reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

plan upadl, siedze w domu:-( ta znajoma powiedziala ze troche nie chetnie ale musi jechac bo dzwonili zeby potwierdzic i glupio bylo sie wymigac:-(

maly nadal spi jak zabity probuje go budzic co jakis czas ale nie daje rady:baffled:

niezle nocka sie zapowiada:szok: bede musiala sobie jakies zajecie wyszukac bo takie lezenie z nim w lozku i pobudka co 10-20 minut to doprowadza mnie do:wściekła/y: latwiej mi sie to znosi jak jestem rozbudzona:tak:

reklama
u nas komuna tez debatuje zeby zaczåc jakis budowy na ich zlecenie bo w budownictwie kryzys i zeby przetrwac ten czas..swojå drogå podobajå mi sie takie wyjscia, no ale wiadomo - bogate panstwo bo na takie akcje to kase trzeba miec..

a jesli chodzi o schizy za dzieciaka.. ja nie zapomne i såsiedzi w moim bloku chyba tez nie :-D jak Mama myla mi glowe. normalnie darlam sie jakby mnie ze skøry obdzierali!!! na calå klatke!! :-D w nocy tez sie rozkopywalam, gadalam, nawet w takim wlasnie letargu siadalam na løzku i cos mowilam (raz roweru pod poduszkå szukalam:-D) po czym sie zucalam z powrotem do spania na poduszke..byly tez choc bardzo zadkie akcje moczenia sie wywolane emocjami, nawet jednå pamietam wiec musialam juz byc wieksza - na noc przed wyjazdem z wujkim do babci n wakacje..ja jestem zdania ze emocje duzo tutaj biorå udzilu. czesc takich rzeczy objawia sie na tle nerwowym, choc Marta moze miec racje ze chodzi tu rowniez o rozwøj dziecka..

Marta ja tez nie wiem co z tym siemieniem (dobrze odmienilam?:baffled:) lnianym na suchå skøre.. co? zaparzasz i wlewasz do kåpieli?

ja dzisiaj znowu jak zombi. prøbowalam wykorzystac momenty jak Emma spala - latwo nie bylo...:-(

Daniel sie obudzil, no tak jest 21:baffled:

ja pamietam jako dziecko ze dlugo sie moczylam w nocy. Nawet jak nocowalam u babci to bylam taka dumna ze w nocy poszlam sie wysikac i z rana chcialam opowiedziec o tym babci, ale zorientowalam sie ze mi sie to tylko snilo:szok: a tak to realnie odebralam ze nie bylam w stanie uwierzyc ze to sen.

Sandra tez zaczela sie pokazywac jak ja Pan Bog stworzyl i wlasnie sie rozebrala i biega:baffled:

no i tym sposobem przzypomnialas mi Agata jeszcze jednå historie..:-D
..nie wiem ile wtedy mialam lat..pamietam ze snilam o slubie, tylko nie wiem czy swoim czy kogos. i strasznie mi sie chcialo sikac! i biegalam (pamietam to bieganie najbardziej!! :-D) i szukalam toalety bardzo dlugo.. az wkoncu znalazlam. i usiadlam i odczulam OGROMNÅ ulge.. ale w tym samym momencie w pølsnie zdalam sobie sprawe co sie stalo, ale bylo juz za pøzno i nie sposøb zatrzymac i obudzilam sie mokra... :zawstydzona/y::-D

Witajcie kobitki:-)
Marta dzieki za link , ktory podalas dla chcacych zglebic swoja wiedze norweskiego!super przydatny dla mojego mezusia-niech sie szkoli!
u mojego meza tez jakis przestuj malutki w robocie , ale jak narazie on jeszcze pracuje, ale z tego co wiem to roboty nie za wiele:-(
uwielbiam soboty kiedy jest w domu, ale moge zapomniec bo jutro tez musi isc popracowac i znow czeka mnie dzien jak co dzien!
nasz maly odwalil dzis taki konert przed spaniem ze glowa mi peka!ja juz naprawde mam dosc tych jego zebow, tego powolnego zolwiego wychodzenia ich!
poza tym mam okropny bol krzyza, nie wiem jak nawet sie ulozyc, tak zle i tak nie dobrze!juz sie przestraszylam ze moze to nerki ale troche poczytalam na necie o nerkach i sie uspokoilam:tak:
Agata szkoda ze plan upadl!a wymyslilas juz sobie zajecie w razie gdyby Maly postanowil w nocy sie z Toba zabawic?;-)
ja tez pamietam ze sie potrafilam moczyc w nocy, szczegolnie pamietam noc ja snilo mi sie ze chce mi sie siusiu wiec wstaje i ide do lazienki (oczywiscie zawsze budzilam brata zeby ze mna poszedl bo sie balam sama), no i dalej mi sie sni ze siadam na kieblku i robie siusiu-no i sie budze i zonk!posciel mokra!wiec to chyba wiekszosc z nam miala taie doswiadczenia z dziecinstwa!:zawstydzona/y:

