reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

tesc kazal nam isc i porozmawiac z nimi bo tak to byc nie moze. Sandra dzisiaj wogole nie spala w dzien od 8 rano a i tak sie darla godzine do 20:30 przed spaniem. Przed 23 to moga mnie w dupe pocalowac.

A tez mialam przygode bo jednak ta temperatura mnie trzymala i jak tesciowa przyjechala i mnie zobaczyla to kazala mi zmierzyc. Okazalo sie ze juz bylo ponad 39 i wyslali mnie na legevakt. Tam sie troche wkurzylam bo do zapisu czekalam dlugo z dzieckiem na reku ktore nie chcialo miec kombinezonu, a jak tam go rozebrac jak drzwi ciagle sie otwieraja:baffled: a te lawki drewniane to niech szlak trafi, za wysokie i nie wygodne:no:
no ale jak weszlam na zapis to normalnie lzy mi w oczach stanely jak sie dowiedzialam ze bede tam czekac 2 godziny:szok: zapytalam czy moge poprostu wrocic za dwie godziny ale tak tez sie nie dalo:angry: to ja jej na to ze jade do domu i na paracetamolu jakos przezyje do jutra. To juz sie zlitowali nademna i dostalam taki pokoj gdzie moglam czekac z dzieckiem, bo pielegniarka powiedziala ze przeciez poczekalnia to nie miejsce dla kobiety ktora dopiero co urodzila a do dopiero jeszcze dla noworodka:baffled:
tam sobie poczekalam godzine i mnie zawolali. Lekarz spoko, norweg. Ma zone polke. Przepisal mi antybiotyk, bo jednak zapalenie piersi:-(

potem jeszcze apteka, a Daniel caly czas na raczkach i w aucie spal wiec nie pospie sobie za duzo dzisiaj. I dostalam taki antybiotyk ze od momentu wziecia przez 3 godziny mam nie karmic bo maly ma tego nie dostac:szok: nic odciagne troche po karmieniu zeby miec w razie czego.

Ogolnie dzien do dupy:angry: Zmkam, bo marudze wam tylko dzisiaj:baffled:

reklama
oj Agata , współczuje , ale dobrze , że poszłaś na pogotowie, wiesz na czym stoisz , szybko dojdziesz do siebie .:tak: trzymaj sie i idź do wyrka , dbaj o siebie szalona kobieto:rofl2:.

DOBRANOC DZIEWCZYNY, MIŁYCH SNÓW.....

Aniu jestem , jestem
nm_disney_55.gif

faktycznie jeszcze miesiac i 13 dni i swieta:-)rozmawialam na gg z moja szwagierka i dlatego mnie nie bylo jakis czas ale juz jestem!
Marta jestesmy tu od tego zebys mogla narzekac jak Ci zle, wiec dawaj ile sie da!my jak tylko bedziemy umialy pomozemy!
disney-wallpaper-2

ale teraz na powaznie jesli masz takie bole glowy to moze faktycznie lepiej do lekarza!ja jestem na temat bolu glowy okropnie uczulona, bo u mojej mamy od bolu glowy sie zaczelo a tydz pozniej juz nas opuscila...

a moze to jakies przemeczenie?moze cisnienie ci dokucza?

Agata trzym sie i zdrowiej!schylam nisko glowe i podziwiam naprawde Cie podziwiam!

jak wezmiesz antybiotyk to szybciutko Ci minie i bedzie o niebo lepiej!
a sasiadow olej, przeciez Was stamtad nie wygonia:-)

Agata bidulko...kurcze zapalenie piersi cie dopadlo
cholerka ja tego nigdy nie mialam,ale tez cierpialam z powodu stwardnienia piersi te jedna noc i ja dziekuje:szok: normalnie lzy w oczach mialam na sama mysl,ze moze cos zlego z tego wyniknac,a i bol byl straszny
wiec sciskam mocno,oby szybko piers wyzdrowiala:sorry:

Agata a co do wlascicieli,to ja bym miala z nerwow posrane w gaciach,ze tak brzydko powiem,ze strachu przed placzem Sandry po takiej uwadze:szok:
ci ludzie to cie psychicznie wykoncza:crazy: mnie by wykonczyli
szukajcie tego mieszkania bo ile mozna ze swirami mieszkac:angry::baffled:
a to o tym wstawaniu,to bym gosciowi tak dosrala ze nie wiedzialby co pwoiedziec:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jakbym moja matke slyszala:wściekła/y::wściekła/y:
co cie obchodza ludzie co do pracy chodza,a co ty tych ludzi obchodzisz:eek:
no bez kitu,ale ci ludzie zolte papiery moze maja????
wspolczuje!!!

co ja tam jeszcze chcialam?? nie pamietam :confused2:

mowicie ze menu wypasione??
kurka a ja na latwizne wlasnie poszlam:rofl2:,kurczaki ze sklepu gotowe z grila,gyros raz dwa,salatki tez,patery luzik,torta tez kupujemy...no ale moze dlatego dla mnie to latwizna w przygotowaniu bo z zawodu kucharzem jestem??:sorry:
no nie wiem...

