reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

hehe! kochana! to i tak dorze! ja jak mam gdzies leciec to wyjezdzam conajmniej 6h wczesniej! (i wiecej)! :-D:-D trzymam kciuki za Malå! i zeby Ci te wyiki porobili w PL - moze jak im powiesz jak dlugo tutaj czekalas, i ze wogole z tå opiekå tutaj jest dziwnie.. no i nie ma to jak ze swoimi lekarzami - wszystko dokladnie PO POLSKU wyjasniå i przynajmniej zrozumie sie o co chodzi.. tampeza ja wiem ze to kosztuje ale moze idz prywatnie..

ana a jak Twoj CEZARUTKI? ...ZDROWIUTKI? :-) a jak z jego tendencjå popadania w tarapaty, rozbijania glowy i nabijania sobie guzow...

ja rzeczywiscie wczoraj po pracy z Jorgeirem obiad, sofa i filmy..bol jakby od2 dni mniejszy (tzn.czuje go pod skora ale nie jest tak dokuczliwy) i tylko takie skurcze czasami w tym miejscu ponad brzuchem.. wyczytalam w "oczwkiwaniu na dziecko" ze bole z takimi objawami så zwyklymi towarzyszåcymi powiekszaniu sie i rozciaganiu ciala przy ciazy.. niw wiem, wiec poczekam a jak sie znowu zacznie to zapisze sie do lekarza..

reklama
hej!Ja mieszkam tez w Norwegii od 5 miesiecy.Jak przyjechalam to bylam juz w ciazy.Balam sie tutaj urodzic ale w sumie niepotrzebnie bo ludzie w spitalu sa tak uprzejmi.Jak mialabym jeszcze rodzic to tylko tutaj w Norwegii.Ja rodzilam przez cesarskie ciecie a moj maz byl obok mnie.Usmialismy sie i bylo wesolo.W Polsce musisz miec swoje rzeczy do szpitala a tutaj ich niepotrzebujesz.Pokoj masz tylko sama dla siebie i lazienke.Jest ok. i nietrzeba sie niczym przejmowac.JAK RODZIC TO TYLKO W NORWEGII!!!!!!!!!!!!!!!!!

witaj ryba! :-) a gdzie mieszkasz w Norwegii? jestes tu tak na chwile czy na dluzej! mam nadzieje ze pozostaniesz z Nami - NORWESKIMI MAMO-CIEZAROWKAMI! :-D

hej!Ja mieszkam tutaj juz z cala swoja rodzinka i mamy tu zostac juz na dlugo.Mieszkam w Honefoss tj.60km od Oslo czyli ok.1 godz.jedzie sie samochodem.Ja urodziłam 2 miesiace temu takze nie jestem juz ciezarowka!Norge bardzo mi sie podoba i ludzie sa tu naprawde kulturalni oraz sa fajne widoki.Natomiast ty ile mieszkasz juz w Norwegii?

Czesc Kasiu!Zycze tobie powodzenia w narodzinach:-) i duzo zdrowka!Trzymaj sie!Jakbys miala jakies pytania to pisz.;-)

witajcie mamuski

witaj Ryba
to mieszkamy najblizej siebie :happy2:
ja w listopadzie rodzilam tu coreczke w spzitalu w Drammen

wlasnie jestem w trakcie dzwonienia do spzitala by umowic sie z polozna na wizyte
mam nadzieje ze przyjmie mnie w piatek

hej Lilka!Nieorietuje sie gdzie jest ta miejscowosc w ktorej ty mieszkasz?Ile to jest kilometrow od Honefoss?Ja urodzilam w grudniu 2008r.ale w tej miejscowosci co mieszkam.Tutaj ludzie sa naprawde kulturalni i pomagaja innym. Ja z mezem jestesmy Polakami a przeprowadzilismy sie do Norge bo mielismy juz dosyc rozlak!Mam jeszcze coreczke Patrycje ktora ma 4 latka.Podoba mi sie tu.Na Wielkanoc lecimy do Polski do rodziny.3maj sie!

Ryba my mieszkalismy w Drammen od czerwca do pazdziernika
potem gosciu u ktorego wynajmowalismy dom,go sprzedal i tak znalezlismy mieszkanko w Ormåsen

Ormåsen lezy ok.25km od Drammen,a 17km od Kongsbergu....nie wiem czy ta miejscowosc ci cos mowi
slawna kopalnia srebra?? :-):-)

ja mam coreczke 2,5 letnia :-) 3,,5 miesieczna i fasolke w brzuszku :-)
takze znowu czeka mnie porod

ja z corka dolaczylam do meza w czerwcu ub.r.

mi tez sie tu bardzo podoba i nie mamy ochoty wracac do kraju na razie
mamy tez tu rodzinke wiec nie jest zle:-)

reklama
hej Lilka!To niejest daleko!To rodzilas tutaj w Norge?Lekarze pierwsza klasa i ludzie w szpitalu tez!Ja rodzilam tutaj i niechcialabym rodzic w Polsce.Mialam cesarke bo tak chcielismy z mezem.Moj pierwszy porod to tez cesarka i jestem zadowolona.Mam dwojke zdrowych dzieci i nic dodac ani ujac.Jest wporzo.W koncu wszyscy razem jestesmy bez zadnych rozlak.Powodzenia w narodzinach.Teraz to moglby byc w koncu drugi mezczyzna w waszym domku!

Do góry