reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

6z29eh.gif

Kasiu wspolczuje :-(...a moze nie jest tak zle i moglabys jednak pojsc:confused:
Emmy katarkiem sie nie dezerwuj, maluszki czesto maja katarek a wogole jak zabki wychodza :tak:.
Buziaki dla Was i szybko zdrowiejcie
zlzo5e.gif

Anka dajesz na sanki :-D
u mnie sloneczko siweci...i jedziemy na kawke do znajomych. No i nocka srednia dla mnie. Mayka spala ladnie az do 8mej. A spalam z Natalka bo Tomek spal w salonioe dzisiaj. No i ostatni raz z nia spalam, sciaga koldre i nie pozwala swiatla zgasic :dry: i w dodatku rano tak gadala ze rozbudzila Maye i koniec spania do 11:dry::-D! musze malej kombinezonik do suszary wrzucic bo mokry w pralce sie kisi :-D

2ebbupc.gif

reklama
hej! a mój mały urwisek obudził się po 24tej i za nic nie chciał zasnąć:gaffled: rozbawił się w najlepsze i siedział z dwie godz.zanim w końcu zasnął,no a ja oczywiście wszystko tłumaczę ząbkowaniem:rolleyes: czekam na te ząbki i raczej szybko się nie doczekam:-( no ale trudno, w końcu na wszystko przyjdzie czas, zbieramy się niedługo na spacerek i od razu poszukamy tych biszkoptów:blink: Miłego dzionka kobitki dla was i dla maluszków!!!!!!! Najlepsze Życzonka dla DANIELKA!!!:)

czesc

Daniel mi zasnal wczoraj o polnocy, fajnie i spalismy do 9, tylko po 3 i o 8 bylo mleko:-) ale on tak ma tylko co druga noc...:-)

u nas ladna pogoda, jasno..zaraz ubieram dzieciaki i idziemy polazic;-)

milego dzionka

Marta - nic nie spoznione, tylko za wczsnie bo dopiero w poniedzialek:-D ale dzieki

Kasia- ty to normalnie masz przechlapane,, taka impreza sie szykowala, moglabys sie wyrwac a tu taka lipa:crazy::crazy:

Natanek - ahhh te zabki:baffled: ciekawe jak to bedzie z Danielem, bo on ogolnie jest duzo bardziej wymagajacy niz Sandra. U niej to dowiadywalam sie ze nowy zab wyszedl jak dzwonilo o lyzke przy karmieniu:-) zadnych garaczek, marudzenia i bolu (no chyba ze dusila w sobie), no i w nocy tez spala...ach ale z nia to inna bajka..

Agata teraz spojzalam na suwaczek i nie wiem jak ja patrzyla :baffled: niewyspana jestem :-D
ale fajnie ze chociaz co druga noc tak spi, moze sie w koncu nauczy ze w nocy sie spi i ze rodzice to nie roboty :-Di spac musza tez he he:-D
Kasiu Natanek moze tak miec czasami zesie wybudza ale podobno nie reagowac i si enie bawic z dzieckeim tylko polozyc spowrotem :baffled: ale wiem ze inaczej wyglada w praktyce :tak: ze sie nie da :-D
a Myaka zasnela i spi w lozeczku i ma 2 godz wolnego :tak: ide chalupke posprzatac i sie doprowadzic do porzadku:happy:
a jakie plany Wy macie :confused:
Kasiu idziesz czy grzejesz sie w domku?

Hej dziewczynki:-)jak wam minął dzionek? my zmęczeni po dłuuuugim spacerku,mały niedawno zasnął,wytrąbił 210ml kaszki:szok: myślałam,że nie da rady ale jakby bylo to wypiłby więcej:-p mam nadzieję,że po takiej ilości będzie spał jak susełek marta-wiem,że powinno się odkładać dzidzię i zawsze tak robiłam,kładłam go na boczek i zasypiał ale wczoraj się nie dało:no:druga raz odwalił taki numerek:baffled: no dobra,lecę na film:nerd: dobrej nocki życzę:yes:

czesc mamuski:-)

pewnie znowu mam ful nadrabiania..ostatnio nie mialam zcasu na neta,no wiec pojechalismy do Ikei pokupowac dziewczynom mebelki do pokoju,potem przemeblowalismy troszke nasze sypialnie i teraz dziewczynki non stop sie w pokoju swoim bawia,Milenka co chwile mowi jaki to masliczny pokoik i jestesmy bardzo zadowoleni,ze tak im sie podoba :biggrin2: furore zrobil mini namiot z tunelem,teraz non stop siedza w namiocie i scigaja sie w tym tunelu,pelno krzykow i piskow radosci,super :biggrin2:

co do zdrowka to Hani zielone gile z nosa leca,Gabi nadal kaszle ale juz nie tak ostro
mimo wszystko chcialabym pojechac do lekarza ich osluchac by sie upewnic,ze wszystko w porzadku,na szczescie mamy wizyte w srode,bo Hania przez chorobsko ma przelozone szczepienie,ale i tak jej nie pzowole zaszczepic teraz :no:

