reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Marta mam skurcze ale nie regularne:sorry2: takie od czasu do czasu
jednak poczytalam,ze czop z domieszka krwi oznacza,ze porod moze wystapic od paru godzin do 3 dni,wiec ide odpoczywac jakby co:-)

a najgorsze ze jutro o 7.30 musze wstac:szok: dla mnie to masakryczna godzina:-)

reklama
Lilka znajac tutaj podejscie to odesla cie do domu wiec ja sadze ze tez mozesz poczekac, bo tylko sobie wycieczke do szpitala zrobisz. Ogolnie jest tak ze ten czop to moze odejsc na kilka dni nawet (tak jak mi np.) dlatego dla nich to nie jest powod pozostawienia kogos w szpitalu.

A kosz na pieluchy taki ze nie smierdzi tez mam, ale trzeba go oprozniac:happy2: my mamy ogolnie 3 kosze (papier, organiczne i cala reszta) i ci z gory tez tak maja, ale stoja obok siebie wiec wychodzi na to ze sa wspolne. Oni nic nie segreguja i jakbysmy my tego nie robili to nie daloby rady..... ale coz maz biega do tych pojemnikow bo mowi ze przynajmniej robimy cos dobrego dla srodowiska. Jego sprawa, ja nie biegam, chyba ze ide po drodze do sklepu to biore:tak:

Mala dopiero w lozeczku bo zanim obejrzalam cos w telewizji to byla 21, potem dopiero kolacja i mycie, wiec sie zeszlo, ale przynajmniej cisza jest- chyba zasypia

Lilka nic nie wiadomo co ze mna...hihi..na razie cisza i to taaka ze nawet malego skurcza nie mam tylko brzucho coraz nizej i nizej
Ja jutro wstaje o 6 bo musze miec samochod wiec znowu wycieczka do pracy do Tomka rano, a pozniej do lekarza, Natalka do przedszkola a wczesniej ze mna do lekarza na kontrole i do komuny zaniesc papiery o to dofinansowanie, Takze napisze Wam co i jak . Jakie maja progi zarobkowe i ile mozna dostac:tak:.
Ja zmykam juz do wyrka sie wyspac, mam nadzieje ze Natalkaniebedzie robila scen dzisiaj w nocy.
MIlej i spokojnej Nocki, a dla Ciebie Lilka specjalny koncert zyczen skurczy porodowych takich co 3 min:tak::-).
DOBRANOC:-)

29vh1lh.jpg

494.gif

Dzien Doberek:-),
U mie normalnie czyli deszczowo:-D. Nocka koszmarna, Natalka na szczescie spala cala noc do 6 ale my z Tomkiem nie moglismy zasnac. Padnieci ze siedziec sie nie da ale zasnac tez nie, takze nie wiemy o ktorej nas zmulio i zasnelismy. A rano olow w dupie ze szook:-D, ale juz w miare ok.
Jestem ciekawa co Lilce powiedza na kontroli:confused:, biednajuz tydzien biega...straszniejej wspolczuje. Ja sie psychicznie nastawiam na termin 20 tego tak jak mam, pozatym to sa Tomka urodzinki;-) takze fajny prezent by dostal:-D.
Anka powodzenia u lekarza:tak:.
Agata to Ty masz nienormalnych tych wlascicieli. Moi tez sa spokojnie po 40tce bo najstarszy syn 18 lat ma, ale sa naprawde ok. Jak cos potrzebuje nie ma sprawy, z niczym ie robia problemu. Na wiosne bede sie zajmowala calym ogrodem. Oni mi zamowia ziemie a ja bede sobie trawke siac i kwiatki sadzic:-D raj dla mie, zyc nie umierac:tak:. Moze zalapalabym pozniej jakas prace w zieleni miejskiej bo naprawde ladnie maja wszedzie a praca nie za ciezka i moze samochod dostane wlasny:-p..ojej al efajnieby bylo:blink::cool2:.
Aniu przypomnialo mi sie, wczoraj jak wracalismy do somku to widzialam samochod z reklama : Totale renholdsløsninger . Jest to duza firma sprzatajaca zarowno domki jak i budowy. WYslij im na miala swoje CV;-).

Ostatnia edycja:
vdzghg.jpg

Marta u mnie słonko wychodzi i powolnym krokiem sie rozpogadza:tak:, ja niestety nie zaprowadze Czaruchne do przedszkola ,mały krztusi sie przez kaszel , masakra:baffled:, zaraz go zarejstruje:tak:, biedulek mój kochany leży i nwet nie ma ochoty na bajeczkę:frown:.
życze wszytkim miłego dnia, jednym rozruszania sytuacji:-D, innym spokoju ducha:tak:

No u mie tez sloneczko swieci:-D ale o 6 padalo:-D.
No ja po wizycie u lekarza a Natalka w przedszkolu. Jezeli chodzi o nia i jej kaszelek to niestety organizm musi sam zwalczyc. A co do mnie to znowu cisnienie u gory. Bialka w moczu nie ma ale samo wysokie cisnienie tez jest groznie dla dziecka wiec kolejna wizyta w czwartek. A w srode mam wizyte u poloznej. Kurka ale sie nalatam po lekarzach w tym tyg:szok:, ale lepiej tak niz jakby mieli mnie olac:tak:.
Mam sie relaksowac wiec zaraz ide na drzemke:-).
Biedny Cezary:-( zeby mu tylko szybko przeszlo:happy2:. A Tobie tez wspolczuje bo zostalas sama...Trzymajcie sie :tak:. Buziaki :wink:!!!!

o Marta życze dobrego samopoczucia :tak:
mój M juz wylądował w PL , właśnie dzwonił, no powiem , ze troche mi nie na ręke , że teraz jestem sama , jeszcze jak obydwoje cosik chorujemy, ale w końcu ta sytuacja zmusiła mnie do samodzielności , bo zawsze się wyręczałam moim M:-D. małego zarejstrowałam na 11.30, no ale jeśli przepisze jakies leki , to dostane dopiero po 15 , bo kolega pojedzie po pracy , najbliższa apteka w sąsiedniej wsi:szok:.

reklama
hej

ja dopiero do szpitala jade...
mam noc tak masakryczna za soba ze porazka
skurcze doszly mi co do 5 minut,bol taki ze na koncu jeczalam i bylam pewna ze urodze do 11....no ale o 6 rano skurcze zaczely znaikac :szok:
czop mam krwisty znacznie bardziej...
no i torba stoi,opiekunka do dziewczynek zaraz bedzie i jedziemy
nie mialam sil po takiej nocy wstac po 7 by na 9 byc w spzitalu:no:
w tylku mam co powiedza

czuje sie okropnie zmeczona,skurcze sa co jakis czas,ale silne,jednak nie regularne

jestem ciekawa co zadecyduja w spzitalu
jak mnie zostawia napisze smksa

trzymajcie kciuki:sorry2:

Do góry