reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamy z norwegii

Potwierdzam ana, tylko jedno usg. Zastanawia mnie jak tu jest z aborcja, wiele kobiet decyduje sie, gdy okazuje sie ze dziecko bedzie chore. Ale jak tu sie dowiedziec, skoro nie ma zadnych badan?

reklama
usuwac ciaze to tu wogole mozna..jak sie chce jej pozbyc :sorry2:
tyle ze kosztuje 12tys.kr

wiem ,bo nasza znajoma jest pielegniarka

A z tym usg to porazka
chyba plci nie poznam w takim razie

usuwac ciaze to tu wogole mozna..jak sie chce jej pozbyc :sorry2:
tyle ze kosztuje 12tys.kr

wiem ,bo nasza znajoma jest pielegniarka

A z tym usg to porazka
chyba plci nie poznam w takim razie

Naprawde???
Ja slyszalam, ze za darmo, i chyba do 12 tygodnia. Tez mi troche malo z tym usg, ale za dwa tygodnie bede w PL to pojde do gina i moze da rade zajrzec miedzy nogi

tak..ja tez jestem po usg - pierwszym i ostatnim, chyba ze bedzie sie cos dzialo.. zazwyczaj wykonuje sie je tutaj miedzy 17-19tc... podejzewam jednak ze mozna na wlasne zyczenie, tyle ze prawdopodobnie trzeba miec dobry powod.. ja u ginekologa tez jeszcze nie bylam.. jak o to spytalam to polozna tylko zapytala czy mam jakies problemy, krwawienia i jak nie to powiedziala ze przy pierwszej ciazy nie trzeba :szok: teraz mam u Niej wizyte we wtorek i chcialabym chyba zapytac czy moglabym sie skontrolowac.. niby nic nie podejzewam ale chociazby tak dla swietego spokoju..co o tym myslicie????powinnam????

Kasa, z tego co widze to nie tylko przy pierwszej ale i przy kolejnych nie ma wizyt u ginekologa. Pewnie jesli poczujesz sie bezpieczniej to idz i zrob badania. Ja w 1 ciazy za kazdym razem jak bylam w PL to chodzilam do gina, tutaj tez bylam pare razy prywatnie

Kasa, z tego co widze to nie tylko przy pierwszej ale i przy kolejnych nie ma wizyt u ginekologa. Pewnie jesli poczujesz sie bezpieczniej to idz i zrob badania. Ja w 1 ciazy za kazdym razem jak bylam w PL to chodzilam do gina, tutaj tez bylam pare razy prywatnie

dokladnie

ja gina nawet przy porodzie nie widzialam

jak pojade do pl to wskocze na usg 3d....ino kiedy pojade :confused:
mialy byc wakacje w sierpniu i dupka

dokladnie

ja gina nawet przy porodzie nie widzialam

jak pojade do pl to wskocze na usg 3d....ino kiedy pojade :confused:
mialy byc wakacje w sierpniu i dupka
To u mnie tak samo, nie bylo gina przy porodzie, ani lekarza. Rodzilam na fødeloft, byla polozna, pielegniarka dziecieca, a lekarz pediatra przyszedl po 2 dniach zbadac mala:-D

o rany , co czytam to nie wierze, jak zlewka:)moze jestem przewrażliwiona, ale jedno usg....i zero nadzoru ginekologa, zadziwiajace. jak będziecie w polsce to zkorzystajcie.:tak:
a Agnieszko na dlugo jedziesz do PL?

reklama
Inne podejscie po prostu maja. Nie narzekam, bo wszystko bylo w porzadku z ciaza, ale naprawde jakos lightowo podchodza. wiecie mam wiele kolezanek z kursu rodzenia (Anglia, Irlandia, Nowa Zelandia, Australia itd) i wszystkie narzekaja na tutejsza sluzbe zdrowia. Troche dziwne, bo mowi sie, ze najgorsza jest w GB.
Bedziemy w Pl 2 tygodnie, w tym czasie musze skoczyc do gina, dentysty, spotkanie ze szkoly sredniej, roczek Grubcia itd. Troche napiety plan:-D

Do góry