ja postaram sie poczytac co u was,ale wlasnie zasiadlam do norweskiego,bo od srody nic nie pouczylam sie,a mam duzo nowych slowek i zadan domowych

a jutro przylatuja na tydzien do nas przyjaciele z pl:happy:
no i z niusow,przez caly styczen schudlam prawie 5kg :biggrin2: jestem happy,ze tak dobrze mi idzie

dziewczyny nie wiem czy wam pisalam,ale na poczatku stycznia zapisalam sie na konkurs odchudzania
zebrala sie grupa lasek chcacych schudnac i w ten sposob sie razem motywujemy,dajemy kopy w tylek jak trzeba :-D
co tydzien sie meldujemy z waga i pzrecwiczonymi minutami
no i wlasnie przed chwilka zobaczylam tabelke z wynikami i na 97 osob zajelam 15 miejsce :biggrin2::biggrin2: normalnie z radosci mam banana na twarzy :-D

a ze konkurs zaczal sie 7 stycznia,a ja na diecie jestem od 1ego,to gdyby konkurs zaczal sie 1 stycznia mialabym miejsce 5 :biggrin2:

sorry,ze ja o jednym,ale to jest teraz mega sprawa zyciowa dla mnie by schudnac i spowrotem byc szczupla :sorry2::zawstydzona/y:

co tam u was? postaram sie poczytac,bo ten norweski czeka i kwiczy :sorry2:

hej

Lilka super ze pokoik zrobiliscie, fajne uczucie patrzec na cos co wyglada super i jeszcze jest praktyczne,, no i te okrzyki radosci... dla nich moznaby gory przenosic:-)

ja tez calkiem happy bo odgracilam naraszcie wejscie od kuchni i zrobilam sobie tam spizark:-) tym sposobem wywalilam wszystkie maszyny kuchenne i jedzonko suche tam i nagle na blatach mi sie tyle miejsca zrobilo:-D no i latwiej taka kuchnie posprzatac:tak:

Sandra poszla stosunkowo pozno spac bo o 22 ale ja sie zajelam ta kuchnia i jakos tak wyszlo:zawstydzona/y: Daniel tez padl po 22 wiec cos czuje ze sie przebudzi niedlugo.... no ale kazdej nocy spac nie mozna:baffled:

no i dzisiaj mialam takiego nerwa ze mialam ochote ten caly NAV rozwalic na kawalki, bo tesc mi przywiozl 300 koron na urodziny i myslalam ze doloze i kupie sobi spodnie, albo cos na przecenkach wypatrze. No i wybralam sie sama z Danim, zeby sie wyrwac i wypoczac, a tu patrze a mi sie kontrolka od hamulcow swieci i reczny nie odpuszcza:angry: o tej porze to ja juz dawno mialam bym w PL i samochod na cacy miec wylizany:angry:

kolega mi zmieni hamulce z tylu na friko, ale i tak jestem w plecy dwa razy tyle i musielismy pozyczyc bo w PL patrzylam kosztuje na tyl dwa razy taniej:wściekła/y: i wlasnie teraz kiedy kasy na to nie mamy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Lilka - kuj norweski bo jak sie odpusci to potem juz nie jest latwo sie wziasc zeby nadgonic, a przeciez tobie przy 3 dzieci tez nie bedzie latwo naganiac:tak: pamietam jak bylo ze mna, bo tez bylam w grupie intensywnym i ci ktorzy sobie odpuscili na troche mieli potem problemy pozniej, nie mowiac o tym ze nie mieli dzieci... ale ciezko tak nagle sobie wszystko przyswoic, lepiej po trochu i systematycznie to sie lepiej pamieta, a tak to sie miesza:tak:

reklama
noooo Lilka super i gartulacje :-)!!!!! to napisz ile juz zrzucilas i do jakiej wagi chcesaz dojsc...:tak:
no to z dziewczynami masz spokuj, co ?:-D suuper!
duzo zdrowka dla Twoich dzieciatek :tak:
a my dopiero wrocilismy z "kawki", ten moj znowu wciety i co s dyskutowal w samochodzie nad moja jazda i sie z lekka wqurwilam i stanelam i powiedzialam ze jescze jedno slowo a bedzie z buta do domu szedl, ni i podzialalo i sie zamknal:-D.
teraz juz spi na szczesie. Natuni zadowolona bo ma kolezanke do zabawy, ale mala bitwa o zabawki oczywiscie musala byc :rofl2:. teraz ju zslodko spia moje dwa aniolki:tak:.
Anka a jak tam musfinki wyszly:rofl2:?
Kasia wymeczyla Natanka na spacerze :-D. i ladnie wypij kaszke nooo brawo :-)
Agata wspolczuje :-( zawsze cos sie sypie jak kasy nie ma :zawstydzona/y::zawstydzona/y: ja w poniedzialek nav rozniose bo my tez bez kasy:wściekła/y::crazy:
Kasiu i co poszlas? jak sie czujesz?
a reszta Babek poznikala :-:)-( smutno bez Was Dziewczyny :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry