reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

niezla tesciowa:-)

Daniel chyba ma nocke, bo spi jak zabity.

A w centrum handlowym zaraz przed wejsciem zwymitowal (znowu za duzo zjadl:baffled:) a jak go przebieralam to znowu poscil lekkiego pawia:szok: ubran na zmiane mi zabraklo i musialam jakis sweterek dokupic. Tym sposobem zyskal nowe spodenki i sweterek, bo w komplecie bylo taniej niz osobno:confused: wogole nie widzialam za wiele rzeczy z gory osobno, wszystko z kompletach dla takich maluszkow na 56.

jak chyba bede korzystac ze maly spi i jak tylko Sandra pojdzie spac bo ja tez ide sie polozyc z kurami. Myslalam ze moze go obudzic i wykapac zeby mi w nocy dnia nie zaczal, ale maz mowi ze szkoda go budzic:confused:

reklama
Marta glowa do góry , nie martw się, takie te chlopy sa juz dusi grosze:rofl2:, ale z drugiej strony to dobrze , ze trzymają łape na kasie , bo mi dziwne myśli nie raz chodza po głowie co by tu jeszcze kupic, może T boi sie o przyszłośc i chce mniec jakieś zaplecze pienieżne dla Was jak sie coś zacznie psuc w firmie:confused:, no nie wiem sama:-(, szkoda , że nie mogłyśmy sobie swobodnie pogadac bez facetów :tak:. a co do teściowe to wiesz ja jej nie chce bronic , bo nie znam kobity , ale ja też chciałam , żeby mój M szukał innej pracy tutaj jkby coś nie tak było, tylko przykre jest , że go nie chce w pl:dry:, duzo kobiet sie przyzwyczaiło do rozłąki i tak im sie dobrze żyje:baffled:.porąbane to wszystko, bo też mam obiekcje co robic:-(.
Agatha to nie owijając w bawełne wbijasz się na krzywika na wigilie:-D, no to tak jak ja....ja idę tylko piętro wyżej, a w drugo dzień świąt na obiad do mamy i dzidków, może w drugi zorganizuje spotkanie kuzynostwa u siebie i mała bibkę, więc coś tam zrobię, zreszta nie lubie miec pustej lodówki :baffled:.
aha fajnie , że zakupki sie udały :tak:.
Kasia kiedy u Was się sezon zaczyna , bo śnieg juz napadał:tak:.... wyobrax sobie , ze mój M sie pyta o twoja miejscówkę:tak:

hip! hip! hurrrrrrrrrrraaaaaaaa!!

niuniu$ gratuluje!! a Twojej fasolce z calego serca zycze duuuuzo sily i zeby zdrowo i pieknie rosla w lonie swojej Mamusi przez kolejne 9 miesiecy!!! bardzo sie ciesze ze Wam sie udalo!! powodzenia! :-)

no a a powoli uciekam, bo az mnie to przeraza ze maly spi od ponad 3 godzin i zapewne obudzi sie jak ja bede sie kladla do lozka:baffled: ale nic trzeba probowac. Dzisiaj znowu sie tak przestawil ze zaczal noc za wczesnie:-D i jak tu za nim nadazyc:-)

Sandra tez spi i Wam wszystkim zycze spokojnej nocy;-)

A Marta co do kasy na swieta, to u mnie tez zawsze draka w domu rodzinnym byla. Bo jednak to kobieta tworzy swieta i ta atmosfere, a faceci nie do konca rozumieja ze zeby stworzyc taka atmosfere to trzeba pare groszy wydac na te swiateczne rarytasy i tradycje:tak: szkoda bo ja powoli to zatracam, moze dlatego ze maz norweg i ma inne tradycje. Trzeba spotkac sie gdzies w polowie, ale to nie jest to samo co swieta w PL. Moze w przyszlym roku wybierzemy sie na takie typowe polskie swieta:confused:

z tymi mezami za granicå i tesknotå to rzeczywiscie roznie bywa.moja Mama tez nie chce zeby jej facet wracal z Irlandii, rzeczywiscie jest jej tak lepiej chociaz i samotnie momentami..czy pochwalam - nie wiem, ale skoro jest plan typu kupno mieszkania czy budowa domu i potrzebna kasa to niech lepiej siedzi bo w PL to sie predzej garba dorobi..

