reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Akupunktura świetna sprawa. Igielki działają na nerwy i wywołują poród. Do tego położna zrobiła mi masaż szyjki i młoda urodziła się w trymigi. Ale to dopiero po 38 t. Czyli jeszcze trochę

reklama
mi pewnie żadne igełki nie bedą potrzebne, Cezary chciał wyleśc w 29 tygodniu:baffled:, mam nadzieje , że nastepna dzidzia dotrwa do końca40 tyg w brzuszku:tak:.

Ja z Natalka na patologii chodzilam na masaz szyjki i jakos nie wspominam tego dobrze :baffled: jakby chciala mi sama dziecko wyjac i jeszcze mowilam mi ze mam sie odprezyc:szok: no rzeczywiscie moglam jak prawie do migdlakow doszla:szok:.
Tez chce juz sie brzucha pozbyc:tak: czasem mam takie male skurcze wiec organizm sie przygotowuje, brzucho opadlo na 100%, tylko jeszcze nie tak calkiem na dol, nigdy mi tak nie opadl ze po podlodze moglam ciagnac...z natal mialam podobno "dosyc wysoko "brzuch jak na porod takze jaj na to nie patrze;-). Agata wycieka Ci siara? Ja po nocy mam koleczka na bluzce:-D.
Id ena odkurzaczu polatac;-)...do pozniej:-)

wiecie co pisałam pare dni temu , że mam rewolucje żolądkową....
wcale nie przeszła, może juz nie wymiotuję, ale tak mi nie dobrze , w nocy sie budzę, masakra i na dodatek nic mi się nie chce jeśc:baffled:, a dzisiaj jakos mi słabo:baffled:, Kasia wypisuje o jakims dziwnym posmaku w ustach....:dry:

Myslisz....:-)....Z jednej strony fajnie ale z drugiej chcialas podjac jaks prace, nie?
Ablo to tylko wirusik, moze Cezary przyniusl "cos"z przedszkola a teraz taki okres na rozne choroby i przeziebienia:tak:. Na rzaie jak Ci sie nie spoznia to sie nie przejmuj;-). Ni ema co sobie wmawiac i sie denerwowac na zapas:tak:.

Marta - nic mi nie wycieka ale z Sandra tez nic nie wyciekalo.

A mi masaz zrobila calkiem szybko, oczywiscie to nie bylo najprzyjemniejsze, ale tylko chwile i zrobilo mi sie rozwarcie na 2-3 cm wiec tym razem tez przezyje;-)

coraz czesciej siedze na finn.no i ogladam mieszkania i domy,,,, kurcze jest jeden fajny tylko troche dalej trzeba odjechac i byloby to male miasteczko, ale przeciez z malenkimi dziecmi to i tak sie siedzi duzo w domu. Jest ogrod i to duzy, 5 sypialni:szok:. zawsze w weekend mozna sie wybrac tutaj do znajomych w tygodniu i tak zazwyczaj jestem w domu. Jest przedszkole, sklepy itp,,,,,, kurcze jak mysle o tych z gory to az mnie korci:baffled:

Akupunktura świetna sprawa. Igielki działają na nerwy i wywołują poród. Do tego położna zrobiła mi masaż szyjki i młoda urodziła się w trymigi. Ale to dopiero po 38 t. Czyli jeszcze trochę

no mi jak wbila w reke to faktycznie w nerwa bo reka ruszyc z bolu nie moglam :baffled:
i mam nadzieje ze tym razem nie bedzie potrzeby akumpunktury u mnie....

Marta co do siary,to z Milenka co rano od 5 miesiaca ciazy mialam plamy na koszulce nocnej
z Hania troche pozniej i mniej
a teraz?? zaraz rodze a ani razu nie miaalm nawet kropelki,nawet jak cycka sobie dusze to nic nie wycieka:-p

Ania :rofl2:
ja nie zapomne jak z Gabrielem moj poszedl kupic test ciazowy,do dzis wspomina ze to jego najdrozszy test ciazowy w zyciu:-D:-D:-D:-D

Agata ja codzinnie siedze na finn.no
szukam wozka blizniaczego,nawet za mieszkaniami patrze z 3 sypialniami,bo Hania w nocy przez zeby ma jazdy a spi z nami w sypialni,do tego dojdzie Gabriel
zastanawiam sie nad tym by do Milenki pokoju ja przeniesc,ale boje sie ze Milene bedzie budzic,lub ze Milena wejdzie jej do lozeczka i cos sie moze stac...
kurka 3 sypialnie by stykly teraz jak nic:sorry2:

mi by stykly teraz nawet tylko dwie ale porzadne, a nie my mamy ogromniasta, a przeciez tam tylko spimy i mamy szafami zagracone wszystko, bo mala ma taki maly ze chyba nawet nie 2x2 metry:szok: ma tylko lozeczko tam i zabawki, ale oczywiscie i tak znosi wszystko do salonu.

Z dwojka to naprawde nam potrzeba wiecej. Powiedzialam mojemu ze musimy tam pojechac i zobaczyc bo on wie gdzie to jest bo ma ciocie tam, ale ja sie nie bede wyprowadzac nigdzie zanim nie zobacze. Dzwonil do tych ludzi okazalo sie ze mieszkaja tu niedaleko ok 20-25 km stad i po niedzieli umowimy sie obejrzec ten dom. Zobaczymy jak to bedzie...... jak zobacze to ocenie czy moge tam byc czy nie, a do wynajecia jest od zaraz. My mamy tylko miesiac wypowiedzenia w umowie z tymi z gory i maja nasz depozyt w wysokosci dwoch czynszow. Ci od domu chca tylko jeden miesiac depozytu wiec pewnie polowa poszlaby na przeprowadzke. Dom jest czesciowo umeblowany......hmmm jak mysle o tych z gory to mnie kusi zeby stad uciec i nie wracac:crazy:

a mamy tylu znajomych polakow wokol ktorym ciagle cos pomagam zalatwiac i tlumaczyc ze zawsze mowia ze moge na nich liczyc w pomocy. To moga pomoc mi sie przeprowadzic;-) w koncu przynajmniej z 6 chlopa by sie znalazlo plus moj maz to co za problem. Jeden nawet ma busa, a reszta kobiaki z hakami wiec przyczepke tez mozna podlaczyc,,,,,,,,,, oj kusi, kusi....

No to fajnie Agata. To duzy ten domek, co? 5 sypialni...fajnie:tak: No zeby sie Tobie spodobal po Visingu:-). przeprowadzka chwila moment;-) No to powodzenia z nowym domkiem:-).
kiedy dostalyscie ten "zapis", tzn ile przed terminem porodu? bo mi zostalo 5 tyg i cisza. A spotkanie z polozna mam 1 pazdziernika dopiero...a wiecie roznie bywa, a jak urodze wczesniej...duzo wczesniej przed terminem to nawet nie bede wiedziala gdzie jechac:baffled:...
Przypomnialo mi sie ze dzisiaj mamy spotkanie w przedszkolu na 19. znowu bede siedziala i glupio sie usmiechala bo nic niebede kumac :baffled: bo tylko po norwesku gadaja a My jestesmy jedynymi obcokrajowcami w przedszkolu...
A tematem zebrania bedzie : co dzieci robia czyli omawianie planu miesiecznego, jakie wycieczki i jakie problemy s az dziecmi, etc/// Nuda nuda nuda:sorry2:.
Napije sie kawy i najem ciastek :-D...he he

reklama
Marta przeciez mogliscie sobie zamowic tłumacza na to zebranie

a ja włanie po drzemce, kiepsko mi znowu , ale to jakies choróbsko:baffled:

Do góry