reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

u mnie chorobsko sie jakies przypetalo i zlapalo tylko mnie:baffled: nagle zaczelo mi byc zimno i w przeciagu godziny i mialam juz 37,8 C. Kataru nie mam, gardlo mnie nie boli, tylko goraczka:szok:

fakt ze mlody pil malo mleka w nocy i w jednej piersi zrobilo mi sie takie stwardnienie, ale szybko to rozmasowalam i Daniel tez pomogl wiec jest miekka, tylko ze czuje jakby produkowala wiecej mleka niz druga:szok: a w tej pierwszej juz jest wystarczajaco, wiec musze obnizyc jakos produkcje z tej jednej bo bede miala przechlapane z taka produkcja po jednej stronie.

Pamietam ze przy Sandrze tez mnie goraczka zlapala tak na 2-3 dni i juz myslalam ze to zapalenie piersi, ale sie rozeszlo samo. Mam nadzieje ze przejdzie szybko. Tylko troche kiepsko pasuje teraz mi ta wizyta tesciow dzisiaj. Zlew stoji zastawiony garami, a ja nie mam sily stac:baffled: meza popedze, albo nie wpuszcze ich wogole do kuchni;-)

reklama
Witam serdecznie

Piszę do Was, aby podzielic się z Wami moim wielkim szczęściem.
5.XI.2008r. o godz. 21:50 urodziła sie nasza cudowna córeczka Nicolka.
waga 4180
wzrost 50cm.

Poród naturalny przebiegł bez zadnych problemów. O 12:30 dostałam tabletkę, gdyż całyu czas miałam skórce a nie miałam rozwarcia. Ok 15 zaczęły odchodzić mi wody, rozwarcie było na 3-4cm. Ok 17 rozwarcie było już na 8-9cm.
Z powodu zbyt szybko spadającego cukru podłączona byłam cały czas pod tlen...
Po wielkim wysiłku i strasznych bólach (miałam znieczulenie zewnątrzoponowe, ale nie zaczęło nawet działać ponniweaż zostało mi zrobione dopiero ok. 10-15 min. przed urodzeniem maleńkiej - miałam zbyt częste skórcze by można było wykonac znieczulenie...). Dzięki Bogu wszystko z maleńką jest ok. Karmie piersię , a resztę ściągniętego pokarmu daję Nicolce przez buteleczkę. Śpi bardzo ładnie, bo ok 3-4 godz. Z cukrem tez nie ma u niej problemu. Moja cukrzyca ciążowa tez minęła.
Zaczynamy się uczyć siebiue nawzajem....

Wczoraj wyszłyśmy do domku.

SERDECZNE I WIELKIE GRATULACJE EWALINKA!!!!ŻYCZĘ ABY MALUTKA CHOWAŁA SIĘ DOBRZE I ZDROWO!!!JESZCZE RAZ GRATULUJĘ!!!

Aniu myślę ze nie zaszkodzilas Czarusiowi tym spacerkiem!infekcja w organizmie nie powstaje z dnia na dzien, musialo to w Nim juz siedziec tylko po prostu sie rozwinelo akurat dzien po Waszym specerku:-(

Lila ale menu full wypas, Jezu jakiej ochoty mi na kurczaczka narobiłas:szok:a dzis na obiad paluszki rybne:-(i ten losos i gyros!o matko az slinka leci!oby imprezka sie w pelni udala!;-)

Agata a moze faktycznie od tej piersi masz ta goraczke?skoro przy Sandrze tez tak mialas?jak sie czujesz?

ja dzis jestem dobita, okropnie!:baffled:

czuje sie w miare ok, tylko ze sie poce i jestem oslabiona. Bede kontrolowac temperature jak skoczy do gory to pojade na dyzur po antybiotyk.

Wlasnie przyszedl wlasiciel z gory i powiedzial ze jest to nie do zaakceptowania ze Sandra placze wiezcorem i ze mamy ja klasc wczesniej bo ich budzi:wściekła/y: Holera a ja to bym nie chciala zeby poszla wczesniej spac:angry: co to znaczy ze mam czekac do 1-2 albo i 3 w nocy zeby sie polozyla bez ryku:crazy:
Dodal tez za mamy wczesniej wstawac bo to niesprawiedliwe ze niektorzy chodza do pracy podczas gdy my spimy:angry: maz mu powiedzial ze nasza corka wstaje o 8 i nie spi do poludnia:wściekła/y:

kurcze zeby tylko bylo gdzie to nawet z goraczka teraz bym sie wyprowadzila:angry:

no i oczywiscie teraz moja corka zawsze ma dobic do swojego, bo zrozumie ze jak placze to my musimy reagowac:szok:

dzisiaj nie spi od 8 rano, probowalismy ja polozyc i sie nie dalo. Czyli jak padnie za wczesnie, to sie obudzi po 1,5 godzinie i bedziemy czekac az padnie czyli po polnocy:angry:

Wiesz co dla mnie oni są pojechani , za przeproszeniem , co to ich obchodzi , nasz Cezary ma ataki histerii , albo w nocy teraz się budzi z płaczem i nie raz jest naprawdę kongo i głośno , zresza ja też do cichych nie należę jak mnie coś wkurzy :rofl2: to całe szczęście , że nie kumaja po polsku i na razie nie przyszli sąsiedzi , ale czasem mam stracha:-D. no , ale zmierzając do sedna sprawy , to chyba kultury osobistej oni nie maja no i wyobraźni , bo z dziecmi tak to juz jest . Agata oni mają dzieci?:confused2:ja bym oweidziała do słuchu!!!!:angry: te kartki i ich imprezy tez nie sa w normie ....

