reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

niunia jesli chodzi o nauke norweskiego w domu to ja wyznaje teorie dziewczyn ze to raczej trudne chyba ze ambitniacha jak zajåc jestes i studiujesz bedåc tutaj!! ;-) (ciekawe czy "wielka siostra" nas czyta i zaraz sie odezwie ze jå znowu obgadujemy:-D).. ale tak powaznie - ciezko przysiåsc do ksiåzek jak sie ma dom i dzieci nie møwiåc juz o bardzo waznej nauce wymowy no i uzywania jezyka w praktyce.. dlatego polecam jakis kursik dla Ciebie! wiem ze w kristiansand jest organizowany dla cudzoziemcøw, bo bylam raz na egzaminie, jest to budynek (jesli pamietam nazwe) Folke Universitet co$tam...:sorry:

reklama
mi już Kasia ślinka leci, na sama mysl o tej słonince:-p.....ja pewnie nic nie robie na święta, jeśli chodzi o kolacje wigilijna oczywiście, bo idziemy do teściowej , w tamtym roku tak sie postarałam, juz nie pamiętam co to było , jakaś ryba nadziewana z pieczarkami i pare innych rzeczy a nawet tego nie widziałam na stole, ale pare rzeczy napewno tradycyjnych upichce na całokształt obżarstwa świątecznego, bigos , salatki i takie tam:tak:

Agata niech twoi sasiedzi sie ze tak powiem bardzo brzydko pałuja sie!!!Sandra to tylko dziecko, jak placze to placze, przeciez jej nie zakneblujesz zeby Ja uciszyc!to jakas paranosja z tymi waszymi sasiadami!mnie by szlag trafil!nad nami tez mieszka kolega meza do ktorego przyjechala zona z coreczka w wieku Kuby ktora jest z reguly grzeczna i mnie tez czasem stresuje jak Kuba placze ale tak jak maz powiedzial ze nie zaknebluje go przeciez bo to tylko dziecko!!!i ma racje!a to do ktorej Wy spicie to jest wasza idywidualna sprawa nie powinno ich to WOGOLE A NIC obchodzic!a wy mieszkacie w bloku czy jak?wynajmujecie jakis 2 pietrowy domek?
jestem po prostu w szoku ze taka akcje wogole mialas dzis!
porabanego macie sasiada az kon by sie usmial:-D
P8290046.JPG

poprawilo sie samopoczucie?;-)

u nas Kuba tez dzis wyl ponad 20min bo sie nie chcial polozyc spac a ledwo na oczy patrzyl!ale w koncu usnal:-)

Kasiu, Aniu wiem ze nauka samemu w domku to nie to, chociaz znam osobe ktora uczyla sie sama przez pol roku i sie nauczyla,alle....nie miala na glowie dziecka i domu, tzn miala mnostwo czasu wolnego tylko dla siebie!ja pomysle na jakims kursem jak powroce tu w marcu:-)o ile jeszcze bede miala tyle checi do nauki co teraz:-D

Kasiu a jak Emma i jej paluszki w buziaku?i jesli trzeba to faktycznie kupcie ten nawilzacz jesli Malutkiej ulatwi to spanie:-)ja np nie wlaczam na noc piecyka w pokoju i powietrze jest dosc ciekawe ale co z tego jak u nas ciagnie sie sprawa zebow:-(wypatrzylam dzis ze moze lada dzien juz mu sie przebija przez dziasla wiec moze bedzie troche spokoju!ale co z tego jak jeszcze 5ki przed nami?:crazy::rofl2:

Aniu az mi atmosfere swiateczna zrobilas piszac o tej wielgachnej choineczce!;-)z jednej strony nie chce mi sie wcale wracac do domu ale zdrugiej strony ciesze sie , bo ta swiateczna atmosfera dodaje mi skrzydelek:-)

to fakt w Polsce czuje sie swiåtecznå atmosfere! nie wiem jak tam u Was w tych norweskich miastach ale u mnie tutaj na wiosce to do bani!!!:wściekła/y::-(

niunia jesli chodzi o paluchy malej to ciågle lådujå w buzce ale wydaje mi sie ze juz mniej bo ja z uporem maniaka je z tamtåd wyciågam!! :-D albo zabawke w lapki daje zeby sobie maltretowala..:-D a my ogrzewania w sypialni nie mamy, tyle ze drzwi zostawiam na pøl otwarte i cieple powietrze s salonu dochodzi, dlatego musze napalic w piecu na noc jak dzika zeby dochodzilo i choc troche trzymalo.. no i takie så tego skutki...

Kasia a nie dałabys sie skusic na wigilie i teściowej:confused2:, jesli moge jeszcze pomęczyc: jak tu swiętuja , tez kolacja 24 grudnia i potem jeszcze dwa dni świetują?:confused2:

spoko , już poczytałam o tych gnomach , tak sobie zażartowalam:-D. zmykaj prędko , miłego wieczorku:tak:
a niunia jest?Ania pojawia sie i znika:::)))

Hejka;-),
Lilka a Ty sama to wszystko zrobisz :szok:???? to jakas duza impra bedzie...normalnie jetsem w szoku:tak: wielki poodziw :tak:
Agata normalnie przesadzili:szok::crazy:...wiem ze u Was ciezko bo macie dwa pieski i nielatwo znalesc mieszkanie, ale ze dziecko placze to przegiecie juz nie wspomne o tym spaniu :wściekła/y:!!!
Kasiu ja tez w swieta sama z Tomkiem i dwiema Corciami :tak:, to beda nasze pierwsze swieta tylko My:tak:...
Niunia ciezko jest samemu sie uczyc norge:tak:, ale troche ambicji samozaparcia i gitara...sa tylko 3 czasy do nauczenia i specja;lna odmiana w kazdym czasie czasownikow jak w angielskim, liste masz ;-)tam jest ok 300 czasownikow ...pozniej poprosze Tomka zeby mi poszukal linka z "po vei" to wkleje na stronke:tak:
Aniu to niedlugo znowu Nas opuscisz....3 tyg zostaly...:sorry:...
a ja chyba musze isc do lekarza, powoli sie przyzwyczajam ale Tomek mowi ze to nie jest normalne ze od 4 dni mnie boli glowa, dzisiaj rano normalnie cale oko mnie bolalo bo poszlo po nerwach i dlatego nie mam suuuper nastroju, nic mi sie nie chce i Natala jeszcze mnie :wściekła/y:...wymiekam....a paracet nie dziala:no::baffled:
wiemze ciagle narzekam :sorry::-(, ale tylko Wy mi zostalyscie:happy:...

Ewelinka Ogromne Gratulacje i Buziaki dla Was !!!!!

ok jak zmykam i
Zycze Spokojnej Nocki Mamuski :-)

reklama
Do góry