reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Ja dzisiaj też mam wszędzie bałagan, ale jutro się już wezme za to , bo dzień miałam aktywny i juz nie mam na nic siły:baffled:. w południe pojechalismy z koleżanką i dzieciakami do Bergen na zakupy , jak zwykle zaopatrzyłam się w kapuste i bedę modzić bigos na dniach dla mojego M i kolegi....szczerze to juz mam dosyć , jejku ile mozna go jeść:baffled:, poszperałyśmy po fretexach , o rany jakie fajne perełki mozna znaleźć , jakbym wracała samochodem napewno zakupiłabym pare rzeczy , szczególnie szkło i wazony , cudne:tak::szok:, KASIA futra też widziałam:-).No ale darowałam sobie i skończyło się na ogladaniu:laugh2:.Potem pojechałyśmy na Loddefjord , w jednej z pizzerni jest taki mini plac zabaw , więc dzieciaki sie wyszalały:tak:, a my z nimi:rolleyes::yes:.teraz sie lenie przed BB:rofl2:

reklama
dostalam od kolezanki tez espumisan dzisiaj i to cala buteleczke, ale wykoncze najpierw to co cam, zeby mialo szanse zadzialac...teraz jest spokojny, rano plakal sporo, w dzien troche marudzil ale duzo bylismy poza domem to w aucie byla cisza. Pewnie znowu okolo 23 bedzie ten najwiekszy atak:baffled: ale wiecie poprzedniej nocy lepiej to znioslam. Jakos podeszlam do tego ze jego poprostu boli:-( no i jednak lepiej ze nie klade sie zanim on zacznie to jestem bardziej cierpliwa niz taka rozbudzona zaraz po zlapaniu glebszego snu:baffled:

jutro idziemy do przedszkola otwartego z Sandra;-)

hejka
jezeli chodzio zel na dziaselka to ja mam "Dentinox-Gel N" cena ok 22zl. Tutaj nie wiem co maja a "Calgel"wycofali podobno...
wspolczuje Wam Dziewczyny z tymi kolkami i nieprzespanymi nockami :-(
U mnie nocki przesypiane, zasypia kolo 24 i budzi sie dopiero 6/7 rano, nie wybudzm jej na sile, nie przetrzymuje i sama tak zasypia.
Kasiu kazdy kraj i kazdy lekarz ma swoja opinie dotyczaca witamin i szczepien najwazniejsze jest znalesc dla siebie zloty srodek. A co do wit D to sama mozesz wlasnie kontrolowac czy glowka si epoci z tylu i czy ciemiaczko sie zmnijesza.
Wiadomo ze teraz nienadazysz za medycyna i jej odkryciami, mozna sobie pozadnie namieszac w glowie:zawstydzona/y:
a osobiscie to dla mnie najwazniejsze szczepienia to na rotawirusy,poniewaz Natala chodzi do przedszkola i moze poprzynosic niefajne wirusy ktore moga wywolac te okropne ostre biegunki kture bardzo ciezko sie leczy,,,
zmykam bo mam bunt na pokladzie :-D

Melduje się też wietrznie,ale ciepłooo +9 st.
My po spacerku 1h, młoda dalej śpi na dworzu, czyli juz prawie 2h:-):tak:
Agathe czyli troszku lepiej jest coo? Ja używałam na pocz.Infacol, a potem dostałam od kol.Sab-Simplex i ten drugi lepszy...do tego ja usypiał, bo podawałam na smoka...prawie zawsze miała po tym odlot.
Ost.marudzi, chyba w zw.z ząbkami, nic nie widać,ale kciukami masuje sobie te dziąsełka. Od 3 dni smaruję żelem Bobodent i ona b.chętnie go zlizuje, i się uspokaja. Mam tylko 1 opakowaie. Ludzie moga mi przywieżć wiecej z PL po Nowym Roku. Czy w razie czegos tu w Aptekach jest cos podobnego? Jak się to nazywa - doświadczone mamusie Agata, Marta, Ania?
Agata czy już wiesz co to za kropleki uspokajające ze sklepu ze zdrową żywnością?
Nam by się przydaly, bo dzis znow 4 pobudki, co 2h.:-(
Gdzie przepadły Niunia, Lilka ?

