reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

ach te dzieci i te ich katary czasem nie wiadomo skad sie biorace!mysle ze Czarusiowi szybko przejdzie!!!u nas juz 5 dzien ale leci mu z nosa to chyba dobrze, przybajmniej nie zalega w organizmie!
ja Wam zycze milego dzionka!
ps. a u nas deszcz:-(

reklama
ana79 a czemu piszesz zeby na noc nie pryskac tå solå fizjologicznå?

ja tez pøki co siedze w domu i na sacer nie ide, i nie wiem czy wogole dzisiaj pøjde. zrobilo sie cieplej, chociaz szaro i brzydko, pada kapusniaczek i ulice jak slizgawki wiec zadna przyjemnosc chodzic..

prøbuje uspic Emme ale cos mi marudzi..

milego dnia Wszystkim!

Ostatnia edycja:
hej u mnie nocka ogolnie do tylu:baffled: udalo mi sie tylko raz zasnac na 2,5 godziny bo tak jak zaczal o 1 w nocy tak tylko byla ta przerwa na 2,5 godziny i ogolnie tylko cyc, albo zeby go trzymac na raczkach:baffled:

nie chce zeby mi sie tak przyzwyczail do raczek wiec mu daje smoka, ale tez wypada mu to narzeka i w kolko:baffled:

ale nic zlapie moment jak pojdzie spac porzadnie to odespie

Kasiu wydaje mi sie , żeby nie od razu przed zaśnięciem , bo nie przyjmne jak coś tam z noska leci i dziecko sie męczy, no ale każdy ma inny punkt widzenia:tak:. aha i słyszałam , ze te preparaty w aerozolu uzależniaja błonę śluzową , więc stosowac max 5 dni.

Niunia jak byłam w PL i Czarek byl mniejszy używałam takiej maści pod nosek , bodajże z majeranku:baffled:.no i mozesz sprubowac z inhalacjami nad garnkiem z parującym naparem z rumianku, poza tym układaj Kubusia , by główka była wyżej, bądz na brzuszku. a jakbys chciała herbatke z rumianku to na opakowaniu jest napisane kamillete

Ostatnia edycja:
Aniu jesli chodzi o pozycje do spania to nasze dziecko ma takie ze czasem mu sie dziwie ze mu tak wygodnie!:-Dbardzo czesto wlasnie na brzuszku z pupa w gorze!smiejemy sie z mezem ze wyglada wtedy jak zaba:-D
no ale dzis pojedziemy na Sorland to sprobuje tam znalezc apteke i moze jakas multiwitamine mu jeszcze w syropie kupie!bo nam sie skonczyla juz jakis czas temu:-(
i zajde do tego sklepiku z ziolami po ten rumianek, nie wiem tylko czy ten nasz pierniczek da sobie inhalacje zrobic?no ale sprobujemy:tak:
Agatko wspolczuje serdecznie nieprzespanej nocki, pewnie kiepsko sie czujesz co?ale szczescie za Maly w dzien spi to i TY mozesz odespac troche:tak:
u nas wyszlo sloneczko ciekawe na jak dlugo???i nawet przestalo padac;-)

dziewczyny sluchajcie..
mam takie prøbki kremu Oilatum co dostalam do olejku do kåpieli..wlasnie posmarowalam Emmie buzke i cala czerwona w plamach!! :szok: uczulilo jå? przeciez to podobno najlepszy i najdelikatniejszy kosmetyk wlasnie przeciwko takim rzeczom!!! sprawdzalam date na saszetce. nie jest przeterminowany... co myslicie? Emma nie placze ani nie drapie ale buzia jak burak normalnie... :szok: ???

z tymi preparatami w aerozolu to racja! nawet dorosli nie powinni za dlugo stosowac. ja mam søl fizjologicznå w aerozolu z NIVEA. i cale szczescie. na razie zastosowalam tylko kilka razy i to w odstepach czasowych bo Emma czasami nad ranem strasznie sucho w nosku ma az harczy. mowilam J. zeby kupic nawilzacz ale on møwi ze wystarczy wody nalac na nasz kominek - jest takie specjalne miejsce i to sie rozniesie po mieszkaniu.. podobno nawilzacze tez nie zdrowe - wiecie cos o tym? stosuje tez ten plyn jak Emma ma suche baby w nosku zeby jej oczyscic.. ale nie jest juz z tym zakraplaniem tak latwo, na poczåtku nie reagowala bo nie wiedziala o co chodzi, teraz jak widzi to poznaje i juz sie wyrywa..:baffled::-D

ojej , biedulka :-(, ja jestem w szoku:szok:, bo ja tych kosmetyków używałam na AZS, To typowa seria dla alergicznych dzieci , no nie wiem , jesdyne co mi przychodzi do glowy , to mozliwe , że jej akurat nie pasuje, bo każde dziecko jest rożne, nawet inaczej reaguje na pieluchy.
poczekaj aż jej zniknie i maźnij jedna mała plamkę tego kremu i zobacz jak cos znowu wyjdzie , zrezygnuj z tego kosmetyku.:baffled:

reklama
:szok:Kasia ja nie słyszałam nic takiego, o rany , ja często miałam włączony w pl, bo sucho w mieszkaniu, no nie wiem juz teraz :confused:, kiedys pediatra mi powiedziała , że kłaśc na szczebelkach od łóżeczka, na noc wilgotną pieluchę tetrową, tylko tak żeby dziecko nie miało do niej dostępu , bo może na siebie ściągnąc, no ale ja wolałam kupic nawilżac:baffled:...a z tym miejscem na kominku to super rozwiązanie:tak:.
u mnie też nie ma szans z odciąganiem glutków , ani frida ani gruszka- poszło wszystko w odstawkę zaraz po pierwszej chorobie jak Czarek zaczął coś jarzyc co z czym :-D

Ostatnia edycja:
Do góry