reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Hej dziewczyny...
Jestem padnięta, niedawno wróciliśmy z kursu, po drodze wpadliśmy jeszcze na zakupki a teraz komp i lament.
Zazdroszczę Wam takich fajnych brzuszkow i mówię szczerze że wolałabym być teraz nawet w 40 tyg ciązy z wielkim brzuchem niż w swojej sytuacji. Znowu plamię a do tego troszkę krwawiłam, jestem załamana, bardzo się boję że to najgorsze ale jeszcze resztkami sił myslę że może to nie to najgorsze. Nie mam żadnych bóli wi,ęc nie wiem jak to będzie. Do lekarza i tak nie pojadę bo wczoraj powiedziała mi że mam odczekac 2 tyg chyba skonam:-(

Miło popatrzec choć jak Wy jesteście szczęśliwe i czekacie na swoje pociechy, to wspanialy moment tylko czemu każda nie może go przezywać bez stresu.

reklama
pociesze cie ze nie zawsze oznacza poronienie, ale uwazaj na siebie, bo warto.

fakt cieszymy sie brzuszkami, ale tez cieszymy sie ze wkrotce juz ich miec nie bedziemy:-D

lece na szybka kolacje, bo znowu nie zjadalam o normalnej godzinie:-p

Hej dziewczyny...
Jestem padnięta, niedawno wróciliśmy z kursu, po drodze wpadliśmy jeszcze na zakupki a teraz komp i lament.
Zazdroszczę Wam takich fajnych brzuszkow i mówię szczerze że wolałabym być teraz nawet w 40 tyg ciązy z wielkim brzuchem niż w swojej sytuacji. Znowu plamię a do tego troszkę krwawiłam, jestem załamana, bardzo się boję że to najgorsze ale jeszcze resztkami sił myslę że może to nie to najgorsze. Nie mam żadnych bóli wi,ęc nie wiem jak to będzie. Do lekarza i tak nie pojadę bo wczoraj powiedziała mi że mam odczekac 2 tyg chyba skonam:-(

Miło popatrzec choć jak Wy jesteście szczęśliwe i czekacie na swoje pociechy, to wspanialy moment tylko czemu każda nie może go przezywać bez stresu.

Kasia powinnaś leżec, nic nie robic , nie dźwigac ,nie jedna mama, która miała plamienia urodziła zdrowa dzdzie , więc sie nie stresuj , jak kazali czekac nic nie zmienisz.
w pl kazaliby ci dużo odpoczywac albo przepisaliby jakieś tabletki , tak miała moja koleżanka. trzymam kciuki , żeby bylo wszystko oki.

Marta dzieki , mam całą apteczke zawaloną , krople poszły w ruch , gripexy też:-D. a jak na zebraniu?

Agata trzymam kciuki:tak:!!!
Kaka lwkkie krwawienia mozna miec do 3 miesiecy z tego co wiem. Moze tez sie objawiac normalna miesiaczka i wogole. Sprawdz w kalendarzu czuy akurat nie mial przypac ci okres :tak:. A w tak wczesej ciazy nie ma sie chyba boli przy poronieniu :no:. nie marwt sie bo stres nie sluzy ciazy.

dzieki Marta - wlasnie ogladamy wiadomosci i duzo podaja zlych dla tych ktorzy kupili domy bo odsetki szly w gore ciagle ale teraz po kryzysie w Ameryce Norwegia stracila tak duzo ze moze pojsc jeszcze nawet do 10%:szok: w takiej sytuacji ciesze sie ze nie kupilismy domu w 2006 roku bo wyszloby nas tyle ze nie wiem co bysmy jedli:baffled:

Kasia nie stresuj sie tylko wypoczywaj i zazywaj snu pieknosci:tak:

Kaka bedzie dobrze , nie martw się
emocje12.gif

Nie weim po co ja chodze na te zebrania:wściekła/y:, jestem zla na siebie...Nic nie rozumiem, co chwila sie pytalam o czym gadaja az sie wkurzyl bo nic nie slyszal oprocz mojego "a o czym teraz...?" :wściekła/y: Ostatni raz tam poszlam...
A gadali o wszystkim i o niczym...wszystko wiem wiec nie mam bladego pojecia po co te zebrania. Jestesmy jedynymi obcokrajowcami krorych nikt nie szanuje.....jestem zla, chyba zabiore sie za norweski:sorry2:.
A jaja z rurami sa dalej...w kuchni robi "bull bull" i bylismy im powiedziec i wychodzi na to z eto niedobrze :no:. Gdzies sa rury zapchane dalej, gdzies w ogrodzie...
A poszlismy u nich zeby zmienili kontrakt wynajmu na mnie i tomka, bo byl na tescia i tomka. I powiedziala ze spoko. I ze kwota sie nie zmieni bo tesciu sie wyprowadza, ale w pzryszlym roku pomysla nad tym:szok:. To nie mam o czym z nia gadac zeby obnizyla:no:...mam nadzieje ze w przyszlym roku zalapie jakas robote, tzn.,za rok dopiero jak Maya skonczy roczek.

reklama
czesc Kasia ja niewiele wiem o poronieniach, zresztå chyba nic.. widzisz ja 2m-ce temu urodzilam, teraz przechodze byc moze tylko ciåze "urojonå" :-D i powiem szczerze ze troche sie martwie - najbardziej tym ze gotowa nie jestem, pozatym chcialabym sie jeszcze Emmå nacieszyc i na rekåch Jå ponosic, no ale skoro sie wydarzylo to tez nie chcialabym zeby cos sie stalo.. bådz dobrej mysli, moze sprøbuj poszukac cos na necie, a moze lepiej nie.. niewiem. (dziewczyny doradzcie cos Kasi!!). ja od siebie moge napisac zebys bardzo nie stresowala, a 3mam za Ciebie kciuki!

..ja dzisiaj plakalam do J. ze dziecka nie chce, no ale potem po chwili pomyslalam ze przeciez to nieprawda, ze przeciez chce i møwilam zeby jeszcze przed 30-tkå no ale nie zeby tak szybko..choc jak pomyslalam to moze to i fajnie ze tak szybko, tyle zeby kondycyjnie wytrzymac..historia by sie powtorzyla, bo Ojciec Jorgeira zdzialal jego brata po 2 m-cach i jest roznicy tylko 11! swojp drogå moge winic tylko i wylåcznie siebie ze wiedzåc o tym jeszcze sama "wlazilam" na J! :-D zobaczymy. moze to rzeczywiscie falszywy alarm.. tyle ze mam te takie dziwne przeczucie, cos tknelo zeby zrobic test - zupelnie jak z Emmå..

a Tobie Aniu to ja tak od siebie zycze kolejnego Dzidziusia, ale tylko oczywiscie jesli ty chcesz.. :tak::-D moze to juz i pora na Ciebie? bo røznica bylaby akurat!

Agatko pewnie ze jedz i sprawdzaj ten dom! såsiadow masz naprawde przykrych, z Twoich opisøw wynika ze naprawde byloby na plus. jak Ciebie znam odleglosc nie zrobi Ci ogromnej roznicy a dom jest duzy - pomiesci gosci na weekend! ja Ci to møwie - PRZEPROWADZAJ SIE! :tak:

Do góry