reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Dzien Dobry :-D
Mama swietnu humoerk bo wstalam z ranca i sobie tescik zrobilam no i wyszo ze nie jestem :-D fuuuu a juz mialam jakies glupie mysli:zawstydzona/y:... a Maya ma dopiero 3 misiace i wogole....ale bosko :-D
Agata moja tez czasem dluzej ssie piers a czasem krotko. wczoraj odjechala o 23 i spala ciurkiem do 10 rano :szok::rofl2: rekord :tak:!
Sniadanko i ja wyruszam n akawke do voksdal :tak:sama z dziewczynkami, no a wczesiej od glupiego urzedu :angry:.
a u mnie ladnie sloneczko swieci...jest mrozno ale za to jasno :-)
milego....

reklama
hej dziewczyny. nie zglådalm bo chor, poztym J. byl z nami ostatnie dni w domu i spedzlismy czas razem i malo przy komputerze. wczorj wzielo mnie, spkowalam rzeczy dla siebie i Mi$ki i przyjechlam do Ulvik bo ten tydzien J. bedzie pracowl od rn do nocy.

ale najwazniejsze jest to ze

emmie wyszedl pierwszy zåbek!!!!! prawa 1-ka!!
:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Witajcie po przerwie
Kasia - hoho ale newsy, gratulacje dla Emmy ! :-) Ciężko było? Stosujesz jakiś żel typu Dentinox?
marta - ooo no to też dobry news że rodzeństwa jeszcze nie bedzie.
Agata współczucia z tym NAVem, nie jestem dokł.w temacie, Wy ubiegacie się od nich o jakieś pieniądze?
Lilka - super że przemeblowałaś pokoiki, a radość dzieci - najlepsza nagrodą.
U nas jako tako, tzn.humory dobre w miarę.
Karola rozrabia, czyli szybko raczkuje do celu, np. mamy drugiegi kompa w salonie i od wczoraj kabelki ciągnie.Albo poluje na moje klapki i do dzioba...ehhhh
A i drugi ząbek jeszcze nie wylazł,ale jest sporo płaczu i żel stosuję co najmniej 3x dziennie.
Za oknem zimno, ok.-4st i ponuro. Na spacer do sklepu ok.14 tak żeby pospała. Wczoraj spała 3h po poludniu! z czzego 2h na mrozie,ale potem się zlitowałam:confused:

nalepsze życzonka dla Emmy
2iudco1.jpg

witaj Lena:tak:, zapraszamy serdecznie:-)
U mnie mrozów ciąg dalszy, ale ruszylismy sie dzisiaj spytac czy nas przyjmą na to zaległe szczepienie, okazało sie , że nic mu tam nie brakuje , tylko mi nie wpisali jednej szczepionki ,ktora miał w N, no a ja jak zwykle zakręcona , na 10 lutego umówolismy sie na pneumikoki, ale w pl panuje jakas zaraz , nie wiem czy zdołamy sie uchronic przed tymi choróbskami,bo zewsząd atakują, u mnie w rodzince to juz jakaś epidemia:baffled::wściekła/y:.
a jak u Was pogoda?

witaj Lena:-)

Marta- to spadl ci kamien z serca co;-)

Kasia- a jedz co bedziesz sama siedziala, i tak duzo siedzisz sama.. choc napewno dobrze wam to zrobilo ze mieliscie kilka dni razem no i maly detosk od neta:-D

a wiecie ja dzisiaj napisalam posta przed wyjsciem do przychodni i mi zniknal:angry: ale duzo nie bylo wiek wklepie raz jeszcze..

dzisiaj zadzwonili do mnie z przychodni zeby odwolac jutrzejsza wizyte dla Daniela ze szczepieniem...ja powiedzialam ze nie ma mowy i ze musi byc zaszczepiony w tym tygodniu bo ja wyjezdzam... no i krotko z nimi i na temat to sie wszystko da zalatwic,, mialam dzisiaj przyjsc na 13. Maly oczywiscie bardzo plakal i juz widze ze pewnie bedzie ciezka doba. Spi w bujawce i sie buja.... wazy 6 kg i mierzy 60 cm.
nawet nie mialam gadania za uszami ze dalam mu butle (bo ostatnia to mialam taka hesesoster ze szok:baffled:) ta calkiem fajna.

