reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

hej

ja sie troche wyspalam nawet i juz rozumiem czemu mialam takiego focha wczoraj, dzisiaj dostalam ostra @:crazy: kurcze mam nadzieje ze mi sie taki nerw przed @ nie utrzyma i ze to nadal hormony nie ustabilozowaly sie po karmieniu bo nigdy nie mialam takich jazd, a wczoraj mala iskra potrafila doprowadzic do wielkiego wybuchu:crazy:

wspolczuje kobietom ktore to przechodza i mam nadzieje ze mi tak nie zostanie bo mozna sie zalamac:baffled:

Ania - jak tam Czarus? Mam nadzieje ze mu lepiej....ty to biedulko moglabys swoja praktyke otworzyc po tych wszystkich przejsciach i chorobach z malym. Napewno mialabys wiecej dobrych rad niz ci tutaj po 5 latach studiow:baffled:

reklama
Natanek - ja nie wiem nic o takich butach, ale Sandra to biegala na boso w domu. Widzialam kiedys program w polskiej telewizji gdzie fizjoterapeuta sie wypowiadal, ze nie ma sensu zakladac dziecom, az tak sztywnych butow bo to by bylo tak samo jakbysmy my musieli chodzi w butach narciarskich:baffled:

Ale gdybys kupowala buty dla malego to zwroc uwage zeby byly wyprofilowane takie zeby bylo wypuklenie. Choc jak pojdziesz do sklepu z bucikami to tam ci na miejscu pomoga dobrac pierwsze buty. No i zeby byly o rozmiar wieksze zeby nozka miala gdzie rosnac. A w domu gdyby mial biegac z w skarpetach to warsto zeby mial takie gumeczki zeby sie nie slizgal.

A Sandrze gile z nosa leca i czasem lekko kaszle. Mam nadzieje ze nie zarazi mi Daniego przed samym wyjazdem. Choc z moim ostatnim szczesciem to nigdy nic nie wiadomo. Daje im wiatminki, moze przejdzie samo bo narazie poza lekkim katarem nic nie ma:tak:

tak natanek, ja tez slyszalam, ze najlepiej dzieci na bosaka, czy w skarpetach puszczac.
ania jak czarus, cos lepiej?
kasia, super ze mala w normie z waga i wzrostem
agathe trzymam kciuki, zeby sandra nie zarazila malego
zajac rzeczywiscie mialas przejscia w tym szpitalu. lepiej nie dawaj tak za kazdym razem mleka jak otwiera buzie, bo moze go bolec brzuszek z przejedzenia
marta co u was?
my wczoraj bylismy na wazeniu, jest 7200, wiec 200g w tydzien. zaczelam jej dawac troche kaszki. za tydzien znowu do kontroli z waga i zobaczymy czy wzrasta.
znowu mialam noc pelna niespodzianek. grubachu obudzil sie o 24 to wzielam ja do siebie do lozka ale nie bardzo chciala spac, tylko sie kokosila a ja przysypialam. obudzilam sie o 1.30 a ona bez pieluchy i moje lozko zasikane:szok:. tak sie wkurzylam ze poszla spac do siebie, ledwie zasnelam a mala sie obudzila na mleko i potem juz ranek i grubachu wstal.
agatha tu nie ma jak wykrecic zeby wyjezdzac przodem:wściekła/y:

witam,
Nie wiem jak wy to robicie, ze ze wszystkim się wyrabiacie, podziwiam zwłaszcza te które mają więcej niż 1 dziecko. Ja ciągle do tyłu, ściągam tu tak słabą sieć że szkoda gadać, Alan jak nie śpi to migiem do kompa, kable ciągnie i dewastuje jak się da, jak przyśnie to szybko obiad i sprzątanie.
Od przyjazdu budzi mi się w nocy co godzinę, nie wiem co się porobiło.
Chodze zmeczona jak cień.

Ana współczuje zapalenia oskrzeli, ostatnio przez to przechodziliśmy, polecam elektryczny inhalator, jest świetny do podawania leków wykrztuśnych i na rozszerzenie oskrzeli.

Natanek też musimy się zająć rodzinnym, nie wiedziałam że są potrzebne zaświadczenia z PL, no to musimy z tym zaczekać do kwietnia, jeśli chodzi o butki to najlepiej na skarpetkach antypoślizgowych.

