reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

a czemu nie chce Ci przyznac racji!!??? :angry: my tez wlasnie kombiaka chcemy.. nie zeby byl to szczyt moich marzen ale w tej sytuacji - bardzo praktyczny!! wybor marki pozostawilam Jorgeirowi - miota sie - raz chce PASSATA, innym razem TOYOTE AVENSIS, patrzy tez na AUDI albo SKODE. ale chyba ktorys z tych 2pierwszych bedzie... :-)

wyszywanki - tak, wciaz cos dziergam.. tym razem male swateczne biezniki.. ale tak powoli mi to idzie.. pozatym bedåc ostatnio w KR.SAND znalazlam swietny wzor (ktorego elementow szukalam od dawna po gazetach).. sa to irysy - piekna kolorystyla - roze, fiolety, troche zolci i zielen.. w sam raz na PÅSKE (WIELKOANOC)! :-) ale chyba dopiero tå w przyszlym roku!! :-D:-D

a wlasnie dziewczyny.. Swieta w tym roku szybko wypadajå.. a co z Wami? macie jakies plany na ten czas?

reklama
ana.. nawet mi nie wspominaj.. brzuszek to mnie tak napierdziela ze wytrzymac momentami nie moge.. razem z plecami!! to co Ci wczesniej pisalam.. :zawstydzona/y: polozna powiedziala ze to moze byc "zwiåzany miesien" (nie pamietam jak to po polsku).. i ze moze przejdzie.. moze.. :zawstydzona/y: dzisiaj przez to zwolnielam sie 2h wczesniej z pracy.. ale jak dlugo tak mozna ciagnåc.. przeciez z tym ani chodzic, siedziec, czasami nawet lezec.. i niewiele da sie zrobic...

ale SZCZESLIWA JESTEM! :-):-):-):-) i cierpliwa jeszcze tez!

a jak Twoje samopoczucie ana79? mam nadzieje ze wciaz Ci tu dobrze w tej Norwegii.. u Nas teraz za oknem jest przepieknie.. temperatura tez przyjemna.. wogole tak odczowam ze to pierwsze zwiastuny poznej zimy..:-) choc na wiele ja tu nie licze bo w Hovden zima trwa do kwietnia, snieg lezy do maja a czasami moze sypnåc jedna noc nawet w czerwcu!! :-D:-D CRAZY!

a czemu nie chce Ci przyznac racji!!??? :angry: my tez wlasnie kombiaka chcemy.. nie zeby byl to szczyt moich marzen ale w tej sytuacji - bardzo praktyczny!! wybor marki pozostawilam Jorgeirowi - miota sie - raz chce PASSATA, innym razem TOYOTE AVENSIS,

a on juz tak ma , nie zdawał sobie sprawy , że jak dziecko sie urodzi to wszystko sie zmieni, tez mamy toykę,też bardzo mi sie te dwa podobaja , )

a co do świąt, to chyba tu z mężem zostane , ma dużo pracy i nie dostanie wolnego.a jak tu obchodzą wielkanoc , szczerze to nie wiem jak NOrwedzy świętują , bo w PL to same widzicie , że wariactwo ,a z koszykami do święconki sie wybierają ?

a jak Twoje samopoczucie ana79? mam nadzieje ze wciaz Ci tu dobrze w tej Norwegii.. u Nas teraz za oknem jest przepieknie.. temperatura tez przyjemna.. wogole tak odczowam ze to pierwsze zwiastuny poznej zimy..:-) choc na wiele ja tu nie licze bo w Hovden zima trwa do kwietnia, snieg lezy do maja a czasami moze sypnåc jedna noc nawet w czerwcu!! :-D:-D CRAZY!

POwiem Ci , ze nie najgorzej, ważne zmienic podejście , bo byłam strasznie na NIE, ale jest dobrze:tak::tak::tak:

co Ty!! ana! Oni to BELZEBUBY så!! kosciol? swieconka? :szok: nic z tych rzeczy!!
tzn. na prawdziwych rodzinnych Switach Wielkanocnych w Norwegii nie bylam, ale dla nich to raczej zadne HALO nie jest.. dla wielu Swieta oznaczajå: pomarancze, narty, pijanswto.. zadnych postow i umiarkowania - ot co ja widze co roku u siebie w Hovden.. ja to Swieta tutaj czuje tylko dlatego ze zapierdziel mam niemilosierny i ludzi tabuny!! a atmosfery ZADNEJ!

a jak Jorgeir przyjdzie to az sie go z ciekawosci dopytam jak to tutaj w prywatnych domostwach wyglåda..

co Ty!! ana! Oni to BELZEBUBY så!! kosciol? swieconka? :szok: nic z tych rzeczy!!
tzn. na prawdziwych rodzinnych Switach Wielkanocnych w Norwegii nie bylam, ale dla nich to raczej zadne HALO nie jest.. dla wielu Swieta oznaczajå: pomarancze, narty, pijanswto.. zadnych postow i umiarkowania - ot co ja widze co roku u siebie w Hovden..

to nie zła jazda, ale zobacz u nas w PL , niby 98% katolików a napierdzielaja żony, też chleja a siódmego dnia zakładaja niedzilne ubranko i jak amnezja co robili, :baffled:, ogonie temat rzeka

zgodze sie! nasze spoleczenstwo pozostawia bardzo duzo do zyczenia.. i morale norweskie bardziej mi sie podobajå.. wcia uwazam ze Ci ludzie tutaj zyja lepiej (pod wzdledem rodzinnym), szczesliwiej (sa bardziej wyluzowani).. dlateg ja tez chce tu zostac i tutaj wlasnie wychowywac swoje dzieci...

reklama
Do góry