reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamy z norwegii

:-)Hej ana79!Cesarke mialam bo chcielismy razem z mezem.Zdecydowalismy sie bo ja juz wiedzialam co to cesarskie ciecie i jak to sie odbywa.Moj pierwszy porod byl taki bo mialam waska,mala miednice. Natomiast tutaj jezeli chce miec cesarke trzeba to uzgodnic tydzien przed terminem.Najlepsze jest to ze maz moze spac z toba w pokoju i nic sie za to nie placi.:no:W Polsce musisz podpisac zgode na cesarke a tu nic.W Norge mialam zniczulenie w plecy ale wtedy wiesz co sie dzieje i mozesz od razu zobaczyc swoje nowonarodzone malenstwo!:happy2:Istnieje jeszcze jedna mozliwosc tzn.daja ci maske i musisz wdychac ustami ale wtedy spisz 3-4godz.Jak bedziesz miala jeszcze jakies pytania to pytaj smialo!:tak:Pozdrowienia od Ryby.:rofl::rofl:

reklama
:-)Hej ana79!Cesarke mialam bo chcielismy razem z mezem.Zdecydowalismy sie bo ja juz wiedzialam co to cesarskie ciecie i jak to sie odbywa.Moj pierwszy porod byl taki bo mialam waska,mala miednice. Natomiast tutaj jezeli chce miec cesarke trzeba to uzgodnic tydzien przed terminem.Najlepsze jest to ze maz moze spac z toba w pokoju i nic sie za to nie placi.:no:W Polsce musisz podpisac zgode na cesarke a tu nic.W Norge mialam zniczulenie w plecy ale wtedy wiesz co sie dzieje i mozesz od razu zobaczyc swoje nowonarodzone malenstwo!:happy2:Istnieje jeszcze jedna mozliwosc tzn.daja ci maske i musisz wdychac ustami ale wtedy spisz 3-4godz.Jak bedziesz miala jeszcze jakies pytania to pytaj smialo!:tak:Pozdrowienia od Ryby.:rofl::rofl:
Ja się musiałam męczyć przez kilka godzin i wtedy stwierdzili , że cesarka, też znieczulenie w plecy, ale musisz sie kwalifikować , tak jest w pl . widze , że to plus dla porodu w N, szczeze to juz wole cesarke przy drugim , ale na razie nie szykuje sie na drugie baby:(dzięki za info.

Kasiu też mi sie marzy słońce.....

Witam dziewczyny
melduje sie ze dojechalismy i wszystko ok, tylko brak mi czasu zeby zajrzec na internet. cale dnie w miescie , na zakupach i w odwiedzinach. dzisiaj mam spotkanie z nasza klasa, mala pierwszy raz zostanie z kims. w gdyni pogoda do d... i jeszcze dzis ma byc huragan emma, a tak liczylam na sloneczko. pozdrawiam

Witam dziewczyny
melduje sie ze dojechalismy i wszystko ok, tylko brak mi czasu zeby zajrzec na internet. cale dnie w miescie , na zakupach i w odwiedzinach. dzisiaj mam spotkanie z nasza klasa, mala pierwszy raz zostanie z kims. w gdyni pogoda do d... i jeszcze dzis ma byc huragan emma, a tak liczylam na sloneczko. pozdrawiam

Witaj , to fajnie , że szczęśliwie dojechałaś, widze że szaleństwo sie zaczyna:) szkoda , że pogodę masz taką do du.....)
a jak mała?

hej
czy ktos z Was mieszka w Norwegii? Ja mieszkam od lipca 2005 roku. Mam juz jedno malenstwo, ktore urodzilo sie w lutym 2007 roku i teraz znowu jestem w poczatkowej fazie ciazy. W zwiazku z tym iz przechodzilam juz jedna ciaze oraz porod tutaj chetnie odpowiem na wszelkie pytania i niepokoje przyszlych mam;-)
Polakow tutaj jest mnostwo, stad myslalam ze fajnie by bylo zalozyc taki watek.

Pozdrawiam i zapraszam do pisania.:-)

spoko.naciśnij na ana79 przy zdjęciu i wtedy wyskoczy napis:znajdż więcej postów,,,,, i to naiśnij i wyskoczą wątki , w których uczestnicze i tam znajdziesz mamuśki z NO:-):-):-)

lub w :rodziki zza granicy i tam wątek mamy z norwegii

hej

ja tez mieskam w Norwegii od lipca 2005 roku. Rodzilam juz jedno dziecko tutaj w lutym 2007 i kilka dni temu dowiedzialam sie ze ponownie jestem w ciazy.
Nie dalam rady przeczytac calego forum, wiec moze ktos mnie juz wyprzedzil z tym, ale jesli ktos chcialby sie dowiedziec o porodzie w Norwegii, albo o opiece zdrowotnej w czasie ciazy, to sluze pomoca:-)

Pozdrawiam i milo tutaj sie znalesc.

reklama
hej agathe82! :-) widzialam juz dzisiaj na stronie glownej ze szukalas mam z Norwegii i odpowiedziala Ci ana79.

WITAJ W NASZYM GRONIE!! MAM NADZIEJE ZE Z NAMI POZOSTANIESZ!! :-)
a ktory to tydzien? :-)
gdzie mieszkasz w Norwegii? skåd pochodzisz w Polsce? :-)

Do góry