reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
Marta cos z tym bolem glowy jest, bo ja sie obudzilam dzisiaj tez z bolem. Sniadanko z kawka duzo pomoglo, ale widze ze wrocil i teraz jestem po drugiej lekkiej kawce to przeszlo;-)

a Sandra nam taka scene dobrze juz w domu odwalila ze szok... fakt ze sie obudzila w aucie i niedospala, ale nic sie nie dalo pomoc tylko ryczala i ryczala. Sama wychodzila do pokoju swojego zamykaja drzwi i ryczala. Co jakis czas przychodzila sie pokazac ze nadal ryczy i dalej wracala do pokoju:baffled: po pol godzinie samo przeszlo:-D maz stwierdzil ze ma focha:-D

a wogole to sie nauczyla pluc,, nie wiem skad - chyba jednak ta telewizja:baffled:

a mlody spi i znowu zbiera energie na nocke:baffled:

AGATHE nie można mu pomoc jakoś przestawic dzien z nocka?jakos męczyc go i zawracac głowę :-D(w przenosni..) , żeby w dzień był aktywny a noc dał Tobie spac?

da sie moze, ale troche pozniej bo jak narazie to nie da sie go dobudzic. Jak go obudze to sie drze i uspokaja tylko przy piersi, a wiadomo przy piersi zasypia znowu - powtorka z rozrywki z Sandra:szok: ta to byla jeszcze lepsza, bo wlozylam ja do wanienki a ta tylko otworzyla oczy zobaczyla co sie dzieje i poszla dalej spac. Mylam ja na spiaco:baffled:

ale nic sprobuje go troche polozyc gdzie indziej moze na lezaczku bo mam taki na plasko rozkladajacy sie bo w tym wozeczku to moze mu byc za bardzo wygodnie:confused:

ja mam chwilke czsu wolnego...Mayka zasnela w koncu...Natala sie bawi...
Troche to potrwa zanim Nsze Spioszki sie naucza kiedy noc a kiedy dzien:tak:...no moja akurat sieobudzi na kapiel o 20tej...
Wie\cie ze oni tutaj nie wiedza ze siemie lniane jest dobre na sucha skore :baffled:, oni tylko uzywaja do pieczenia chleba i na przeczyszczenie, a przeciez na skore bardzo dobrze dziala, tylko trzeba go zaparzyc a najlepiej przed zmielic tylko ja nie mam mlynka :sorry2:
wogole to polozna poruszyla watek o smierci lozeczkowej :dry: nie lubie takich tematow, sama probuje o tym nie myslec a ta walnela z grubej rury...musze zapomniec normalnie bo do bani dostane i nie bede spac po nocach...
Anka a jak tam Cezary w pszedszkolu? pewnie wylatany i pojdzie ladnie spac...
Agata Sandra to niezle ziolko :-D, ja na moja nie zwracam uwagi jak ma focha chyba ze krzyczy do mnie to wtedy ingeruje,no a tak niech sobie krzyczy, musi sie tez wyszumiec kiedys...ehhh...baby:-D
Aniu chcialam Ci napisac ze u Tomka tez beda postojowki ale towina firmy bo niema zlecen na dalsze budowy i prace dla pracownikow, ale ja sie tym nie matrtwie bo przed ta budowa co teraz koncza to tez tak gadali...lubia sobie poplotkowac i postraszyc:growl:

Ha ha ha niezla fryzurka Anka...ile lat temu zrobione to zdjecie? a to Toje wlosy wszytkie czy "doczepiane"?

Ostatnia edycja:
przyszedł cały zasmarkany:baffled:, ale nie widze , zeby więcej kaszlał, jest weekend to więc jeszcze go pogrzeje:-D, dzisiaj bylismy u szefa przedszkola i powiedział , że jeśli chcemy zrezygnowac z przedszkola, to dac znac 3 miechy wcześniej , ale , że jest koniec roku to mamy zapłacic za grudzien i spoko:tak:.
a co do postojowego , to zycze , żeby to tylko na krótki okres, w wypadku mojego Tomka to tez przeciez wina firmy , bo brak popytu na towar , wszystko stoi , i zastój na rynku pracy....też jest:baffled:.

no a siemie lniane to dobre też na żołądek i piękna urodę:tak:, po tych akcjach żołądkowych teściowa mowiła mi , żebym piła , ale mam jakoś wstręt, no nie mogę:no::baffled:bleeee.........

Ostatnia edycja:
przechlapane z tymi postojami:szok: w wiadomosciach mowia ze przez nastepny rok moze stracic nawet od 40 tys do 60 tys ludzi prace:szok: w rzadzie probuja cos robic zeby wylozyc kase na jakies remonty rzadowe czyli szpiali oraz komunalnych itp. zeby ludzie utrzymali prace. Mam nadzieje ze to cos pomoze, bo kurcze beznadziejna ta sytuacja:baffled:

mlody spi nawet na tym lezaczku....no nic ciezka noc przede mna.

Ale jedna rzecz mnie pociesza na jutro, bo maz pojedzie z Sandra na to przyjecie do znajomych ale moja dobra znajoma tez caly tydzien z dziecmi i chciala sobie odpoczac wiec wymylilismy ze wyslemy naszych mezow wraz z starszymi dziecmi, a my posiedzimy sobie razem z maluchami bo one na piersi....wyrwe sie z domu na troche:-) brzmi to cudownie;-)

Marta przewidziałaś , Cezary juz śpi , usnął mi na ręku zaraz przed FAKTAMI:tak:, wymęczony w przedszkolu poległ na mnie:-D....tylko jutro mnie czeka wczesna pobudka, jeszcze troche popsuł nam szyki , bo dzisiaj na Asane jest ta nocna jadka w centrach handlowych, no ale odpuścimy sobie lawirowanie po sklepach;-) , zresztą nie mam jakoś natchnienia do shopingu:rofl2:, pewnie skończyłoby sie na kupnie nastepnej zabawki dla Czarka:tak:.
siedze teraz sama w domku i się nudzę:baffled:....

reklama
a widzisz ja chcialam jechac na ta nocna wyprzedaz, ale krucho z kasa w tym miesiacu i nic sobie nie kupie, a szkoda bo taaaka okazja :-(, ale zawsze cos...
Maya spi,a ja tez najchetniej poszlabym spac...
Maja 8 osob z 30tu wywalic na postojowe a ma sie zaczac za 2 tyg, Tomek sie boi, ja na razie nie, trzeba czekac poprostu, nic sie nie zrobi...

Agata to fajnie Ci sie zapowiada jutrzejszy dzionek :-)...suuper...Ty zawsze cos sobie wymyslisz ;-)
a u mnie cisza z gosciami..mieli zadzwonic i nie dzwonia, ja tez nie bede zapraszac po 50dziesiat razy, jak nie to nie :sorry2:

Do góry