reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

oplaty komunalne (woda, scieki, smieci) placi sie raz w roku i placi wlasiciel, czyli tak jakby bylo to w cenie czynszu. Bo tutaj niezaleznie od tego ile uzywasz to jest stala oplata zalezna od komuny. U nas np. jest w miare tania komuna i placa 5000 koron w roku, ale wynajmuja dwa mieszkania wiec to nie jest duzo.

reklama
U NAS WSZYSTKO JEST MOŻLIWE ,NASZ KRAJ TO SAME ABSURDY:-D

Agathe zobacz , sklep o którym pisałysmy:-D
taniaramni.jpg

u mnie caly sufit sie rusza bo ten na gorze skacze i drze morde bo wikingi w pilke graja, jest jakas transmisja:no: i co to jest ok, ale maz to za glosno chodzi i tupie:wściekła/y:
wiesz co zadziwiajacy ludzie , jak sobie przypomne te ich imprezy
1625.gif
i kartke na drzwiach to jestem w szoku:baffled::szok::baffled:, żenada!!!!
to sa Norwedzy?

ja na momencik uciekam.... potem wpadnę

hej mamuski :-)

ale mam nocke za soba,juz myslalam,ze sie zaczelo...ale sie wyciszylo:no:
a takie mialam fajne regularne skurcze buuu
a wiec na jutrzejsza wizyte sie lapie jak nic:dry:
kurka i 9 rano...masakra:szok:

jak was czytam to super,ze jestescie tak zorientowane co i jak

czytam zawsze Karolowi te niusy,i np.na gwiazdke chcielismy sobie kupic telewizor..no i teraz Agata od razu by nam rachunek przyslali na te 2 tys.kr??:szok:
Karol sie zastanawia czy jakby kupil mu kumpel co ma juz telewizor,to czy ten kolega dostalby tez do placenia?? czyli niby ze ma 2 telewizory to 4tys.kr rocznie??
idzie to obejsc? :sorry2:

no i jak piszesz,ze te oplaty komunalne sa raz w roku,to moj K. wyskoczyl,ze tak drogo by to nie wyszlo i moze sie wybudowac??:confused:
moja siostra ze szwagrem wlansie kupili sobie ziemie blisko Oslo za 600tys,kr i beda sie budowac
zazdroszcze im ,bo to zawsze nowe i tak sie ma w srodku jak sie chce
ale mnie przerazaja te wszystkie formalnosci:sorry2:

no Lilka nie rob nam juz tego....... kurcze wkurzajace te twoje skurcze ze tak znikaja:wściekła/y: moja kolezanka miala takie akcje od 8 miesiaca i tez urodzila kilka dni po terminie:no:

a co do abonamentu to placi sie od mieszkania, czyli niezaleznie ile telewizorow masz, ale jezeli ktos wynajmuje od ciebie pietro np. to musi placic swoj, a nie podciagac sie pod twoj. Takie jest prawo, a czy obejsc sie da..... pewnie jak ktos sobie kupi kolejny telewizor (np, ten znajomy) i juz placi abonament to nie powinno byc problemu (chyba tak mi sie przynajmniej wydaje)

A jesli chodzi o formalnosci to nalepiej kupowac ziemie juz z mediami i pozwoleniami na budowe, to z tego co slyszalam to wiecej tu formalnosci niz w PL. Ale znam wielu ktorzy przez to przebrneli wiec moze to jest do zrobienia. Lepiej podpytac sie kogos kto juz to przechodzil...

u mnie caly sufit sie rusza bo ten na gorze skacze i drze morde bo wikingi w pilke graja, jest jakas transmisja:no: i co to jest ok, ale maz to za glosno chodzi i tupie:wściekła/y:

matko kobito ale palantow trafilas :no::baffled::wściekła/y::wściekła/y:

to nam sie w pazdzierniku konczy umowa i nasi Norwedzy zagadali raz Karola,ze nie podniosa nam czynszu,ze juz kolejny pojemnik na smieci zmaowili,bo rodzina nam sie powiekszy i bedzie wiecej pampersow :-D
no super ludziska

ale od innych polakow to ja sie tez nasluchalam...widac nie ma narodu idealnego

reklama
naprawde mozna nie raz cos sie waznego dowiedziec:tak: juz nie wspomne o pomocy w robieniu lekcji:-D.

Lilka , ale mozna kupic swieże mieszkanko , ktore liczy sobie kilka lat i też sa fajne:tak:,znjomi polacy wzieli kredyt i kupili mieszkanie za milion sześcset kr, i bardzo ładne , juz urządzone nowocześnie z 2005roku

a te pieluchy to mnie dobijaja , śmietnik pełny raz dwa , mój obsikutek lubi sikac:)))

Do góry