Aniu no szkoda ze daleko mieszkasz,bo zaprosilabym na kawe z ciastem toffi
a co do ciasta to siostra mi je zrobi :laugh2: sama sie doczekac nie moge

kurka Gabi mi wyje
to sobie popisalam:confused2:

Lila a nie?wypas jak trzeba:-)ale bym pojadla!
no prosze nie wiedzialam ze kucharka jestes z zawodu!super!
no dziewczynki i ja zmykam bo zapewne klusek niedlugo sie przebudzi i znow bedzie wolal "mama":-)
dobranoc2.jpg

1142462508dobranoc_piesek.jpg

WITAJCIE:)

Lilka ty nie miałaś sie przyznawac z tym żarełkiem , że to nie ty:rofl2:, ale naprawdę super , impreza na trzy fajerki, najważniejsze , żeby Hania była szczęśliwa:tak:. a na te ciasto weź przepis , czy to cos w rodzaju ciasta snicers:confused:.

a co do żarełka mam pytanko , znacie może sałatke z brokulami i jajkami , chyba feta też była i wszystko kładzione warstwowo:confused:, bardzo mi smakowała , ale zapomiałam zabrac przpis, a w necie są , ale nie do końca z tymi składnikami o co michodzi.

Agathe, Marta jak się czujecie?

hej

ja nocke cala mialam zarwana. Mialam ze 40 stopni goraczki:szok: spalam w takich leginsach i koszulce z welny co sie zaklada pod ubranie w gory i jeszcze szlafrok i dalej sie trzeslam z zimna. No i podgrzewalam nogi tez takim fajny sprzetem, ale nic nie dalo. O 5 maz wstal i jak mnie zobaczyl to zaraz zainplikowal mi na obnizenie goraczki bo wygladalam tragicznie. Ale nic przezyje sie. Wzielam dzisiaj antybiotyk nakarmilam malego wczesniej i sciagnelam mleko na przekaske jakby chcial 60 ml powinno mu wystarczyc bo po 3 godzinach i tak moge normalnie karmic. Pompki nie mam bo nie mialam zapalenia z Sandra i wszystko szlo dobrze i musialam recznie odciagac:szok: ale nic dalo sie tylko rece mnie bola. Dzisiaj podjade do kolezanki po pompke to bedzie latwiej;-)

Milego dzionka zycze i ide probowac polozyc mala bo maz ja obudzil o 6, ale i tak nie wyglada na to zeby chciala
spac:confused: no i sniadanko trzeba w koncu schrupac.

reklama
Ojej Agata to u Ciebie naprawde powaznie :-( wspolczuje....zeby szybko antybiotyk zadzialal:tak:, cos starsznego normalnie...i od czego takie cos:confused: i nagle goraczka i wogole...ohhh Trzymkaj sie Agata, niech Mezus sie przytuli to od razu byloby Ci cieplej;-)
a u mnie norma...glowa boli, paracet nie dziala, a nie chce juz go brac bo po co skoro i tak mi nic nie daje...jak jutro mi nieprzejdzie ide do lekarza...Niunia Ty mnie nie strasz :no:, myslalam juz o tym ze jakas zylka mi moze pekla czy cos, bo pierwszy taki bol miallam w piatek na 3ci dzien po porodzie, i wtedy to byl masakryczny bol bo nawet nie mialam sily gadac tylko lezalam, moze tez cisnienie bo raz pada deszcz a raz swieci slonce jak dzisiaj...zmeczenie raczej nie bo nic nie robie caly dzien tylko z cyckiem na wieszchu siedze, takze sie nie przemeczam ;-)...
Aniu nie wiem jak sie nazywal ten sklep ale tam maja same witaminy i wlasnie takie specyfiki, syropki, to co s jak u nas zielarskie sklepy...mam nadzieje ze znajdziesz u siebie:tak:...
Lilka mam do Ciebie prosbe, wielka prosbe: bo jestes kucharzem wiec napisz mi prosze jak gotowac mleko zeby sie nie przypalilo, mam trzy garnki i w kazdym przypalam a mieszam i stoje jak glupia kolo kuchenki...albo zakupie aluminiowy garnek bo pamietam ze w nim sie nie przypala mleko, ale jak masz jakis sposob na gotowanie mleka prosze napisz :sorry2::tak:
Z gory dziekuje :-)! (a gotuje mleko do zupy mlecznej z kluchami)
No to lece na drezmke bo w nocy prawie nie spalam, Natalka wczoraj ogladala Harry Pottera i cos jej sie snilo non stop :baffled: i krzyczala i plakala:no:, takze ide troche odespac:tak: do pozniej;-)

Do góry