a wiesz Marta ze wczoraj jak sie dossal tak do tego mleka na wieczor 200 ml to skonczyl jesc o 21:30 i nastepnym razem jadl o 5 rano:szok:

a ja dzisiaj zrobilam zakupy na torta i bede jutro robic bo tacy norwedzy przychodza do Sandry w czwartek, a chce zeby przegryzl sie jedna nocke wczesniej;-) Sandra czesto tam nocuje, wiec chcieli uczcic jej urodziny. W sobote jest glowna impreza, beda sami Polacy:-) ale nic duzego tylko tort i kawa, bo kasy nie ma przed wyjazdem na szalenstwa. W niedziele tescie chca wpasc na chwile, bo oni zawsze chca sami.... moze i to lepiej bedzie latwiej i szybko. Powiem tesciowej zeby zrobila torta bo ona naprawde potrafi zrobic dobrze, no a ja 3 to nie bede robic, bez przesady:baffled:

cześć wszystkim! witaj luna:-) gratulacje dla emmy:happy: ja nie mogę się doczekać i pewnie przez to poczekam długo na tego pierwszego ząbka:dry: niedano wróciliśmy z lotniska,siostra niestety nam odleciała:-( teraz byle do świąt i przyleci znowu z dziadkami:-) szybko zleci,przy takim małym urwisku to nie zdążę się obejrzeć a będzie wiosna:szok: póżniej do was zajrzę bo wymyśliłam sobie,że namaluje coś Natankowi do pokoju:baffled:

O natanek a co tam malujesz?
Agatha niezly klocek, juz 6 kilo, dobrze, ze wymusilas to szczepienie, u nas byla ta sama sytuacja przed wyjazdem, pielegniarka sie rozchorowala i w koncu w dzien wyjazdu bylismy w przychodni w centrum zeby zaszczepic.
witaj Lena i gratulacje
ana mam nadzieje ze czarusia jakos omina te chorubska, slyszalam o epidemii grypy
Istra moja tez sypiala na dworze i wszyscy w PL byli oburzeni
marta co tam zalatwilas w urzedzie, i jak spotkanko?

Iza. z tym zebulem Emmy to mam meksyk bo placze Malenka duzo wieczorami a jeszcze po ostatnim wyjezdzie jak miala zatwardzenie spakowalam czopki glicerynowe ale o tych na uspokojenie czy zel na zåbkowanie to nie pomyslalam.. wiec przechodzi tak rzeklabym "po norwesku" - na zywca!! :-D:zawstydzona/y:

moja Emma tez od poczåtku zimy spi na dworzu i na mrozach. czesto zostawiam jå na zewnåtrz do momentu az sie obudzi. ostatnio przesadzilam jå w spacerøwke i w sumie chcialabym zeby sobie troche swiata pooglådala no ale z tym to nie zawsze wyjdzie wyjdzie.. tak jak dzisiaj. czekalam ze spacerem do "po drzemce" potem obiadek ze az juz slonko zachodzic zaczelo no ale i tak wyszlysmy, a Ona 15min i lula w wøzku a na powrøt sie obudzila..

a z tå jej aktywnosciå to tez ostatnio kosmos. na pupci nie usiedzi, na råczkach tez nie. gløwne atrakcje to kabelki :szok: i gazety. juz dzisiaj z oka spuscilam bo u babci akurat siedziala a ta jej reklame do råczki dala i zadowolona a Emma sie nazarla ze az na wymioty jå wzielo :szok::wściekła/y: zla bylam bo nie po to dziecko pod opieke daje!! :wściekła/y: teraz to trzeba miec oczy nawet w d--ie i na krok odejsc nie mozna :-:)-D szok!!

ok. nadrabiam co nastukalyscie bo kompletnie nie w temacie jestem...

reklama
hej Babki :-D
w urzedzie nie bylismy bo....ach ppzarlam sie o to z mezem...ehhhh:sorry2: no i wsxiekla pojechalam na kawe. A tam bylo fajnie :-). Niedawno wrocilam w sumie i znowu nerwa dostalam bo nie bylo mnie 4 godz a w domu...:angry:...ehhhhh
no nic...zaraz biore sie za sprzatanko :sorry2:
Lena Witaj :-) pewnie ze mozesz dolaczyc :tak: nie krepuj sie i pyatj o wszystko :tak::-).
Kasiu GRATULACJE DLA EMMY !!!!!!!!!!!!
no to fajnie ze jedziesz do Ulvik :-)
Agata oj spadl spadl :-D bo glupie mysli lataja po glowie :-D
oj b iedny Danielek:-( Mayke tez to czeka :tak:. Ewelinka a Nicolka jak ?
juz po szcepieniu ?
Anka to dobrze ze Cezarutki nie musi byc dodatkowo szczepiony :-D tylko to pneumo :-( ...
Agnieszka i jak maluszki? nabrily cosik jeszcze?
dobrze ze u mnie sa wszedzie panele drewniane nie malowane wiec moge leciutko papierem zetrzec jak cos Natali wpadnie do glowy zeby popisac a zcasem to robi :baffled:niestety....

Do góry