reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

no wlaśnie maja po kilka dzieciaków , a u mnie to bedzie raz w tygodniu opieka nad dzieciakiem i sprzątanko mieszkania, a w praktyce jak to bedzie wygladało to nie wiem/////:confused::confused::confused:różnie bywa:rofl2::rolleyes:
i nie wiem jak mam jej powiedziec , , że jaka kwota na godzinę:confused:

a co do Cezarego to masz rację , na chwilke wyjdziemy, ostatnio jak było slonko to wypuściły go na samym body a pod spodem nic , wieć cały zgrzany latał i pewnie tak spał, więc co tu się dziwic!!!!:oo2:

Mara współczuje tych przebojów kibelkowych , żebyś sobie jej nie podziębiła , na dworzu w nocy zimno:baffled::errr:

reklama
Lilus nie zycze Ci tego no ale co jak do niedzieli nie urodzisz? kolezanka pojedzie? nie moglaby jednak zostac i troche pomøc? cos Jå do PL ciågnie? przeciez wkoncu KOLEZANKA!! ???

Kasia kolezanka ma 4 letniego synka,ktorym zajmuje sie babcia a wieczorami tata,wiec musi wracac
niby mowila ze na 2/3 tygodnie leci,ale juz po tygodniu babcia ma dosc opieki nad wnuczkiem:sorry2:
biletu jeszcze nie kupilismy...narazie czekamy do czwartku czy cos sie wyklaruje;-)
jesli Gabriel sie nie urodzi,to trudno
jedna znajoma tutaj zaproponowala nam ze jak zaczne rodzic to moge liczyc na jej pomoc i ona zostanie z dziewczynkami:-) takze sie nie stresuje:-)

kiedy testujesz??:rofl2:

Lilka szybkiego rozwiazania :-D!!! niech Cie skurcze boira:tak::-D!!!!
Ja zmykam do lozeczka...Dobranoc Mamuski:-)

Marta dzieki
dzisiaj biore sie ostro za porzadki,typu podlogi na mokro,wyszorowanie na cacy lazienki,obiad...i jak starczy sily to okna przelece:rofl2: moze cos ruszy:sorry2:

Ana moja siostra sprzatala mieszkania za 80/100kr na godzine,wiec jak masz zajmowac sie dodatkowo dzieckiem i sprzatac to taka kwota moze jest ok??
w koncu raz w tygodniu...no ale Agata i Kasia pewnie bardziej pomoga w tej kwesti:happy:

sluchajcie na chwile tylko spuściłam Czarka z oka a on w tym czasie zdążył wysmarowac stół w musie owocowym , chodzi w moich balerinkach:crazy::rofl2: i rozrzucił cebulę po sałym domu no i ostatnia kwestia wylal na siebie płyn do robienia baniek ,
JA OSZALEJĘ:laugh2::laugh2::laugh2:

He he to masz wsolo Anka:-D, Natalka mi pomadka ochronna ostatnio wysmarowala caly telewizor i dvd:crazy:, myslalam ze zawalu sostane.
A za samo sprzatanie wez od 15 do 100 za godzinke, za mniej sie nie dawaj. Takie stawki sa w Bergen:tak: + opieka nad dzieckiem:tak:.
U mnie bez rewelacji. hydraulik nie dal rady:no:. Teraz jakas duza firma ma przyjechac i robic to pod cisnieniem. Kurde ale jak mi wywali gownem na cala lazienke to ja tego sprzatac nie bede:wściekła/y::crazy:!!!!!!!!!!!! Czekam na specow...
No i zakaz korzystania z sanitariatow, siusiu i kupka do wiaderka i za plot.
Suuper.... Tomek moze w robocie wziac prysznic i sie wykupkac a JA:szok:!!!! Cyba na kemping pojade a najblizszy jest 15 km stad:confused:!!!!
robie obiadek ale jesc go nie bede bo widze i czuje smrod szamba :zawstydzona/y:wszedzie...dobrze ze Natalka w przedszkolu...