35iowsw.jpg

TY AGATA NIE DAJ PO SOBIE TAK INNYM SIE WOZIC!! NORMALNIE WYSLIJ MEZA!! :wściekła/y:CO TO QRWA ZNACZY ZE MACIE WCZESNIEJ WSTAWAC!! POJEB.. CI LUDZIE CZY CO?!! TO JEST WASZA SPRAWA ILE SPICIE!! JAK CHCE DLUZEJ SPAC FRAJER JEDEN TO NIECH SIE ZWOLNI Z PRACY!!! :wściekła/y: CYRK PANIE I GRANDA!!!! :wściekła/y:

PS. JA WIEM ZE TO KIEPSKA SYTUACJA BO PRZECIEZ MACIE MALENKIEGO ALE ZACZNIJCIE SZUKAC JAKIEGOS MIESZKANIA MOZE A TYM PATALACHOM POWIEDZCIE ZE MOGÅ WAS POCALOWAC W DUPE!!!

Kasia ale pojechałas , i bardzo dobrze, ja bym nie wytrzymała z takim i po...ebańcami:no::crazy:.
Kasiu a jak dzionek , jeszcze duzo macie śniegu?

its_a_girl.gif

EWELINKA!! GRATULACJE!! I WIELKIE BUCHY DLA CIEBIE I NICOLKI!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA KOLEJNE DNI, MIESIÅCE, LATA DLA WAS OBU!!! :)
ps. CZEKAMY NA RELACJE SWIEZO UPIECZONEJ MAMY I ZDJECIA CØRECZKI!!! :)

sniegu Ci panie u nas pod dostatkiem. ale dzisiaj wszystko wrocilo do normy bo przez te opady przez 3dni nie wychodzilam z domu. ale dzisiaj byla na spacerze no i jest lepiej nawet dla Emmy bo przeciez Ona tez ma juz wyrobiony swøj system..a tak to mi marudzila i miala wiecej drzemek przez co mialam problemy z usypianiem..

ale dzisiaj tez Jå kladlam godzine ale mysle ze wiem w czym tkwi problem. jak pale w piecyku to powietrze w domu jest bardzo suche. juz nalewam tej wody w te specjalne miejsce, nawet powiesilam mokrå scierke nad løzeczkiem ale Ona ma sucho w nosie i jeszcze suche gilki i sie denerwuje. nie chce jesc, nie chce spac, nie chce smoka. znowu musialam uzyc tego sprayu ale przeciez nie bede codziennie!! ale od razu lepiej! zjadla i zasnela..pozatym z tym sprayem to juz tez nie jest tak latwo bo Ona sie wyrywa i placze a wczoraj to normalnie na mnie za to focha strzelila!!! naprawde! nie chciala na mnie nawet patrzec i marudzila ze musialam jå uspic zeby zapomniala no i jak sie obudzila to juz bylo ok! :))) no i sie wkurzylam i kategorycznie zapowiedzialam J. ze jak wroci z pracy to wybiezemy nawilzacz powietrza i bez dyskusji - kupujemy bo jak nie to i tak sama kupie!!! :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
I tak trzymaj:tak:, jak mała się męczy to nie ma co , jęśli wytropiłaś od czego taka marudna jest , to nie zwlekaj:tak:.a co do pogody , to u nas zimy nie widac:no:.....cisza .....może tylko rano lekki szron na drzewach i kwiatkach:tak:. W PL ma sypnąc trójmieście na mikołajki, ciesze się bo taka fajna atmosfera od razu sie robi, i w gdyni mamy zapalenie światełak na choince przed urzędem miasta ....takiej ogromiastej:tak:, che iśc z Cezarkaiem , mam nadzieje , że cały plan sie uda , bo w głowie mi już siedzi pare pomysłów, on nawet nie pamieta zeszłorocznych świąt:no:, więc bedzie oczarowany :-D

reklama
Swieta, Swieta.. a ja na Swieta bede z Emmå siedziec i na tatusia co ma przyjsc z pracy czekac.. choinka oczywiscie bedzie, juz w tamtym roku sie uparlam ze ma byc bo tyle lat nic ze nawet nie czuc nic atmosfery..pozatym zdecydowalam ze zrobie cos do jedzenia ale w porownaniu z urodzinowym meny Lili to az wstyd sie wychylac!! :-D WOW! Lila!! wyrazy szacunku!!! no a wlasnie jesli chodzi o jedzenie to zrobie rybe po grecku, tynnribbe (to takie norweskie - pieczona swinka ze spieczonå chrupkå sloninå na wierzchu - pycha!! a jak jadlam 3lata temu pierwszy raz to malo zebøw nie lamalam i wyzywalam co Ci norwedzy jedzå! a juz na nastepny rok to doczekac sie nie moglam!! :-D jak to gusta sie zmieniajå..). pozatym salatke zrobie warzywå i upieke z paczki :)-D) piernika ketrzynskiego tyle ze sie wysile i jakås polewe czekoladowå na niego zmontuje..i tyle. jak dla Nas (bo Nikt nie przyjedzie) to i tak za duzo!!

lila! ja jako ze spøzniona z zyczeniami dla Hani zloze jej w dniu imprezy!!! :-D

Do góry