Bsze wyje to moje dziecko bo go do łóżeczka włożyłam

ja dzisiaj napisałam posta okrutnie długiego i to dwa razy i zniknął:crazy:, potem już zrezygnowałam....
Natanek co do butków znaczy kapci to trche sa rozbieżne opinie na ten temat:-D, ja słyszałam , ze najlepiej na zmianę skarpeciochy antyposlizgowe i kapcie , ja zakladałam takie , żeby mu nózka sie nie chwiała na boki i łatwiej stawiał stópki jak sie uczyl chodzic:tak:, co do profilowanych ostatnio własnie sie dopwiedziałam na BB , że nie za bardzo:no: i to opinia ortopedy , więc sama musisz zdecydowac:tak:.
Ania Zajac współczuje , tyle z nimprzeszłas i jeszcze teraz to , bardzo mnie zdziwiło to , co napisałas , oni sa niepoważni:wściekła/y:takie mleczko dla wcześniaka:szok:myślałam , że mu przepisza te , które wypisałam:tak:, a na ten ból to może masaż brzuszka i oklady z cieplej pieluszki , a jęsli moge wiedziec co to za bakteria?podłączam sie pod opinia Tampezy , że moze tez płakac z przejedzenia , tez myslałam , że ciagle glodny i trzymałam przy piersi a on tylko chiał sie tulic, jejku , zycze zdrowka , trymaj sie cieplutko:):happy:
Darika mamy ten inhalator , lekarz na razie sie wstrzymal z ta kuracja , zeszta my nie możemy nic wykrztusnego , bo Czarek ma refluks i inaczej jest leczony , najgorze jest to , że taki ma kaszel i tak biedulek sie męczyl , że podjęłam decyzje i podałam mu syrop , i chyba to był mój błąd , dzisiaj wymiotował , cos mi sie zdaję , że ma jeszcze zapalenie przełyku , jutro jade do lekarza , bo od pn bierze antybiotyk a tu nie ma poprawy , masakra mówie Wam:baffled::-(.
Agata duzo zdrowa , co za wstretne chorobska :wściekła/y:

no właśnie raczej kupie te kapciuszki,nie chciałabym żeby sobie nóżki powykręcał,początek jest najważniejszy,póżniej to niech sobie na boso śmiga:-)
darika jak mama nie da rady mi tego pozałatwiać to trochę dłużej poczekamy:tak: trudno ale najważniejsze,że nic nie przepadnie:-)
dużo zdrówka życzę wszystkim chorowitkom!!!!!:-)

natanek chcialam ci napisac bys kupowala buty,ktore zginaja sie tak za palcami,poniewaz takie buty sa dobre dla nozki dziecka-zalecenie fizjoterapeuty :tak:

wybaczcie,ze sie nie oddzywam,ale nie mam weny :-(
po 1.Gabi mleka z cysia pic nie chce,laktatorem nie bede sie meczyc,wiec w sumie jestesmy juz butelkowi,dzisiaj rano myslalam,ze przez prawa piers oszaleje z bolu,ale cos sie stalo,bo Gabus ladnie cyca wypil,wiec mi ulzylo,ale co mu podaje teraz piers to nie chce :no: woli butle,a ja sie meczyc nie bede,bo mnei to juz tak stresuje,ze wole odpuscic

po 2. zeszlam z diety 1500kcal na 1000kcal i jednak mimo,ze zoladek mialam zmniejszony to jednak odczuwam to,jestem bardziej glodna :unsure: ale wkurzylam sie ze tyle dietkuje a chudne ledwo kg na tydzien
a jedna laska co ze mna zaczela sie odchudzac to schudla w 2 miechy 14 kg:sorry2: tyle,ze ona dziennie cwiczy 4 godziny...ja tyle nie dam rady :no: z braku chceci i czasu...

po 3. na ferie nauczycielka nam tyle zadala gramatyki,slowek,ze wymiekam:sorry2:

reklama
ale Lilka nie przejmuj sie dieta, nie powinno sie chudnac wiecej niz 1-2kg tygodniowo, bo potem wraca jojo. poza tym zawsze na poczatku sie szybko chudnie, a potem organizm sie przyzwyczaja do zmniejszonej dawki kalorii i idzie mu wolniej.
a co do mleka to nie ma co sie stresowac, jak nie chce to trudno.
ja zaczynam kurs za 2 tygodnie, 2 marca

Do góry