reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

Jezu dziewczyny juz nie wiem co myslec mam.. wszyscy mowiå (wlåcznie z Pania ktora robila USG i poloznå) ze to norma ale patrzcie co wyczylam na innej stronie BB..

"Macica coraz szybciej się rozciąga i w efekcie możesz czuć bóle w podbrzuszu, a także bóle pleców.
Wzrost macicy jest uwarunkowany wzrostem znajdującego się w niej płodu. Rozciągnięciu ulegają również więzadła macicy. To rozciąganie w niektórych przypadkach może wiązać się z występowaniem okresowego, czasami dość silnego bólu.
W drugiej połowie ciąży mogą pojawić się niegroźne bóle związane z ruchami płodu odczuwane jako „wiercenie się dziecka” czy „bolesne kopnięcia”.
Niektóre dolegliwości mogą być niestety sygnałem niebezpieczeństwa straty ciąży i wymagają szybkiej porady lekarskiej. Jeśli bóle są coraz silniejsze, regularne, brzuch twardnieje, udaj się natychmiast do lekarza! Takie dolegliwości mogą oznaczać odklejanie się łożyska, co wiąże się z niedotlenieniem, a nawet śmiercią płodu! Lepiej jest „dmuchać na zimne”!"

a napierdziela mnie niemilosiernie!!! :zawstydzona/y: nie wiem juz co robic.. zeby nie bylo ze jestem panikara.. Jorgeir i tak juz tak uwaza.. :zawstydzona/y:

reklama
Pewnie maja racje, skoro mowilas o tych bolach i badaly Cie, staraj sie nie denerwowac. Twardnieje Ci brzuch, odczowasz skorcze?
Kasia jak tylko cos cie niepokoi i mocniej boli to podejdz do lekarza, albo i na dyzur. Zawsze mozesz tez poprosic o skierowanie do ginekologa. Ja tez uwazam ze lepiej dmuchac na zimne, w koncu chodzi o Wadze dziecko

ja nie wiem aga czy to ze brzuszek mam bardziej napiety traktowac jako twardnienie bo przeciez wszystko sie tam napina, rozciaga.. ten bol utrzymuje sie juz od ok. 3tyg., w miedzyczasie przy usg uslyszalam ze lozysko umiejscowione jest dobrze, mnie raczej strasznie boli u gory brzucha (tam mam takie skurcze jakby miesnia) po lewej stronie i plecy.krwawien zadnych tez nie mam, i skurczy raczej tez nie czuje, jedyne co to ruchy dzidziusia od czasu do czasu. ale tak sie zastanawiam ze chyba w przyszlym tyg. zadzwonie i poprosze o wizyte u ginekologa - tak dla swietego spokoju bo normalnie SCHIZA! :baffled::zawstydzona/y:

ide juz spac.. jutro zaczynam o 7...
dobrej nocy Kochane Dziatki i Kochane Ciezarowki... niech Morfeusz Was ukolysze i zabierze w slodkå kraine kolorowych snow... :rolleyes:

Nie martw się Kasiu, jak nie masz skurczy i łożyski dobrze umiejscowione to napewno dobrze, brzuch często twardnieje, dzidzia pewnie nieźle tam rozrabia, ale idż do lekarza jak masz taka mozliwośc bo bedziesz sie zadręczac:tak:

Hej dziewczyny.Jestem w trakcie przeprowadzki i nie mam czasu napisac...W niedziele przeniesiemy sie juz ze wszystkim.Co za ulga,nie bede musiala wspinac sie na 4 pietro-jak do tej pory!
Czytalam co pisalyscie na temat norwegow.Nie mam za duzo znajomych stad,ale to co widze w restauracji daje do myslenia.Jak przychodzi matka z corka,kazda placi za siebie!Zona z mezem-czesto kazdy placi za siebie! :confused:I co wy na to?

Hej dziewczyny.Jestem w trakcie przeprowadzki i nie mam czasu napisac...W niedziele przeniesiemy sie juz ze wszystkim.Co za ulga,nie bede musiala wspinac sie na 4 pietro-jak do tej pory!
Czytalam co pisalyscie na temat norwegow.Nie mam za duzo znajomych stad,ale to co widze w restauracji daje do myslenia.Jak przychodzi matka z corka,kazda placi za siebie!Zona z mezem-czesto kazdy placi za siebie! :confused:I co wy na to?

WITAJ , A GDZIE SIĘ PRZEPROWADZILAŚ?

a co do nawyków i obyczajów , to te przyslowie jest adekwatne: co kraj to obyczaj:)
to co piszesz to dziwne, ale napewno oni powiedzieliby tez to o nas , co nie?:tak::tak::tak:

Witaj Bozena, gdzie sie wyprowadzasz?
Pamietam jak kiedys znajomy norweg zaprosil mnie na randke i kuzynka mnie uczulila przed wyjsciem "tylko wiesz, pamietaj, ze tu kazdy placi za siebie":-D
Witaj ana, co u ciebie?
Kasia, rzeczywiscie jak sie denerwujesz to lepiej sprawdzic u ginekologa
Ja wczoraj jak padlam, to dzis wstalam o 9 i jeszcze mi sie chce spac:-). Dzwonili rano ze szpitala, ze wyniki malej wyszly nie bardzo i mamy jutro jechac na wizyte. Niestety nie powiedzieli o co chodzi:wściekła/y:

reklama
To wizyta u pediatry, robili krew, mocz, usg i rtg. Powiedzieli tylko ze cos tam we krwi wyszlo. A my w srode do PL:dry:

Do góry