reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

nie wiem szczerze mowiac w ktorym tygodniu jestem powniewaz mdlilo mnie juz przed ostania miesiaczka, ale skoro wystapila, to uznalam za falszywy alarm. Ale zanim jeszcze owulacja nastaplila w kolejnym cyklu, to ja jako smakosz kawy nie moglam przelknac i troche mnie zgaga meczyla. Test zrobilam dopiero w piatek. Z kalendarza wychodzi ze to dopiero 6 tydzien sie zaczyna, ale bede w Polsce w kwietniu to pojde sobie na usg i wtedy sie okaze.

Pochodze z Podkowy Lesnej (20 km od centrum Warszawy), a teraz mieszkam w Røyneberg jest to Sola komunne pod Stavanger.

Troche mi sie nudzi ostatnio w domu, wiec bardzo sie ciesze ze znalazlam to forum.
Moja coreczke choc mala to sie sama soba praktycznie zajmuje, wiec mam pod dostatkiem wolnego czasu:-)

reklama
FAJNIE , ŻE TRAFIŁAŚ , WITAJ:)
Będzie ci raziej bo tu pełno brzuchatek:tak::tak::tak:
JA mieszkam w Strusshamn koło Bergen, na Askoy, a wcześniej w Gdyni.
mam synka , Cezarka , ma 16 miesięcy, straszny rojber i urwis:szok::szok::szok:

Może być ana...:-D?
wszyskie na wekend pouciekaly , rozmowy w toku trochę podupadły na tym wątku.....
a ty ryba co porabiasz?u mnie spadł śnieg, o dziwo bow tej części N caly czas pada,

Witam agathe82!Ciesze sie ze dolaczyla do nas kolejna mama.Mam nadzieje ze zostaniesz z nami:-)na dlugo dluzej!:tak:Tutaj mozesz pisac o czym chcesz,pytac sie ktoras z nas napewno ci doradzi.Tutaj sa sami swoi.:cool2: 3maj sie!:-D

hej! ja nie ucieklam! :-) ale jakbym mogla to bym uciekla!! :-):-)
dzisiaj Jorgeir pojechal po naszå nowå bryczke! - jednak TOYOTA AVENSIS! i jeszcze powiedzial ze oprocz duzego auta przywiezie jakås malå niespodzianke!! :szok::-D ciekawe czy bedzie dobry kolor!!? (pamietacie historie z wøzkiem??:-D:-D:-D).
ja mialam troche ciezkå noc, zasnåc nie moglam..rano wyszykowalam sie do pracy i poszlam. z tamtåd zadzwonilam do lekarza ze chce jakås wizyte - jutro czy gdzies tam w ciågu tygodnia bo te brzuszysko wciåz boli a Oni ze mam przyjechac dzisiaj..wiec w pracy nie bylam, dopiero wrocilam i.. wydaje sie ze zadnego zagrozenia dla Dzidzi nie ma. (ufff:huh:) porobili rutynowe testy - cisnienie, mocz, bicie serduszka Malenstwa, zmierzyli rozmiar brzucha i.. oczywiscie nic poza tym.. jakkolwiek - wydaje sie ze ma to powiåzanie z mojå przemianå materii (na ktorå ja raczej nie narzekam:baffled:) i uciskajåcym jelitem grubym..bede pila jakås zawiesinke, a jak bøle sie pogorszå to mam sie kontaktowac i ewentualnie wyslå na kolejne usg do Kristiansand..
pozatym jutro chce isc do szefa i prosic o to zeby mi pozwolili wziac moje 5tygodni urlopu juz od 1kwietnia. zazwyczaj wszyscy ten urlop biorå w maju kiedy hotel zamkniety wiec nie wiem jakiej odpowiedzi sie spodziewac.. coz..bede starala sie przekonac ze w mojej sytuacji jest mi juz coraz ciezej..wiec BABECZKI 3majcie kciuki!!!

ok. biore sie za sprzåtanie.. potem cos przekåsze, wykonam pare obiecanych telefonow i moze pohaftuje... milego dnia Wam zycze!! :-)

hej

a ja dzisiaj dostalam date pierwszej wizytu u lekarza na 25 marca. Ale nie spodziewam sie za duzo po niej, bo juz raz tu przechodzilam ciaze, a poza tym juz wiem na co sie szykoawac. Pamietam ze piersza ciaza wszystko bylo takie ekscytujace, bo nieznane:tak:.
Ale na ta ciaze tez sie ciesze i nie moge sie juz doczekac dalszego rozwoju, bo narazie to takie poczatki, ze praktycznie nie czuje ze jestem w ciazy, poza zmeczeniem i lekka zgaga od czasu do czasu:blink:

hej

a ja dzisiaj dostalam date pierwszej wizytu u lekarza na 25 marca.
Ale na ta ciaze tez sie ciesze i nie moge sie juz doczekac dalszego rozwoju, bo narazie to takie poczatki, ze praktycznie nie czuje ze jestem w ciazy, poza zmeczeniem i lekka zgaga od czasu do czasu:blink:

TRZYMAM ZA WAS KCIUKI U LEKARZA BABECZKI:tak::tak::tak:

A co do zgagi to najlepsza herbata imbirowa i migdały, ale nie w duzej ilości.
-pisz Kasiu co to za niespodziewanka,,,,,,

migdaly wyprobowane przy pierwszej ciazy, naprawde polecam bo dziala. Wszyscy sie smieli ze mnie bo miala migdaly wszedzie, w torebce w samochodzie, zawsze ze mna:-) ach ciaza to taki smieszny okres w zyciu kobiety.

reklama
Hej!U mnie nic ciekawego.Tutaj swieci sloneczko od czasu do czasu.Dzisiaj bylam robic malemu zdjecia do paszportu.:-DDalo sie przezyc i jakos poszlo a myslalam ze bedzie gorzej:-p.Za 2 tyg.lece samolotem do Polski.Niemoge sie juz doczekac jak ujrze znajomych i sobie pogadamy:happy2:.

Do góry