reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Bardzo dziękuję Wam za rady i wsparcie, bardzo się boję ale jeszcze dzis pojade z mężem do szpitala, oby tylko wszytsko było dobrze.

reklama
jak Sandra byla mala to za kazdym razem gdy byla kontrola to zawsze pytaly sie jak tam dziecko sie rozwija. Teraz nastepna kontrola bedzie na bilansie dwulatka. Zawsze mozna pojsc i umowic sie na spotkanie, ale mi jakos sie nie chce. Aczkolwiek jesli Sandra bedzie dalej takie sceny robila i w dodatku dojdzie zazdrosc o rodzenstwo bo po rozmowie z helsesøster wysylaja do takiego darmowego przedszkola (nie tracac kontantstøtte) wraz z rodzicami. Jest codziennie i planowane sa tam zajecia. Mozna tez zasiegnac rady specjalisty odnosnie dziecka. Te spotkania odbywaja sie wtedy z obojgiem rodzicow po wstepnej obserwacji dziecka i problemu. Fajna sprawa bo ucza nawet dziecko jesc porzadnie i wdrazyc system dzialania ze snem itp. Napewno jak bede miala taka potrzebe to sie zglosze.

Problem polega na tym ze to tylko w niektorych gminach jest. Tam gdzie mieszkalam wczesniej nic takiego nie bylo:tak:

kurcze ale chetnie bym sie stad wyprowadzila:crazy: tesciowie przyszli na chwile bo tesciowa zdejmowala szew Sandrze i tesc trzasnal drzwiami (tym drzwiom nie trzeba duzo zeby trzasnac). Oczywiscie zaraz kartka wyladowala na naszych drzwiach

DRZWI SIE ZAMYKA A NIE TRZASKA!!!

Super:wściekła/y: maz poszedl i do niej delikatnie i grzecznie powiedzial ze my zamykamy bardzo delikatnie (kurcze jak z jajkiem:crazy:) tylko to byl jego ojciec. Na co ona sie wydarla ze trzeba swoim gosciom mowic jak sie drzwi zamyka skoro nie wiedza:angry:

Maz powiedzial ze moze zalozyc na wlasny koszt taki spowalniacz na drzwi i nie bedzie problemu skoro te ich drzwi sie takie drogie. Po czym ona powiedziala ze nie chce nic takiego miec zamonotwanego:crazy:

Ostatnio zwrocili uwage ze podobno ci z dolu sie skarza ze maz glosno tupie jak chodzi:crazy::crazy::crazy::crazy:

tyle znajomych mamy wokol wiec jak tylko urodze to chyba ich poprosimy i pomoga nam sie gdzies wyniesc, tylko ze u nas tak ciezko jest z mieszkaniami:baffled:nie dosc ze chca jak za mokre zboze to jeszcze jest z 80 chetnych na jedno, a my mamy psy to juz wogole odpada:sorry2:

No nic maz poszedl sie wyzyc na silowni i wzial mala ze soba zeby sie nia zajeli, ja mam chwile spokoju to sobie poprasuje bo sie nazbieralo duzo.... troche mnie to odstresuje, bo ja naleze do tych dziwnych (tak mnie nazywaja znajomi) co lubi prasowac:laugh2:

ona pojechala i urodzila w PL bo miala ciaze zagrozona i zapewne by jej nie donosila tutaj, ale to dluga historia i bardziej zaawansowana niz Kasi przynajmniej z tego co opisywala. Bo dziewczyna miala juz bole brzucha i skurcze od samego poczatku ciazy. Szyjka macicy jej sie rozwierala, ale z plodem bylo wszystko ok. Musiala byc na lekach.

tak, tak to ci panstwo:crazy:

moj znajomy byl u ten facet kazal mu przestawic wozek o pare centymetrow bo zle stal:wściekła/y:

przyszedl i mowi do mnie ze kurcze ten wlasciciel to zwykly robol co kopie rowy i robi drogi, a ona to pani sklepowa na miesnym w markecie a nosza sie tak ze szok!!!!:angry:

nic nie mam do ludzi pracujacych w takim czy inny zawodzie, ale wkurza mnie to jak ktos sie tak wywyzsza a wcale nie ma z czego. Na dobra sprawe mam wyzsze wyksztalcenie a oni zapewne zawodowe i sie rzucaja, bo oni wielcy wlasiciele sa. A na dobra sprawe to jak chodza po salonie u siebie to mi sufit skrzypi i co z tym robia?:crazy::crazy::crazy::crazy:

Daj Boze sie stad wyprowadzic, nawet w 9 miesiacu ciazy a co tam:angry: albo nawet i w czasie pologu:baffled:

nic lece sie wyzyc na zelazku, pozniej zajrze jak mi emocje opadna:wściekła/y:

reklama
co za ludzie:crazy: porabani:crazy:
jaki tupet

mam nadzieje , ze jak najszybciej znajdziesz mieszkanie , bo ja bym zwariowała z tymi pajacami....
a ciekawe jak Kasia i teścik?

Do góry