reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

no Lilka trzymam kciuki,, choc wydaje mi sie ze ciezko jest gdy inni jedza. przynajmniej mi by jezyk w dupe uciekl:baffled: choc jak sie zatne to tez potrafie

caly dzien u mnie zabiegany, kupilam malej zabawke bo dostala taki kupon na urodziny i udalo mi sie to zrobic gdy spala, to dam jej w drodze zeby cos nowego bylo, to moze ja zajmnie.

A jutro jade na sprawdzenie tych przekletych hamulcy i jak mi podbija przeglad to myslalam w srode jechac, ale po glebszym zastanowieniu to zostawie chyba sobie to na czwartek. Popoludniu maly bedzie mial moje wywalczone szczepienie, nie wiadomo jak zareaguje, choc podobno to jest lekkie tym razem. Potem na biegu zakupy na droge i pakowanie to padne wieczorem, a chce troche wypoczac i nie robic wszystkiego jednego dnia, wiec jeden dzien mnie nie zbawi.

Marta - ty to tez mialas przygody dzisiaj,, normlanie odsylali cie jak pileczke pingpongowa:crazy: co za idioci,, a po dobroci to ja juz sie przejechalam nie raz i tak sie z nimi nie da:angry:

reklama
Witam Wtorkowo,
Dzisiaj dzien zaczal sie nawt dobrze bo pojechalam do mojej przychodni gdzie jest moj lekarz i gadalam z babka i porosilam ja zeby mi podala ta sczepionke i dalsze tlumaczenia etc... i sluchajcie wziela ta szczepionke i bez problemu :-D weszlam do ichszego gabinetu i byl tam doktorek chinczyk i podal Mayi ta szcepionke :tak:, zaplacilam za to 100nok ze on ja podal i wszyscy zadowoleni a w helsestation wielki cholera problem...zreszta nawet ten lekarz dziwi sie ze helsesoster nie chcialy je podac :crazy: dupolazy:angry:
teraz na 13:45 szzcepienia ciag dalszy :tak:
ale to nie koniec sensacji bo Natala wczoraj w nocy goraczka i kaszel, wczoraj w dzien to samo i dzisaj w nocy tez goraczka i oczywiscie tlumaczenie zeby wziela syropek na zbicie goraczki...na razie goraczki nie ma , podaje jej syropki tylp "clemastinum", wapno i diferhgan i na razie dziala ale jak jej nie przejdzie do piatku to do lekarza :baffled:
Lilka bardzo wspolczuje Wam. Siostra musi byc bardzo silna , bardzo wspolczuje :-(. Ale zaje...a ta karta :tak: to bedziesz tarz caly czas na basenie siedziec :-D.
a co do prania i reszty to u mie to samo:sorry2: mozesz gadac i wogole ale chlop to chlop :-D:-D:-D
Anka widzisz taka rodzinka to skarb normalnie pomimoze czasem sa nieznosni to w sumie pomagaja sobie.

2qkhymb.gif

Marta jejku czemu co chwile jakiś dzeiciak choruje , żeby tylko mała nic nie podlapała , mam nadzieje , że jej przejdzie , bo co pójdziesz do dupowłazów:-D i dostaniesz ten nieśmiertelny syrop albo paracetamol:-D.duzo zdrowka.
ja juz po wizycie w sanepidzie , wyniki w piatek , ale wyobraźcie sobie po tygodniu dzisiaj normalna kupka , jestem cała szczęśliwa jak nie wiele mi do szczęścia trzeba:rofl2:..moze to nie żadna cholerna salmonella , bo jakos normalnie je i pije a teraz dochodzi do siebie , tfu tfu , nie zapeszając:-(.
ja terz siedze w domku grzeje sie przy kuchence i pichce bigosik, chyba cały dzionek w domu bo jakos wymarzłam dzisiaj rano po tej wycieczce do Gdyni i nic mi sie nie chce , zreszta może załapie się z Czarkiem na drzemke ,bo od na nogach a łobuz buszuje od 5.30:baffled:.
pa:happy:

Hej dziewczyny,

tampeza jeszcze nie bardzo wiem jakie tu widoki, bo na razie byłam z małym na sankach na pół godz 'wokół komina', mieszkamy na uliczce przemysłowej więc domek koło domku, blisko jest rzeka, włąśnie tam byliśmy spacerowaliśmy mostem.

lilka to straszne że twoja siostra musi żyć ze świadomością takiej choroby, no i czasami naprawde nie wiadomo jak pocieszać.

marta a za rotarix się tu płaci, wogóle tak czytam co za cyrki tu robią na tej służbie zdrowia i jestem przerażona :szok:, nie wiem co poczne gdy mi Ali zachoruje.
Dziewczyny a szczepionka na pneumokoki jest tu refundowana czy płatna jak w Polsce?
Zdrówka dla córeczki.

Ana z tego co czytam na forum e-mama to dużo dzieci teraz załapało takiego wirusa podobnego do rota, biegunki i wymioty, ale nie tak silne jak przy rota, lekarze mówią, żeby nawadniać elektrolitami i pilnować żeby nie doszło do odwodnienia.

no wlaśnie pelno tego i z każdej strony atakuje , oj nawadniam:tak: , smecte podaje, taki syropek na jelitka dołączyłam i czekam teraz na te wyniki , bo tak naprawdę to nie wiem co mu jest , gorączki nie ma , nie wymiotuje tylko ta kupka smierdziuszkowa:wściekła/y:, wiesz co ja juz mam dosyc tych rota czy echo wirusów juz wszsytko zaliczylismy z Czarkiem:crazy:, jednen plus , że tutaj a nie w N bo tam to chyba bym oszalała z bezradności i ignorancji tych znachorów:rofl2:.
Darika nie martw sie , daj sobie trochę czasu i wypuscisz sie dalej w teren:-D....
a pneumokiki za darmo:tak:

lilka współczuję ale teraz to pewnie bardziej przeżywa to rodzina niż twoja siostra :-(

tak naprawdę to nie mieszkam w Oslo tylko w Lommedalen(poprostu na początku nie wiedziałam):eek: jak się da to muszę zmienić:tak:

mój maluszek dał mi dzisiaj pospać do 10tej:szok::szok::szok: leżeliśmy sobie jeszcze z pół godz. byłam pewna,że jest wcześniej:-D idziemy zaraz na spacerek,mimo,że dzisiaj nie jest już tak ładnie jak wczoraj:dry:

życzę zdrówka wszystkim chorowitkom:tak::-):-):-)

zaszczepili mi na wszystko :-D nawt nie plakala dlugo, slodki Aniolek
ale mam spotkanie i tak w poniedzialek bo sprawdzi zachowanie dziecka i sprawnosci motoryczne...jak dlamnie niepotrzbna ta wizyta bo wiem ze moje dziecko prawidlowo sie orzwija ale musze sie przystosowac:sorry2:
pozdrawiam :-)

reklama
są małe postępy w poszukiwaniu polaków!!!:-D:-D:-D dwie uliczki od na s widziałam 2 auta na polskich blachach:-) i nie wiem co dalej:eek:

NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA DZISIEJSZYCH JUBILATÓW:-)!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry