reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

pisałam wstyd , bo ma dwa lata i nie sika na nocnik , widzisz , twoj chociaż w dzień a ten jak słyszy , ze ide po nocnik , to od razy akcja kupa wstrzymana i koniec :crazy:, no ajka potem znowu cos wyciucham i mówię do niego to ten znowu wstrzymuje , i potrafi dopiero późnym popołudniem sie wypróznic , a w zwyczaju ma zaraz po przebudzeniu:szok:, i nie mam sposobu .....czekam , ża dojrzeje , jak to pisały tutaj dziewczyny, ale kiedy to nastapi???:confused:

a zsuwaczkeim to sie martw , często to się zdaża:)

reklama
dziewczyny Lamia mi tez prawie co noc przesikuje pieluche, ale zawsze przed snem pije mleko, teraz ograniczylam do 200ml, ale to i tak sporo. z nocnikiem pare razy probowalam, ale troche sie go boi.
niunia powiedzial wczoraj rano, ze bedzie pozno bo pracuje, wieczorem dzwonil zebym nie czekala na niego bo bedzie w nocy, a oczywiscie gdzies pojechal a nie byl w pracy. wkurzylo mnie ze nie raczyl nawet poinformowac. zreszta jestem tak zla, ze powaznie mysle o rozstaniu, i tak czuje sie jak samotna matka, wiecznie sama i wszystko na mojej glowie, moja mam jak byla we wrzesniu to tez to zauwazyla. sory ze tak smuce, ale mam jakis podly nastroj dzis, chyba za dlugo to juz tak trwa

Nie smucisz Agnieszko , napewno ci cieżko, jak sama siedzisz całymi dniami i jeszcze dzieciaczki daja w kośc to bym oszalała, moj to chociaz przyjdzie z pracy. nie martw się , moze to tylko chwilowy kryzys:baffled::confused:a on tak czest nie wraca na noc, postaw sprawę jasno ,że koniec takiego zachowania albo...:wściekła/y:

zdarzylo mu sie kilka razy nie wrocic, zawsze dzwoni i mowi, ze jest np w Kristiansand (ostatnim razem), albo w oslo. wkurza mnie ze nie powie wczesniej ze ma takie plany, chociaz dobrze wie ze bedzie jechal:angry: oczywiscie ze rozmawialam z nim, ale twierdzi ze chce go kontrolowac, dlatego coraz powazniej mysle o rozstaniu, ja jestem odpowiedzialna za dzieci i dom, a on nadal zyje jak kawaler:angry:
ogolnie od jakiegos miesiaca jest tak ciezko, ze nawet nie rozmawiamy

zdarzylo mu sie kilka razy nie wrocic, zawsze dzwoni i mowi, ze jest np w Kristiansand (ostatnim razem), albo w oslo. wkurza mnie ze nie powie wczesniej ze ma takie plany, chociaz dobrze wie ze bedzie jechal:angry: oczywiscie ze rozmawialam z nim, ale twierdzi ze chce go kontrolowac, dlatego coraz powazniej mysle o rozstaniu, ja jestem odpowiedzialna za dzieci i dom, a on nadal zyje jak kawaler:angry:
ogolnie od jakiegos miesiaca jest tak ciezko, ze nawet nie rozmawiamy

Agus jak to kontrolowac?chyba noramlne ze sa dzieci a ty jestes zona i powinnas wiedziec gdzie jest i kiedy zamierza wrocic!jestescie przeciez rodzina!nie moge tego pojac!zostajesz sama z dwojka dzieci na caly dzien a to nie lada wyzwanie zeby to wszystko ogarnac!kurcze mam nadzieje ze wszystko sie ulozy!ze bedzie jednak dobrze!:-)

Aniu zaden wstyd ze na nocik nie robi!naprawde!mojej szwagierki ( Patrycji) maly zaczal dopiero w wieku 3 lat wiec nie martw sie napewno sie przekona do nocnika, Czarus ma dopiero dwa latka, daj mu troszke czasu!a moze nagle z dnia na dzien zacznie siusiac na nocik i wolac?mojej siostry z kolei ma 2latka i 8 m-cy i siusiu na nocik zrobi ale juz cos wiecej to trzeba mu pieluche zakladac!mojego brata syn ma 3 lata i dopiero niedawno zaczal na nocik robic, uczyli go pol roku siadania na nocik!wiec jak widzisz roznie dzeci podchodza do nocniczka!nie ma sie czym martwic!naprawde!:-)

My juz po spacerku, zimno u nas ze hej!ale fajne powietrze i sloneczko swieci:-)!obecnie mnie glowa strasznie boli!musze sie wziac za obiad ale jakos mi to nie idzie!!!

Witam serdecznie

Nie pisałam wcześniej, bo jakoś sporo zajęć mam przy naszej córci... W dzień jest najcudowniejszym dzieciaczkiem na świecie ślicznie spi, ładnie je... - 0 problemów... Za to w nocy ... :szok: jest strasznie:szok: Mała nie śpi, płacze, wymusza cały czas cycuszka, no i musimy Ją nosic na rękach... Juz nie wiem, co robić, bo ma przestawiony rytm dzienny (dzień ma za noc i odwrotnie)... Od 2 dni podaję Jej herbatkę koperkową. Przedwczoraj przespała całą noc (budziła się tylko na karmienie), ale dzisiaj w nocu znowu dała nam popalić...
Może macie dziewczyny jaieś sposoby na przestawienie małej??

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia.

O 13:30 czeka nie wizyta siostry srodowiskowej.
Jesteśmy w trakcie załatwiania dokumentów związanych z zarejestrowaniem Małej, potem czeka nas wyprawa do ambasady po paszport. Mam nadzieje, że uda nam się wyjechac na Święta do Polski... Planujemy 25.XII. zrobić Nicolce chrzest...

Uciakam

Spróbuję wkleić zdjęcia Nicolki, ale nie obiecuję, cszy mi sie to uda.

a tak wogole kochane to mam ochote obejrzec jakis film fajny moze cos z romansow , ogolnie lubie horrory ale nie mam teraz weny na ogladanie takich filmow!
moze znacie jakies fajne filmy?:tak:

Tapeza - nastawiac cie przeciw mezowi to nie bede, ale kurcze to nie jest sprawa ograniczania, tylko sprobowania pogadania zeby ustalic jak to ma byc w tym waszym zwiazku. Kazdy zwiazek przechodzi kryzysy tylko szkoda ze to sie ciagnie u was juz troche z tego co piszesz:-(

zycze wam zeby sie poprawilo, bo tak zyc to sie nie da:baffled:

a ja sie nawet wyspalam dzisiaj, maly spal dwa razy po 3 godziny w nocy, tylko ze mial przerwe miedzy na jedzonko, pobawil sie troche, poprzytulal, potem zwymitowal bo oczywiscie zjadl za duzo i wyszlo na to ze po godzinie zasnal. Ale dalej najchetniej by przy mnie ciagle byl. Nawet lezenie obok nie wystarcza, musza byc raczki:szok:

a tak wogole kochane to mam ochote obejrzec jakis film fajny moze cos z romansow , ogolnie lubie horrory ale nie mam teraz weny na ogladanie takich filmow!
moze znacie jakies fajne filmy?:tak:
Ania moze komedię, ale juz pewnie oglądałaś lejdis:rofl2:
a z romantycznych:
1. Nigdy w Życiu"
2. "To Własnie Miłość"
3. "Zatańcz ze mną"
4. ''Tylko mnie kochaj"
5."Miedzy słowami"
6."p.s Kocham cię"
7."NIE kłam kochanie"

Tampeza sorki , że tak zniknełam , ale komp mi sie chyba przegrzał i co chwilę wyłączal i tak w kółko. Nie martw sie kochana, ja tez nie chce cię nastawiac przeciw mężowi, ale uważam , że nie wolno nam się zatracaci nie myslec też o sobie, bo to , że jesteśmy nieszczęśliwe tak jak piszesz odbija się na dzieciach , ja cię rozumiem .pogadaj z nim a potem musisz już sama decydowac .

Ostatnia edycja:
reklama
hej

ja na dobra sprawe wstalam z Hania godzine temu:szok::zawstydzona/y:
mlody od 19 do 2 w nocy nie chcial spac,a potem co chwile sie budzil bo chcial do mnie do lozka

jestem do bani dzisiaj:baffled:

Do góry