reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Marta - nic o tym navie mi nie mow,, nawrzucaj im jeszcze odemnie:angry: ja teraz juz musze na gwalt jechac, wiec dzisiaj maz pozyczyl z banku jeszcze 10.000 koron:no: i przelewa je wlasnie na konto z ktorego wieczorem jesli dojda to kupimy bilet na prom na poniedzialek. Chce Sandrze urodziny zrobic, odpoczac troche przed droga, jesli sie da, i jade:tak: nawet bilety sa niedrogie bo po 850 koron;-)

reklama
Agata jedz jezd mowie Ci uciekaj stad :-D

dobrze ze mozecie wziac kredyt bo my to nic nie mozemy wzaiac z banku oprocz swojej kaski, teraz pewnie znowu dostaniemy udi na rok :-:)zawstydzona/y:
glupi NAv glupie baby qrwa mam dosc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: baba nie potrafila powiedziec dlaczego nie ma kasy, siedziala i czytala paragrafy przez 10 min i powiedziala ze przyjdzie list z NAV i tam jest napisane co i jak dlaczego nie mamy kasy jeszcze!!!! qrwa listu nie ma :wściekła/y: !!! jutro idziemy tam o 12 i nie wyjdziemy poki nie przeleja kasy za grudzien!!! tomek caly grudzien nie pracowal i nalezy sie !!!!!!!!!!!
juz otwieram slownik i ucze sie qrwa slowke po angielsku zeby ich obrazac bo jak ladnie mowisz i prosisz to nie doceira:no::angry:
a co u Was Kochane?

dzieki dziewczyny za rady, rysy nie sa glebokie, ale to ciemne drewno (mahon) i widac je mocno.
my zaraz zasowamy po grubacha do przedszkola i jakies zakupy jedzeniowe zrobic, bo pustki w lodowce.
natanek ja to tak panikuje u dentysty, ze bez znieczulenia nie siadam, jak bylam mlodsza to dentystka dawala mi leki uspokajajace (typu relanium, wiec silne), sama tez zreszta lykala. i tak samo wole rodzic niz isc do zebologa:sorry2:

Marta weź nic nie pisz na ten temat bo mnie tez cholera bierze:crazy:, wogole nie do pojecia:baffled:...
mnie to wogole jakis dół dopadl przez ten brak pieniędzy , aż mi sie z domu nie chce wychodzic:-(..
Aga to widze , że masz szkodnika w domu , nie pierwszy i ostatniy taki numer, ja tez mam zarysowane meble od resoraków:wściekła/y:, ściany pomazane a w lato był nakładany świeży kolorek no nie wspom e o nowej wielkie ukochanej kanapie:crazy:,szkoda mi było kupowac nowe meble:tak: ,wczoraj mnie wyrzucucił z łazienki i wysmarował się cały kremem nivea włosy posklejane , centralnie wszystko i wymazał mi całe lustro :wściekła/y:aparat pierwsza klasa:happy::szok:.
Agata jedziesz do W-wy ?
aha nie wiem czy macie Anie Zaj. w naszej -kl , ale widziałam dodne zdjęcie w profilu jej dzidzi, śliczny!!!:tak:
Ewelina co tam , gdzie sie zabunkrowałaś?:-D

no to fajnie Ania, ze u niej wszystko w porzdku:tak: szkoda tylko ze do nas nie zaglada:-( ale coz przeszla swoje moze teraz cieszy sie kruszynka i tyle;-)

a dziewczyny z kasa to przechlapane,, u mnie tez przez ten nav pieprzony:angry:

ja dzisiaj wydalam 2500 koron na hamulce z tylu, jeszcze musze kogos poprosic zeby mi zmienil bo nie mam kasy zeby isc do warsztatu:crazy: no i znowu splukana jestem:baffled:

kupilam czajnik samochodowy za 90 koron, to jak mi wody cieplej w termosie zabraknie to sobie ugrzeje;-)

maz juz dzisiaj znalazl mi bilet na prom za cos ponad 600 koron juz ze sniadaniem dla mnie i Sandry, wiec naprawde tanio i w Niemczech hotel za 600 takze ze sniadaniem, czyli droga taka ciezka nie bedzie bo nie wiecej niz 600 km dziennie i w nocy spimy:tak:

dobra lece bo maly o tej porze to juz sie domaga zeby do niego gadac itp.. taki towarzyski sie ostatnio zrobil. W srode ide na szczepienie, ciekawe ile klocek wazy:confused:

