reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

czesc dziewczynki:happy:
Marta u mnie remi czy w rimi zawsze byly te kuponiki super promocja , ktorej nie bylo końca:tak::-D.ja mam nadzieje , że niedługo pieluchy pójda w odstawkę, ale i tak to idzie mozolnie , juz siada na nocnik jak go posadze , nawet moze siedziec i godzine bajke oglądac , ale jeszcze nie woła , że ma potrzebe wysiusuania , nie wiem czy nie jarzy czy mu sie nie chce , ale do wakacji mam nadzieje , że się z tym uporam:tak:.ja dalszy ciąg siedzenia w kuchni, oj już mam dosyc , jutro zrobie mieszkanko na błysk i i o 19 jade na terminal po mężusia:-).
Marta a jak Natala sie czuje :confused:, juz lepiej???
mój juz chyba lepiej , ale czekam na wyniki do piątku , żeby sie upewnic , że to nie żadna wstrętna bakteria:tak:.
a kasia chyba w Ulvik siedzi:sorry2:,
slyszałam , że śniegu po pachy, mężuś byl w niedziele w Voss na desce , ten ma dobrze ja walcze z kupą a on sobie lata po śniegu:baffled::rofl2:.
a le tu pustki , serio serio

reklama
ja sie zgubilam gdzie Kaska jest :-D
Dobrze ze Czarus ma sie lepiej...Natala juz bez goraczki ale kaszel zostal wiec syropkowa kuracja :-D tesciowa chciala jej antybiotyk dac :crazy: a ja ze nie ;-) i zostalo na moim hih
Ale Czarus bedzie sie cieszyl jak Tate zobaczy no nie mowiac juz jak Ty sie ucieszysz :-D
A co do pieluch to postepy robi :tak: nauczy sie wolac zobzaczysz...latem zawsze latwiej :tak:

ja juz mam nerwa bo ledwo co przyjedzie to w piatek idzie z kolegami na opijanie narodzin dziecka kolegi:rofl2:....a druga sprawa czeka mnie siedzenie w kuchni , że ja sobie go nie wychowałam:-D:wściekła/y:.Musze sobie opracowac plan strategiczny:-D.
Marta a ty jak odpieluchowałaś Natkę?

czesc dziewczyny.
ja wczoraj wieczorem wrøcilam z Ulvik.. bede musiala Was nadrobic ale pøki co sprzåtanie i organizowanie wszystkiego mam na chacie ze chyba ze 2dni mi to zajmie!! :wściekła/y::-D

milego dnia dla Wszystkich i buzka!

Cześć dziewczyny,

ja ciągle się niewyrabiam z czasem, a przecież mam tylko jedno dziecko :dry:, Alan już chyba zdrowy, antybiotyk skończyliśmy, inhalacje też, apetyt wraca. :-)
Tyko do spania tu się jeszcze nie rzyzwyczaił i częste pobudki.

natanek mówisz że będziesz do Polski na szczepienia, ja też się nad tym zastanawiam, bo następne mamy na roczek i akurat w Polsce planujemy być, ale jak D pozałatwia formalności i wybierzemy tu lekarza to czy nie będą nas tu wzywać?
No i myśle o tych pneumokokach, w Pl się niezdecydowaliśmy bo to dużo kasy, myślałam żeby zaszczepić tylko tą jedną dawką między 1 a 2 rokiem życia, ale skoro tu refundowane, to może warto się tu przepisać, tylko czy oni zaszcepią te dwie dawki wstecz, jak to tu wygląda wogóle dziewczyne?

tampeza Alan gdy miał 7 miesięcy ważył 7 kg, ale on regularnie ładnie przybiera i pediatra mówi że waga w porządku. Twoja mała chudzinką nie jest ale skoro nagle przestała regularnie przybierać to pewnie musi być jakaś przyczyna.

ana, marta fajnie że wasze dzieciaczki już się lepiej czują.

Daniel całymi dniami pracuje, chcę już sobotę, żebyśmy sie mogli w końcu gdzieś ruszyć.
U nas w nocy 20 stopniowe mrozy i w tym nieszczelnym mieszkaniu normalnie zimno od podłogi mimo kaloryferów na full, a Alan tylko po ziemi śpiga na czworakach, aż ma łapki zimne.

darika u na s to samo,zimno strasznie,mały też po podłodze i łapki zimne,zastanawiałam się czy kozy nie odpalić:-D:-D po dzisiejszym spacerku miałam wrażenie jakby mi ktoś igły w uda wbijał:baffled:

ja tu nie wiem jak jest z tymi szczepieniami:eek:,Natan narazie jest na A. ubezpieczeniu,na roczek szczepić będziemy w Polsce ale co póżniej to nie wiem, razie czego wsiądę z małym w samolot,2 godzinki i jestem prawie w domciu, jest przynajmniej okazja żeby rodzinkę odwiedzic:tak:

darik u nas tez zimno, okna nie szczeølne, mamy grzejniki na ful i w piecu palimy. moja wlasnie jak miala 3miesiace to wazyla 7kg, teraz ma 5 i dalej tyle warzy, dlatego troche sie niepokoje
kasia jak po wyjezdzie, zdaj sprawozdanie
ana jak tam czarus odebralas wyniki czy dopiero jutro.
agatha pewnie juz w drodze, szczesliwej i spokojnej podrozy.
a u nas dzis pobudka byla o 4:angry: lamii odechcialo sie spac i oczywiscie obudzila tez jaska

Natan tez dzisiaj obudził się z płaczem o 4tej,a ja zaspana myślałam,że to już 7 i lece robić mleko:eek: ale wypił i zasnął:happy2:

reklama
czesc mamuski

pare dni nie pisalam,bo znowu nie mialam kiedy,ale dzisiaj wieczorem powinnam w spokoju popisac z wami,bo moj po pracy jedzie prosto do kolegow na imprezke,jeden z nich ma urodziny,wiec mam dzisiaj spokoj z chlopem :-p:rofl2::laugh2:

witam nowa mamuske :-)

co tam u was dziewczyny? jak dzien sie zapowiada?
ja musze pocwiczyc,wyjsc na spacer z malymi a jak mi sie nie chce :confused2: wybrac sie na spacer z moja trojeczka to normalnie wyczyn,zima to cos strasznego :baffled:
ok ide na sniadanie

Do góry