reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Ana ale znajomi kupili mieszkanie? bo widzisz my chcemy domek :happy2:
jejku domek...wlasne podworko....jak sa dzieci to bajka

wiesz co,my patrzymy na takie okazje,ale np.moj szwagier sam sie wybuduje i obliczyl,ze go to taniej wyjdzie :sorry2:
ja jednak wolalabym cos fajnego w miare nowego kupic,bo tracic kase na budowe a rownoczesnie wynajmowac to ful pieniedzy....

smietnik to i mnei dobija
ja praktycznie codziennie wynosze smieci z tymi resztkami jedzeniowymi,i glownie w smietniku na odpady sa nasze smieci :szok: ja sie nie raz zastanawiam co z moimi Norkami? 6 osob i mniej smieci od nas:confused:

Agata dzieki za info :-)

reklama
kochane,wracam z lazienki i z lekka w szoku jestem
pisalam wam,ze tydzien temu czop mi odszedl....u mnie czop zawsze byl bialy...Marta pisala chyba ze miala w innym kolorze...no i wlasnie odkrylam na wkladce taki jasno brazowy kolor czopu-no wogole dziwne ile ja go mam :szok:
trzecia ciaza i taka nowosc dla mnie:zawstydzona/y:

Lilka dokladnie na poczatku brazaowy a pozniej krew:tak:, tylko ze jak juz krew to do szpitala trzeba :tak::-) takze sie zaczelo w koncu:-D.
Zadzwon do poloznej albo do szpitala czy masz przyjechac juz czy poczekac az do krwi;-)
Trzymam kciuki:-D

Marta naprawde trzeba do szpitala jak zacznie sama krew leciec???:szok:
a pamietasz moze dlaczego? co to mzoe oznaczac?

kurka wystarszylas mnie..moze poszukam cos w necie..bo nic mi nie wiadomo na ten temat :no: nawet zadna polozna mi nic nie wpsominala na ten temat...jeste:no:m zielona:shocked2:

Anka Canal +
Lilka tak pisza w tych poradnikach ze jak odchodzi czop z krwia to do szpitala trzeba jechac bosie zaczelo.
Ale spokojnie, zadzwon najpierw to powiedza Ci wszytko:tak:

mi odszedl na kilka dni przed i tez byl krwisty, ale potem zadnej krwi nie bylo. Czop odchodzi gdy zaczyna sie male rozwarcie bo juz nie trzyma i puszcza. Czyli miejmy nadzieje ze sie zaczyna, tzn. zaczyna sie ale zeby sie rozkrecilo na maxa.

my po drugiej stronie ulicy mamy pojemniki z plastkiem, szklem i puszkami do wyrzucania za darmo i segregujemy bo bysmy nie wyrobili. Bo tak naprawde to nie wiemy ile my wyrzucamy bo niby sa dwa pojemniki i jeden powinien byc nasz ale wrzucaja gdzie popadnie i nie da sie tego ustalic:wściekła/y: jedno jest pewne ze my wyrzucamy tylko pampersy, smieci z lazienki oraz tylko czasem z kuchni (tam moze reklamowka w tygodniu). Daje sie tak, ale gdybysmy nie segregowali plastikow szczegolnie to by nie dalo rady. No i dojda jeszcze drugie pampersy za miesiac:baffled:
aj szkoda gadac bo z tymi z gory to wszystko jest nienormalne....

ide wykapac mala i polozyc spac, wpadne pozniej;-)

jak mi zaczal odchodzic to juz do konca porodu cos lecialo, a przy tym mialamjuz takie skurcze ze tchu brakowalo ale ja bylam juz wtedy w szpitalu, kazali pozniej bez bielizny chodzic i normalnie po nogach mi lecialo pod prysznic nie bo kroplowke mialam podlaczon pozniej, ahhh szkoda gadac...
a jak myslisz Agata:confused: ja na miejscu Lilki bym pojechala do szpitala.

A co do smietnikow to my mamy dwa osobne. do papieru i do smieci. Czyli oni maja dwa i My dwa. I niemamy problemu. Nawet jak wyjezdzamy to nam wystawiaja i odwrotnie. wiec luzik.
A co do pieluch to kupilam ten specjalny smietnik z workami ze pieluchy nie smierdza.
Kupilam w promocji za 200nok a pozniej worki kosztuja 100nok za krazek. nie wiem ile jest sztuk w tym krazku.

Ostatnia edycja:
Marta narazie nie ma sensu jechac do szpitala
mam nadzieje,ze odejda mi wody,i jak juz skurcze bede miala co 4 minuty to jade do szpitala
bo skurcze co 5 minut w obu porodach trzymaly mnie po 5-7godzin:baffled:
takze teraz mam w planach posiedziec w domu,ewentualnie w wannie i dopiero pojechac

mam nadzieje,ze nic nie pokrzyzuje moich planow :)

ide do lozka chyba...w razie czego

reklama
Do góry