reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

ha ha no :-D
tak patrzeylam ze wielki przedzial, i nie wiedzialam o co chodzi:-D ha ha
Mojawlascicielka wlasnie sie przewalila przed drzwiami (swoimi;-)) i ma cos z noga:szok:, a chcaiala cos zalatwic...uziemila sie sama, zaoferowalam sie ze jak chce do lekarza to moge ja zawiesc:tak:, ale powiedziala ze nic jej nie bedzie...wiec luzik...
Czekamy ma "store bil" :-D.
Nic mi sie nie chce, siedze przed kompem i przegladam zdjecia do wywolania:tak:, brak pomyslu na cokolwiek...nawet nie moge sie polozyc na drzemke bo moga w kazdej chwili przyjechac i pompowac:baffled:...chodze ju zprawie na rzesach....spaaaaac mi sie chce:-(
Agata pewnie kime juz zalicza:tak::-D.
Lilka dziwie sie ze Twoja kolezanka juz chce jechac, przeciez nawet nie urodzilas:confused:, wiem ze glupio ale ja bym jej nie zaplacila:sorry2:, ale to moje wlasne zdanie ;-)...
Mycie podlug podobno pomaga, grawitacja dziala wspomagajaco:-D.
jak sie skonczy moj horror to chce sobie cale mieszkanko wylizac lacznie z pastowaniem podlogi, bo mam wszedzie (oprocz lazienki) linoleum, a w lazienke na szczescie w plytkach od dolu do gory:tak:. I mam podlogowe ogrzewanie;-), ale nie mam kominka....a tak bym chciala:-). Tomek by przyniusl drewka z pracy bo moze i byloby fajnie cieplo i tanio przede wszystkim....troche bedziemy bulic za ogrzewanie jak Maya sie urodzi, wszedzie bedzie do 21 stC.
Agata a jak dacie Malemu na imie:confused:???
Bo mamy u Nas z tegorocznych Maluszkowatych Imionek :-D:
Emma, Karolinka, Gabrielek , Maya...dalej nie pamietam:sorry2:

reklama
tak, tak dziewczynki, ja drzemalam:-)

chlopak bedzie mial na imie Adrian.

wiecie co, ja moja Sandra byla malenka i maz mial zapalenie oskrzeli to nagrzal sobie do 22 stopni i wiecie jak sie darla:szok: wynioslam ja do sypialni gdzie bylo 18 i spokoj. Do tej pory nie lubi jak jest za cieplo. Chodzi na boso bez skarpet a zima to sie rozbiera do pieluchy. Z dolu nas grzeja wiec my nie ogrzewamy prawie nic, troche w lazience i w kazdym pokoju ale tak na max 2 z 10. Jakies geny wikingow od poczatku ma:laugh2:

Witam kobietki, dawno tu nie zaglądałam bo Wy wszystkie takie zaprzyjaźnione i jakoś tak troszkę dziwnie było mi się wtrącać ale teraz mam problem:-(
Mianowicie zaczęłam plamić, mam brązowe plamienia na początku bylo troszkę krwi i nie wiem co w tej sytuacji mam zrobic tu w Noregii. Czy mam czekac do jutra i iśc do lekarza czy może od razu dziś pojechac do szpitala?
Nie wiem jak tu jest ale wydaje mi sie że aby cos stwierdzic potrzebne i tak jest usg a u mojego lekarza nie ma usg i sam nie wiem co począć.

Jak możecie albo wiecie coś na ten temat prosze o pomoc i radę. Tak bardzo sie boję że strace moją dzidzię:-(

nie ,ja nie mam i niemialam zadnych pogadanek z pigulami:no:.
No ale sprawa juz zalatwiona. Przyszlo dwoch kolesiow i 15 min i po zabawie:-D. Tylko smrod i brud zostal w lazience. Zaraz zabieram sie do szorowania:tak:. Ale sie ciesze ze mam kibelek spowrotem:-):-D, ha ha!!!!!!!!!!!!

Kaka Ja na twoim miejscu bym juz byla na pogotowiu albo w centrum ginekologicznym... To dopiero 7 tydz wiec moga Ciebie olac ale upieraj sie jak mozesz i nie daj za wygrana!!!!
Takie moje zdanie...nie wiem reszta:confused:
I odwiedzaj Nas czesciej...po to jestesmy zeby sobie pogadac:tak:
Trzzymam kciuki zeby dobrze sie skonczylo;-).

oj Kasiu ty sie nie przejmuj , ze my tu takie pogaduchy prowadzimy tylko wlącz sie do nas , bo jedne są stare , niektóre tez świerzynki i to nie ma żadnego znaczenia :tak:, więc czekamy...
a co do twoich plamień to bardzo mi przykro , nie chodziłam tu do ginekologa, bo Czarka rodziłam w Pl, więc w tej kwestii trzeba się zdac na inne mamuski. chciałabym cie uspokoic , bo częst występuja plamienia na początku ciąży, jedne sa groźne inne nie , więc należałoby to sprawdzic:-(.
napewno poszłabym do lekarza jak najszybciej, nawet jakby nie mial tego cholernego usg, bo zbadac cię może a potem może cię skierowac do szpitala. dbaj o siebiei odpoczywaj a przede wszystkim nie wolno ci teraz dżwigac.powodzonka

Jeszcze jedna rada , tutaj bardzo lajtowo podchodza do zaciążonych w początkowych tygodniach , więc bąź uparta i upierdliwa , przede wszystkim nie daj sie zlac:tak:

reklama
nie ,ja nie mam i niemialam zadnych pogadanek z pigulami:no:.
No ale sprawa juz zalatwiona. Przyszlo dwoch kolesiow i 15 min i po zabawie:-D. Tylko smrod i brud zostal w lazience. Zaraz zabieram sie do szorowania:tak:. Ale sie ciesze ze mam kibelek spowrotem:-):-D, ha ha!!!!!!!!!!!!

Marta bo mnie tu osaczyła jedna kobitka , nie chce mi się tam chodzic , i gadac o wychowaniu , co mam robic , co mam mowic Czarkowi i takie tam:baffled:

Do góry