niunia przykro mi z powodu zeboli Kubusia. szkoda mi zarøwno Was jak i jego..:-(
..a z tym krzyzem dosc duzo sie uskarzasz.. moze powinnas isc to Aniu sprawdzic? :-( nie wiem jakiego rodzaju jest to bol bo wtedy roznie sie dziala na takie rzeczy, ale ja tu teraz troche takimi czarowniczymi sposobami wyskocze.. sluchaj ja czesto na jakies dziwne dolegliwosci typu bøle korzonkowe, stawowe stosuje masc rozgrzewajåcå.. niedawno zakupilam sobie masc kociå - cos na zasadzie Wick Vapo-Rup i nacieram..ale pamietaj ze niektørych dolegliwosci nie powinno sie tez rozgrzewac.. ale moze to byc tez (nie daj Boze) cos z kregoslupem.. moze jakis basenik raz w tygodniu z calå rodzinkå? ;-) ale najlepiej jakbys poszla i to sprawdzila tylko nie wiem czy tutaj w Norwegii jest sens.. no ale sprøbowac zewsze mozna..:tak:;-)

Ostatnia edycja:
czesc kochane:happy2:

dzisiaj K. mial wolne,wiec pojechalismy do centrum,chcialam nakupowac sobie troche ubran,bo przez 2 lata nosilam ciazowe to wiecie...zero normalnych ubran w szafie
ogolnie zakupy z trojka dzieci to MASAKRA!!!!
Mila od rana jakby cos w nia wstapilo,jest nieznosna,Hania nie przepada za siedzeniem w wozku,w dodatku zmeczona to co chwile sie darla i w sumie ja K. nosil,i nawet Gabrys byl niespokojny,jadl co godzine...wiec zakupy do d..py:angry::angry::angry:
zamiast sie rozluznic na zakupach to mialam takiego nerwa,szczegolnie przez Milene...ja ktora jestem mega przeciwniczka klapswo,to dzisiaj w centrum byl jej dupsko chyba na kwasne jablko stlukla:wściekła/y::baffled::angry:

postanowilam dzisiaj,ze jak sniegi stopnieja,czyli gdzies w marcu lub kwietniu,biore auto,zostawiam dzieciaki tatusiowi i jade na zakupy na caly dzien!!!
az sie doczeac nie moge...:sorry2:

poczytalam co pisalyscie,ale wybaczcie...jestem skonana:zawstydzona/y:
ide chyba zaraz spac bo ledwo na oczy patrze

dobranoc mamuski i mam nadzieje,ze do jutra:sorry2:

rozumiem Cie Lila..:zawstydzona/y: ja z Emmå nie chce sie wybierac na zakupy a musze bo tez jakies dzinsy potrzebuje no i prezenty na Swieta i czekam az J. wezmie wolny dzien w listopadzie i z Niå w domu zostanie..a co dopiero Ty z 3 dzieci!!! :szok::no::tak: MASAKRA! ja nie rozpatruje chyba nawet jazdy do Kristiansand w 3-ke zeby bylo latwiej bo wiesz - my mamy 3,5h jazdy w jednå strone wiec bysmy sie umeczyli..:zawstydzona/y: a tak umecze sie tylko ja! :-D no chyba ze J. sie uprze..
a teraz idz i odpoczywaj.. spokojnej nocki. :Ø*

reklama
zakupy z dziecmi, znam ten bol:baffled: dopoki Sandra nie chodzila to zupelnie nie bylo problemu bo uwielbiala siedziec w wozku. Tak gdzies gdy skonczyla 1,5 roku to sie zaczela jazda, a z dwojka to juz wogole:no: fakt ze mlody jeszcze spokojny, ale jego w fotelik z zakupami, a Sandra rzadzi sie w sklepie i robi przedstawienia:angry:

20 kupujemy podwojny wozek to bedzie latwiej, bo nawet jak Sandra zdecyduje sie na sceny to przypne ja i koniec, a teraz to musze jednak uwazac zeby czegos tam nie rozwalila, potlukla itp,,, no i oczywiscie ona wszystko chce w sklepie jesc, to nie zaplacone takze i sprobuj jej nie dac, to wlasnie pokazuje rozki:wściekła/y:

w domu to jest luz, nie powinnam na nia w domu narzekac.Gorzej jest z wyjsciem:baffled:

Do góry