reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Agata a jeszcze tak zapytam sie na zas tu kupowalas?wiem ze to jeszcze daleko zanim urodzi sie druga dzidzia ale warto zbierac informacje ktore moga byc mi przydatne!kiedys jak Kuba sie urodzil to nawet o nosidelku nie pomyslalam do mojego pierwszego wyjazdu do NO, moja siostra podsunela mi ten pomysl i faktycznie sie sprawdzil!bylo mi o wiele wygodniej jak mogalm Kube zawiesic na szyi:-)i dumnie pedzic do samolotu:-Di nawet mi usnal w nosidelku!;-)

to juz wiemy co znaczy purlog (o z /), ciekawe naprawde ciekawe!nie moglam zrozumiec co to napisane jest w tym nawiasie ale juz skojarzylam:-D

moj nutramigen jeszcze je, ale naprawde bardzo czesto zastanawiam sie jak on to przelyka!oczywiscie robie mu z nutramigenem kaszke, czesto dorzucam jakies owoce np maliny (teraz mrozone ale swoje) albo jezyny, to wyglada ciekawiej bo sie zabarwia!

moge jeszcze dla malenst polecic kaszke sinlac (kukurydziana na wodzie sie ja robi), w smaku naprawde rewelacyjan , mysle ze nie jeden maluch chetnie ja by zjadl!nasz wcina az mu sie uszy trzesa:-D

reklama
no to czuje sie jakbym pierwsze dziecko miala:baffled: nie wiem co mam robic z malym zeby nie zaszkodzic sobie samej. Kurcze wieczorami tyko by ze mna chcial siedziec, tylko usnie to go odkladam zeby sie nie przyzwyczail ze bede go trzymac, no i 2 minuty i alarm:szok:

no to poradzcie teraz te co przechodzily to juz....jak to rozwiazac:confused:

Niunia - juz znalazlam link gdzie ja kupowalam ale jestem w szoku ze tak poszlo w gore:szok: wiem ze jest to coraz bardziej popularne nosidelku w Norge bo fizjoterapeuci polecaje, ze dziecko siedzi okrakiem co dobrze wplywa na bioderka (pozycja powyzej 3 miesiaca) i dziecko nie wisi tylko ma odpowiednie wsparcie dla pleckow. Ale cena mnie troche dobila

Babyslynga

plus wkladka dla noworodka (spebarninnleg - okolo 150 koron chyba)

fakt ze uzywalam sporo, no i na podroz super sprawa, poluzujesz sobie ramie i juz mozna karmic;-)

a co do kaszki Silnac to naprawde dobra i w smaku i polecana dla dzieci szczegolnie ktore malo jedza, ale uwaga bo jest bardzo wysoko kaloryczna i nie wolno podawac wiecej niz dwa razy, bo moze prowadzic dla nadwagi:tak: ale w smaku super i sklad naprawde ciekawy, no i nawet dla alergikow od 4 miesiaca:tak:

oni sciagaja to ze Stanow, to jest oryginalna strona

Baby Carriers | ERGO Baby Carrier, Inc

niby troche taniej gdyby kupic ze Stanow, ale tez trzeba doliczyc ceny przesylki no i w razie gwarancji to znowu odsylac do Stanow:baffled:

nie wiem ja to sobie kupilam za kase ktora dostalam od tesciowej gdy urodzilam Sandre,, troche dolozylam i mialam;-) ale wiedzialam ze bede duzo podrozowac do PL i dlatego sie zdecydowalam. Zadnych wozkow na lotnisku to tez ulatwia. Tylko mala w nosidelku i plecak z podrecznymi rzeczami:tak:

Dziewczyny mój Cezary nie spi:baffled:, no ale nie dziwota wstajemy teraz o 10 , drzemka o 16 i spi 2 godziny, teraz ma swój seans z kuleczkami i liczy , totolotek leci:-D:-D:-D, przed chwila mój M go wziął bo tyle snieg napadało , że szok, jejku jaki podekscytowany jak wyszedł na 5 minut i zobaczył śnieg, fajnie jakby przetrwal do jutra to razem zaszalejemy:rofl2:

reklama
Dzieki Agata za wszystkie info!napewno beda mi przdatne!
tak z ciekawosci weszlam na allegro i to tez calkiem ciekawe
Najbezpieczniejsze Nosidełka Cybex I.go Ortopedyc (481679746) - Aukcje internetowe Allegro

Aniu super ze sniegu Was napadalo, Czarus bedzie mial jutro wielka frajde jak jeszcze bedzie, ja to bym wolala zeby do naszego wyjazdu nie padalo bo strasznie boje sie jazdy samochodem jak jest zapadane (skutek wypadku samochodowego), a jak juz bedziemy w PL to niech pada:-D

no kochane ja zmykam trzymajcie sie cieplutko zycze Wam milych snow i spokojnej nocki!
do jutra papapa:-)

Do góry