Marta ale jaja masz:szok: wspolczuje tych zapachow w domu:baffled:

ja na twoim miejscu nie godzilabym sie na to ze ty musisz to sprzatac potem, przeciez to nie twoje mieszkanie i to nie by odpowiadasz za stan kanalizacji:crazy:

A ja mialam ciezka noc wiec odpespie z mala, budzila mi sie okolo 3 w nocy i o 6 juz chciala wstac ale jej wogole nie wyjelam, poglaskalam ja po glowie na siedzaco i potem delikatnie polozylam, nawet sie udalo:confused:

ale za to ten w brzuchu za kazdym razem kiedy chcialam zasnac potem to mial czkawke i calym brzuchem mi rzucalo:crazy: i wez sobie tu spij:crazy:
rano oczywiscie tez nie odespalam bo znowu czkawka mnie obudzila:wściekła/y: sie zaczynaja uroki podwojnej mamy:no:

ps. moj eks do mnie napisal przez n-k. Kurcze niby nic, ale bylismy ze soba 4 lata i to calkiem blisko, pare razy sie rozchodzilismy ale grzecznie do siebie wracalismy potem bo sie nie dalo osobno:no: pamietam ze jak wychodzilam za maz to ktos juz troche leiwy ktory znal i mnie i jego doradzal mi zebym nie utrzymywala za bardzo kontaktu bo za silny zwiazek to byl i mimo iz wiele sobie zrobilismy nawzajem to jendak sie kochalismy.......... kurcze....... jakos tak dziwnie sie z tym czuje......trzeba bedzie to mailowanie chyba w zarodku potraktowac zeby nie bylo problemow potem malzenskich. Nie wiem czy ja bym byla zadowolona gdyby moj maz pisal sobie z jego eks i to z ktora tak wiele lat byl:confused:

Marta nasze dzieciaki maja pomysły , mam nadzieję , ze za kosmeyki czarek sie nie weźmie , lepiej juz niech tylko sobie chodzi w moich butach:-D

a ta stawka co podałaś 0d 15 do 100 to roche duży przedział:baffled:, więc trudno bedzie mi podjąc decyzję, a jesli moge spytac ty miałaś za sprzątniecię chałupki czy godzinową stawkę:confused:

Agathe pewnie byś nie była zadowolona gdyby twój M utrzymywał kontakt ze swoją byłą , z drugiej strony tyle czasu byliscie ze soba to trudno przejśc obojętnie obok takiej osoby. ja miałam podobnie mój M sie wściekł bo mu powiedziałam o tym , że napisał i spotkałam swojego ex na ulicy, bo mieszkamy w gdyni obok siebie:baffled:,( kłotnia i draka) , choc nie potrzebna :angry:moim zdaniem , bo byłam szczera wobec męża:tak:.

wiesz moj M mowi ze on nie ma nic przeciwko bo mi ufa i on jest w Stanach ja jestem tutaj. Choc to prawda ze nie da sie przejsc zupelnie obojetnie po takim zwiazku. Problem tkwi w tym ze nie mam nawet z kim o tym tak szczerze pogadac kto by troche znal sytuacje, bo ci co sa na miejscu to wydaje mi sie ze nie zrozumieja, a ta jedyna osoba (moja przyjaciolka od dziecinstwa ktora zna cala sytuacje) jest w Polsce. Ile ja bym teraz dala zeby sobie z nia usiasc i pogadac:baffled: Ale coz musze sobie sama z tym poradzic.

I rzeczywiscie byla to taka szybka wymiana zdan czyli gratulacje corki itp,,,,,, ale ja wiem jak to sie z nami zaczelo i wiem ze ja bym nie czula sie fajnie gdybym to ja byla na miejscu meza choc mu ufam...... Odpisze mu ze dzieki i sprobuje zakonczyc w stylu ze zycze mu najlepszego, mam nadzieje ze domyli sie zeby nie pisac wiecej. Chlopak zna mnie jak wlasna kieszen, powinien zalapac:confused:

Anka zapomniala zera czyli od 150 do 100 za godz.:-D
Ja tez bym to zakonczyla na Twoim miejscu Agata:tak:, niecma po co wspomnien przywolywac...niektore szkodza:sorry2:.

reklama
Do góry