witajcie dziewczyny!
ale naskrobalyscie przez te 2 dni?
Dziewczyny Kasia i Iza jesli chodzi o spotkanie to niestety ja odpadam *a bardzo zaluje* bo moj mezus od poniedzialku do czwartku ma jeszcze ten kurs norweskiego i bedzie wracal po 21wszej!a w piatek juz lecimy do PL.
widze ze temat dziaselek sie rozwiazal!ja po naszych przesciach z Kuba moge polecic orajel-baby (w PL kosztuje ok 25zl ale jest naprawde cud!), tu ostatnio kupilam dentinox w plynie(podobno tez dobry), uzywalam Iza tego bobodentu i teraz mocno zaluje po tym jak zastosowalam orajel!!!
u nas bez wiekszych atrakcji z dnia na dzien jakos zyjemy!jestem tylko przerazona tym ze zaczyna mi sie ciasno w spodniach robic a to dopiero 6tydz!jak tak dalej pojdzie to do 9 miesiaca bede jak wielka beczka!

Ania czym sie przejmujesz , każda z nas była okrągluka:-D, a co do żęlów to pierwsze słyszę o tym orajel-baby, zawsze coś nowego:rofl2: mozna się tu dowiedzieć :)Marta a czemu wycofuja????
a co do szczepionek tez myslę o tych rota:tak:, mój nawet bez przedszkola mial różne wirusy , więc warto , tylko kiedy go zaszczepic jak z jednej choroby wychodzi to następna:baffled: i tak w kółko, tak mialam z pneumok. szczepionka się mrozi:baffled: i czeka:wściekła/y:.
a mój brzdąc dzisiaj jak przysiadl na kibelek zrobił siusiu. hurra!!!!tylko wiem teraz po tym zdarzeniu , że nie jest jeszcze gotowy, bo nie skumał faktu tylko jak usłyszał dźwięk powiedział: mamuś woda!!!::))))więc teoria Lilki jak zwykle się sprawdza:)zresztą przeczytałam fragmenty ksiażki o treningu czystości i wszystko się zgadza , jak ktoś jest zainteresowany z chęcia prześlę pare wskazówek z tej książki na prv.

Ostatnia edycja:
Aniu to wielkie gratulacje dla Cezarego!!!:tak::tak::tak:mysle ze szybciej skuma o co chodzi niz nam sie wydaje!!!
a nasz z kolei wczoraj (nie wiem jak to sie stalo, bo moze wolal na nocnik tylko nie slyszalam bo bylam w kuchni) po prostu sie zesr....w gacie!!!wogole taka akcja zdarzyla nam sie pierwszy raz!!!
a ta masc polecila mi moja siostra (farmaceutka), co ma swoja apteke wiec jak czegos potrzebuje to poprostu jade do niej i mowie jej daj mi to czy to na to czy na tamto (albo ide do niej do domu bo mieszkamy od siebie rzut beretem!:-))

mój jeszcze nie woła , ale komunikuje zaraz po fakcie , że ma kupke :laugh2:, no a Twój to chociaż woła, a ,że mu się raz zdarzyło , dobrze , że omineła cię taka akcja jak u Tampezy:rofl2:.
super z ta kobietą z apteki , powiem ci , że mi często zdarzają się sytuacje , ze koniecznie czegos potrzebuje a w mojej aptece tego nie ma alno , że recepte będe miała na drugi dzień a lekarstwo musi być na teraz , i dzwonię tez do zaprzyjaźnionej osoby , która ratuje mnie z opresji , ostatnio miałam tak w wakacje , jak Czarkowi skończyły się leki na refluks a musi je dostawać codziennie rano a nasz pan doktor pojechał na urlop, od razu je miałam :tak:.

Aniu no to siepowoli doczekasz jak sam bedzie chodzil :tak: ale ogromne okalski dla Cezarego:-):-):-)!!!
a uczycie go na stojaco czy siedzaco? boj ato bym nie wiedziala jak powiedziec malemu "jak trzymac to i tamto jak sie siusia" :eek:?!
a wycofuja pod ta nazwa, tak czasem robia z lekami ze zmieniaja nazwy ale sklad ten sam, bo firma sie zmnienia....
no ja zmykam do wyrka...
Dobranoc Kobitki :-)

reklama
Marta na razie na siedząco, powolutku, tylko boję się , ż ejak wrócimy do PL to cała nauka pójdzie w las:baffled:, bo takie zmainy nie sa dobre....a co do tzymania to mam nadzieję , że sie mężus zaangażuje:rofl2:
a co do żelu -ja juz myslałam , że znowyu jakaś afera z produktem :-D.
dobranoc

Do góry