Anka to swietna wiadomosc ze anka zajac jest z malenstwem w domku i ze wszxystko dobrze sie skonczylo :-) bo o niej myslalam nonstop i sie nie odzywa i wogole zadnej wiesci a tutaj prosze :-)super super :tak:
Agata to fajnie ze bedziesz miala swietne odpoczynki :tak:,a to najwazniejsze zebys mogla soie odpoczac.
Ja ide w piatek tez na szczepienie :szok: ale bedzie krzyk :tak:.
a wogole: Kasiu sliczna fotka z J. na NK....:-D
Agata ale Danielek czysty Tata :tak:

Marta zebys wiedzila, jak tesciowa pokazala mi zdjecie meza jak byl maly to bylam w szoku:szok: istna kopia:szok:

fakt ze Sandra urodzila sie taka sama jak maz, ale juz po krotkim czasie zrobila sie taka jak ja gdy bylam mala:-)

a wogole to Sandra dzisiaj nie spala w dzien, bo obudzilam ja 9:30 i poszla grzecznie o 20 spac. Daniel tez spi,,, az nie wiem co mam robic, bo jakos tak dziwnie zeby o 22 miec wolne:szok:
powinnam isc spac ale mi sie nie chce:baffled: ostatnie noce przespane, tylko 2 razy na karmienie wstaje i chyba ten nadmiar snu tak na mnie dziala:-D

marta ja tak do końca nie wiem jak tam jej maluszek sie miewa , bo tylko zdjęcie jest , wiesz z wcześniakami jest trudno , mniejmy nadzieje , że jest zdrowiutki, swoja drogą Ania chyba do nas zagląda , bo jest aktywna , mniejmy nadzieje , że napisze jak sie czują:tak:.
sluchajcie u mnie telewizji nadal brak , wszystkie płytki na dvd przeorałam pare razy, shreka znam juz na pamięc , Czarek tez połknąl bakcyla, ja mam dosyc a on rano sie budzi i krzyczy ja chce śreka i osioła:rofl2:....dzisiaj dvd na chwile sie zawiesiło juz chciałam nim rzucic , serio , wkurzyłam się na maksa nie wiem czym:errr::growl:chyba całą sytuacją, ale sie opanowałam:tak:. te bajki już mnie tak drażnią:baffled::angry:co za potwora wychodowałam:wściekła/y:, wy też tak macie , że dzieciaki tylko szkiełko i szkiełko:confused:, jutro robie odwyk:tak:.troche mi sie skończyly koncepcjena zabawy...a na dworzu dzisiaj uszy mi odpadły , poszlismy na troche na spacer po ojej wsi , ale szybka akcja po okolicy i do sklepu, bo nie dalam rady , no alre Czarkowi to tam nie robia żadne minusowe temperatury:szok:, na norweskie klimaty to sie chłop nadaje.
Lilka a jak twoje wampirki , zdrowe , czy kaszlące?

Agata my mielismy późno drzemkę, nie miałam jak go wymęczyc :baffled:, teraz leży w łóżku , ale nie spi..(.zazdroszczę:tak:), no , ale na szczęście nie jeczy , wie , ze ma zakaz wyłażenia z wyrka i sie wycisza, moze chwila i odleci:sorry2:

reklama
Ania -znam ten bol z bajkami:baffled: moja tylko wstaje i pierwsze slowa bajki:crazy: fakt ze mi to na reke bo robie w spokoju sniadanie, karmie malego i przebieram ich z pizam, ale juz jednego dnia to przykrocilam i widzialam ze nawet to na dobre wyszlo jej, choc oczywiscie wtedy jej jest wiecej, ale chybo to chodzi. Nie marudzila mi bo wlaczylam radio zamist, to jej sie podobalo ze cos brzeczy, tanczyla sobie i bawila sie caly dzien a nie gapila sie w ten telewizor:baffled: fakt ze to wygoda, bo spokoj w domu i widze ze maz juz odruchowo zeby miec spokoj wlacza jej disney channell i sadze ze przesadza, ale nie zawsze jestem wolna zeby zareagowac:-(

tak bajki z rana to moga zostac, bo mi jest wygodniej i spokojniej z rana, ale juz nie moge sie doczekac az bedzie cieplo to dzieciaki sprzed telewizora na dwor:tak:

Do góry