Aniu. ale fajnie by bylo jakbyscie przyjechali.. u Nas snieg jest, pozatym pracujå juz nad przygotowaniem stokøw na sezon ale to naståpi dopiero 15-go grudnia.. :-( do tego czasu jedyne co jesli dobre warunki na trasach biegowkowych to tylko na wlasnie biegowkach mozna - tak jak ja wczoraj.. ale tez jeszcze kiepskawo bo padal deszcz i lød wychodzi spod sniegu i kamienie i asfalt..wiec trzeba czekac az na dniach podsypie znowu troche.. przykro mi to stwierdzac ale wåtpie zeby Twojemu mezowi udalo sie gdzies pojezdzic przed polowå grudnia bo raczej dopiero wtedy wszedzie otwierajå sezon zimowy..:-(

Kasia my chcieliśmy połączyc przyjemne z pożytecznym :tak:, ja bym sie spotakała z tobą a on na deskę, i chcieliśmy na ten wekend przed 1 grudnia , bo potem jade do PL , więc lipa:baffled:, szkoda , bo już sie ucieszyłam:-(, a jak sam to pewnie bedzie jeździł do Voss na deske

a wogole to tymi opowiesciami o ksiezach i innych takich co to z nimi teges to przypomnialyscie mi o czym.. juz wiam mialam dawno napisac, tyle razyo tym myslalam i wciåz zapominalam..

pamietacie jak pisalam ze dostalam w liscie "Straznice" od jakiejs pani co mieszka w Norwegii?? nawet myslalam jej odpisac ale nie zdåzylam bo nie minål tydzien i juz nastepna byla w skrzynce..!! ..a po kolejnym tygodniu ZNOWU!!! :szok: masakra! bo Pani nawet nie poczekala na odpowiedz i pisze do mnie te listy i zadaje pytania i pisze o sobie i prosi zebym ja tez pisala..no nie wiem co o tym sådzic bo jak juz zobaczylam te 3-ciå koperte to pomyslalam ze troche NACHA£KA i zla bylam! :wściekła/y:

no mówilam , ze to nachalni ludzie i nie znaja granic przyzwoitosci:crazy:, a ona tak o swoim życiu pisze do ciebie , troche nie poważne i lekkomyslne , albo jakis bajer chciała zapodac Tobie:baffled:, nie możliwi sa naprawdę

Kasia my chcieliśmy połączyc przyjemne z pożytecznym :tak:, ja bym sie spotakała z tobą a on na deskę, i chcieliśmy na ten wekend przed 1 grudnia , bo potem jade do PL , więc lipa:baffled:, szkoda , bo już sie ucieszyłam:-(, a jak sam to pewnie bedzie jeździł do Voss na deske

no wiem Aniu dlatego ucieszylam sie bardzo ale juz z gøry wiedzialam o co chodzi i ze skoro to nie mozliwe to pewnie sie nie uda

reklama
wiesz co ja nie wiem czemu tak mam, jak się zczegoś ciesze to wszystko potem sie wali:crazy:, i tak całe życie:baffled:

wiesz co ale mamy teraz z moim polewke z Czarka , tylko usłyszał ramówke losowania lotto i zaczęło sie szaleństwo i krzyk:kuleczki kuleczki tatusko, i te swoje jeden , osiem , jeden, szukamy i tak w kółko, i teraz siedzi przed tv i ogląda losowanie jak żadnej innej bajki:szok::-D:szok: i prubóje powtrarzac cyfry , ale tak mu to idzie , że nie moge ze śmiechu:-D
2irkzv4.jpg

dziewczyny jak macie ochote na małą lekturę poczytajcie sobie :
http://www.newsweek.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=28933&Strona=1

Ostatnia edycja:
Do góry