reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
mieszkanie jest czesciowo umeblowane, ale mamy tez swoich mebli troche z tym ze pewnie wybierzemy sobie to co chcemy zatrzymac tam bo miejsca duzo i trzeba jakos urzadzic. Zobaczymy, musze tam pojechac w przyszlym tygodniu i zobaczyc to sama najpierw;-)

Agata najlepiej bedziesz wiedziec jak pojedziesz i sprawdzisz ale mi sie wydaje ze jasne bedzie bo ze zdjec wyglåda raczej na wolnostojåcy, a przyajmniej nie otoczony z wszystkich stron..gorki tez så daleko. dla mnie tez fakt czy dochodzi swiatlo sloneczne bardzo wazna rzecz, szczegolnie po naszym ostatnim mieszlaniu gdzie jak systematycznie zasypywalo w zimie okna to trzeba bylo czekac na roztopy a i na wiosne ciemnica bo drzew i krzaczorow duzo!! :wściekła/y::no: a teraz mam widok piekny! z gorki na gorki i jezioro..:rolleyes: choc pod wzgledem oswietlenia i naslonecznienia pozostawia troche do zyczenia - zle rozplanowanie architektoniczne do danego umiejscowienia.ale nic to - dobrze jest! :)

Lilka a jak to z toba bylo bo ja juz nie pamietam, ile druga corka miala jak zaszlas w ciaze z Gabrielem?

Agata my dokladnie odczekalismy 6 tygodni pologu i ...:-p raz jedyny bez zabezpieczenia i stworzylismy Gabrielka
czyli Hania miala jakies ok.7 tygodni :tak:
bylam w szoku,ze ''zalapalam'' za pierwszym razem bez zabezpieczenia!!
o Milenke staralismy sie 2 cykle,o Hanie w sumie nawet pol roku,a tu prosze!! za pierwszym razem :szok::rofl2::-D

Ciekawa jestem czy w każdym przypadku plamienia oznaczają poronienie? oby nie, wciąz sie pocieszam.

Kaka nie za kazdym...jednak bardzo na siebie uwazaj :tak:
moja przyjaciolka teraz poronila,to objawialo sie u niej to lekko rozowa,galaretowata wydzielina....ty piszesz ze masz plamienia,wiec mysle ze to nie to...ale uwazaj na siebie

Kasiu ja w pierwszym momencie to po tescie mialam takiego szoka,ze hej!!!:szok:
powiedzialam K. ze idziemy usunac te ciaze :sorry2: oczywiscie w zyciu bym tego nie zrobila,ale szok byl dla mnie przeogromny,szczegolnie ze Hania w d..e mi dawala i to neizle :sorry2:
a K.? robil cos na laptopie,podniosl na mnie wzrok i jego tekst ''nie panikuj,to tylko dziecko'' zapamietam do konca zycia :happy: dzieki temu,po 2 tygodniach doszlam do siebie i spojrzalam na sytuacje z zupelnie innego/optymistycznego punktu widzenia :-)
Kasiunia bedzie dobrze
dzieciaczki beda jak blizniaki :-);-)

wolnej przestrzeni wokol domu jest 1200m2 tak jest w ogloszeniu wiec chyba nie powinno nic zaslaniac, ale tak jak mowilam trzeba bo samemu zobaczyc. Tesciu sie tam wychowal i mowil ze zima jest okolo -5 wiec niby zimniej niz w Stavanger ale przeciez w PL jest duzo zimniej i jestem przyzwyczajona. Moze chociaz moja corka doswiadczy co to snieg, bo tutaj wszystko rozpuszcza:crazy:

..ale wiecie co dziewczyny.. ja w piåtek bylam u lekarza na kontroli i Ona "do mnie" zaglådala..mowilam jej ze jestem juz po 1okresie (dokladnie dzisiaj 1m-c temu), to by wyjasniala co doktor mowila - ze troche tam w srodku krwawie..ale do tej pory miesiåczki nie ma (na co nigdy wczesniej nie patrzylam bo møj zegar biologiczny chodzi jak chce i nigdy na to liczyc nie moglam).. sama juz niewiem. pewnie za wczesnie zeby Ona (doktor cos widziala, moze nic nie ma, a moze nie chciala mi mowic.. tyle ze cytologie mi robila (w ramach co 4lata sprawdzania czy rak szyjki macicy) i mam nadzieje ze niczego nie naruszyla..:zawstydzona/y:

Lilka to ten twoj maz niezle napalony musialbyc a ty plodna ze nawet wiatr moze cie zapylic:laugh2:

Kasia - cytologia pobierana jest z szyjki macicy wiec plodu i to tak wczesnengo to sie nie uszkodzi. Glowa do gory. Zrob lepiej jeszcze raz test z kilka dni zeby watpliwosci rozwiac - zrob rano lepiej wyjdzie.

reklama
Ja u siebie mam typowa gdyńska pogode , może jedynie troche więcej pada, ale latojakietu zaliczyłam w 2007 i teraz to jak w pl, a zima chlapa!!!
żeby posmigac na desce trzeba sie troche rozbujac....
w tym roku jak się zacznie sezon wprosze sie do Kasi:-D z czarkiem a tatus w tym czasie polata na desce:rolleyes:

Do góry