie gdy ma problemy z zasnieciem na noc, gubi smoka i sie denerwuje:happy: Dalej nie interesuje sie bardzo zabawkami tylko ludzmi. Uwielbia gdy Sandra przychodzi i go caluje albo sie przytula, albo klaszcze i tanczy - popis jak nic. Jak nie moge uspokoic Daniela to zawsze wolam Sandre:-D gdy ja bujam Daniela w wozku, to Sandra swoja lalke - jest wesolo:-)

a pytalas o norweszki - to zalezy ktore bo te przed 40 to wydaje mi sie ze nie dbaja o siebie wogole (moze ja na takie trafilam), ale za to te ktore juz dzieci z domu wyprawily to maja fajnie zrobione wlosy, makijaz, cwicza itp. Takie sa wyniki mojej obesrwacji:tak:

witam, my dopiero wrócilismy od lekarza , Czarek goraczkuje , nie może mówic i ma kaszel nie do opanowania , okazało sie , że zapalenie oskrzeli sie zaczyna , i dostał antybiotyk , syropku nie moze ze wzgledu na refluks i biedulek sie męczy:baffled:, teraz znowu goraczka , ale nie tragizuje , juz nawet to że nie je :-(przyswoiłam sobie, wazne , ze pije, tylko szkoda maluszka bo leży i leży , nawet bieganie mu sie nie włącza:szok:.
wielkie buziaki dla Mayki , drowa dziewuszka rośnie jak sie patrzy:tak::-D.
Agatko współczuje , bardzo przykre to co przeszłas , najważniejsze , że masz swoja rodzinke i sie kochacie:tak:.
Milego wieczorku

a jeszcze cos wiadomośc z ostatniej chwili , przed samym przyjazdem mojego M do kraju byla ostateczna decyzje , ze banki przejmuje firmę i firma oglasza plajtę:baffled:, M był podlamany jak przyjechał i :baffled::baffled: nie za dobrym nastroju bo sie jeszcze łudził, na dodatek kazali mu wyprowadzic nasza łodź z zakładu pracy bo wiadomo wlaściciele sie zmieniają , dzisiaj zadzwonil kolega z N i mowil , że w ten sam dzien co był ostatni meetig firmy w ostatniej chwili jakcys kontrachenci zmienili zdanie i podpisali kontrakt , więc prawdopodobnie praca będzie , miejmy nadzieje , ze męża przywróca do pracy:tak:, mam nadzieje , że to nie jakaś plotka....

u sluchaj. ja wiem ze w Norwegii jest takie prawo ze jak w firmie zmienia sie wlasciciel to dochczasowi pracownicy nie mogå byc zwolnieni tylko przechodzå wlasnie pod nowego szefa!!! :tak: T. jeszcze nie zwolnili tylko byl na postojowym wiec så naprwade duze szanse!!! oby!!! trzymam kciuki...

bardzo mi przykro z powodu Czarusia. boze co On sie biedaczek wymeczy..:zawstydzona/y::zawstydzona/y: a Ty przy okazji z Nim.. przykro mi ze na to wszystko patrzysz i przez to przechodzisz...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Emma sie rozbisurmanila na dobre! :-D biegam za tym pelzakiem juz po calym domy bo salon jej juz nie wystarcza :-D pozatym piszczy az bebenki pekajå i to nawet juz publicznie - nie taka cicha jak przedtem!! :-D i rwie sie do innych dzieci!! :-) od dzisiaj zaczela juz sobie rozmawiac pod noskiem - jakies tam zlepki roznych sylab :-)

sprøbowalam z tym nowym mlekiem HIPP2 ale jej nie wchodzi, pozatym obudzila sie i poliki czerwone i suche wiec chyba tym bardziej jej nie sluzy wiec poszlam do sklepu i kupilam NAN2 i wrocilo do normy choc wogøle czasami ma tendencje do "niepicia" mleka.. w srode mamy kontrole i ciesze sie bo juz nie moge sie doczekac jak jå wsadze na wage. nie zebym sie martwila ze za gruba czy za chuda - tak poprostu z ciekawosci bo na rekach roznicy nie czuje - no chyba ze jest dlugie noszenie to wtedy klocek ciezki.. :-D chcialam tez zapytac o testy na alergie ale Jorgeiros ofkors zebym sie nie martwila bo to moze byc wiele roznych rzeczy a Emma ogolnie przeciez wszystko ladnie toleruje.. no jak na Norwega przystalo - wszystko ok! :wściekła/y::-D ale ja nie wiem bo to przeciez moze sie na Niej w razie czego odbic w przyszlosci...

pozatym siedze na necie i oglådam "Snoop Doog Fatherhood".. cos jak Ozzbourn`s tylko ze Snoopem.. qrcze On cos w sobie ma!! :-D:-D:-D acha. dzisiaj w norweskiej gazecie napisali ze Madonna moze bedzie miala 2-gi koncert bo bilety rozeszly sie w 34min i wielu innych jeszcze by chcialo no i så wielkie szanse!! MAM NADZIEJE ze tym razem i dla mnie. okazalo sie ze mialam problemy z platnosciå i zalogowaniem bo mi skurczybyki zmieniajå system w internectowym banku!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: GRANDA PANIE!! W BIALY DZIEN!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::-D

Do góry