reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

wiesz polokasia, ze nie jestem przyzwyczajona do mieszkania z dala od duzego miasta ale im dluzej o tym mysle tym bardziej sie przekonuje. Przeciez to nie jest tak daleko zawsze mozna przyjechac, a teraz to i tak duzo w domu bede siedziec, bo ciezko bedzie z dwojka tak wychodzic. A tak moge mlodego w wozku wystawic na werande, a Sandra moze sobie biegac po trawce i sie bawic. Tutaj to musze wyprawe na plac zabaw, bo przeciez ci na trawe tylko patrza a nie chodza po niej:crazy:

pokaze wam link

FINN eiendom - Norges største eiendomsmarked. Søk blant hus og leiligheter, og finn din nye bolig.

z tego co maz powiedzial, bo ma tam ciotke to mozna jeszcze troche utargowac na tym czynszu, bo tam jest tanio (targowanie sie mamy w krwi:happy:)

reklama
Jak dla mnie to bomba , jeśli będzie dzidzia:tak:, tylko troche sie boje bo miałam troche przejsc z ciążami ,szpitalami i takimi tam:baffled:.
nie martw się Kasiu , wiem , że byłoby ci ciężko , bo teraz trudno ogarnąc wszystko jak sie Emma pojawiła:szok:.

Marta co masz na myśli ,pisząc, że nie szanuja Polaków:szok:?

Ostatnia edycja:
a Marta! popatrz mialam Ci gratulowac konca klopotow z "bulgotaniem", teraz mialam dopisac ale przeczytalam ze znowu..:zawstydzona/y: mam nadzieje ze to falszywy alarm.. szkoda ze wlascicielka nic Wam nie obnizy bo przeciez 1dorosla i pracujåca osoba mniej to i zuzycie mniejsze no ale to chyba rzeczywiscie nie stanowi dla Nich (wynajmujåcych) znaczenia tym bardziej ze pewnie wszytkie rachunki lezå w Waszej gestji?

..pytalas o reakcje J. ..coz ja zareagowalam placzem i nerwami, On widzåc mnie takå sam sie tym przejål na koncu bo zle zareagowalam i zle Go nastawilam..glupio mi. mowil zebym sie nie matrwila,ze bedzie dobrze, potem milczal i nie wiem co teraz mysli..pozatym jest w pracy, siedze sama w domu..

Marta - wyslij nastepnym razem meza i nich ci sprawozdanie potem zrobi, ale ja wiem ze na takich spotkaniach to lubia gadac o niczym:crazy:

Ania - no to bierz sie do roboty i za meza zeby cos tam sie zaklulo:tak: choc ze spokojem zebys biedna sie nie wymeczyla ta ciaza.

Polokasia - bedzie ci ciezko to fakt i nie ma czego tu ukrywac ale pamietaj ze potem beda sie bawic jesli jestes w ciazy. Problem ze mala teraz kiepsko ci spi, a do 3 miesiaca mozesz byc bardzo zmeczona:baffled: ja pamietam ze ja prawie na krzesle potrafilam zasnac, juz tak powoli nawet oddychalam i jakbym nie poszla do lozka to na bank odlot na siedzaco:-p

Wiesz bo pozniej zostali sami rodzice i wczesniej powiedzialam ze rozumiem tylko po angielsku i wogole a onii dalej rozmowe po norwesku. Wiec sie wpienilam i wyszlismy stamtad. Bo bez sensu siedziec jak i tak nic nie rozumiem a co mi to da jak Tomek wytlumaczy mi o czym gadali za 20 min:crazy:. No wiec olweka. Jak cos beda chcieli to niech do mnie zadzwonia. zeby pozniej nie gadali ze My zadnych pomyslow nie przedstawiamy i sie nie integrujemy...ciekawe jak jak nic nie rozumiem:wściekła/y:. No ale zwisa mi to juz.
Agata MY PLACIMY 7750 MIESIECZNIE :szok:!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Mamy 72m2 2 sypialnie, lazienka, kuchnia, salon z jadalnia i kawalek ogrudka:szok:.
bierz ten domek bez zastanowienia:tak:.

Agata dom naprawde spoko (szczegolnie z tego zdjecia co to w rogu stoi czerwone krzeslo!! - co to mialo oznaczac - niewiem!:-D:-D:-D). ale naprawde! i widoczki tez fajne! i duuuuzy taras! takie lubie!! :-) uwierz mi ze godzinka drogi od miasta to nieduzo, i nie powinno stanowic problemu szczegolnie teraz kiedy rzeczywiscie raczej "uwieziona" w domu! mieszkanie poza miastem ma swoje uroki, ja raczej juz bym do miasta nie przeprowadzila sie a Jorgeir to wogole. a co dopiero zajmowanie domu samemu, bez innych lokatorow - "wacpan Tomku w swoim domku" :tak:

Aniu o tym wlasnie mowie, ciezko mi to troche wszystko ogarnåc. Jorgeir duzo mi pomaga ale mimo wszystko czasami czasu i ochoty brak bo Emma wszystko kontroluje - pory miedzy spaniem i jedzeniami.. a Jej spania coraz mniej a jedzenia coraz wiecej..hmm.. no i tez z porodowki bardzo zle wspomnienia mam, a teraz to nawet wraca.. brrrrr... ale TY to juzbys sie postarala! pozatym zobacz ile tutaj rowiesnikow!!! :-D:tak:

Kasiu my wsio sami oplacamy, tzn az prad:-D. Ale mamy kredo na samochod przeciez i w ratach placimy ubezpieczenie samochodu. Teraz przedszkole jeszcze....sama juz nie wiem. Mam nadzieje ze dofinansowanie z Bergen Kommune bedzie w dosyc wysokim procencie wynajmu:tak:. Bo inaczej nie wydolimy. A tutaj nie mozna mieszkac z dziecm w jednym pokoju jak to jest w PL. Musza byc odpowiednie warunki socjanle. Licze na to dofinansowanie ale tesciu musi sie wymeldowac. Ma juz swoj kontrakt podpisany wiec moglby dupe ruszyc w tej sprawie,ale powoedzial ze zrobi to 1 pazdziernika. Jakby mu na tym zalezalo:wściekła/y::crazy:.
ale narzekam dzisiaj:no:
Kasiu ja bylam zalamana jak sie odwiedzialam ze jestem w ciazy z Maya. Ale Tomek sie ucieszyl i powiedzial ze super i wogole no to tez zaczelam sie cieszyc z tej ciazy:tak:. Wiem ze to inna sytuacja niz u Ciebie. Ale moze J. Sie cieszy ale glupio mu sie przyznac.

Agathe pieknie tam jest, jaka okolica przesliczna , ja tam wolę wiejskie klimaty:tak:.
fajne mieszkanko, najbardziej urzekło mnie to wielkie okno , zaje....bi....ste...:szok:

reklama
wiecie jak ktos umie robic zdjecia to potrafi wyciagnac odpowiedni efekt, ale mi sie wydaje ze calkiem jasne mieszkanie. No i co trzeba na miejscu, a do wiekszego miasta 20 km

Do góry