reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
moze i prawda po czesci no ale halas halasowi nierowny.. ja na palcach nie chodze jak Emma spi, zresztå Ona nawet lepiej zasypia jak cos gra no ale nie takie akcje znienacka i doslownie za plecami! sama sie przeleklam..

..a z pracå i jezykiem Aniu rzeczywiscie nie przejmuj sie.. dopiero zaczelas szukac.. i naprawde nie do kazdej miotly czy innych rzeczy potrzebujå norweskiego..najwazniejsze zeby cos na poczåtek a potem samo wszystko przyjdzie! zobaczysz! :tak:

hejka, juz po wizycie

i same dobre wiesci - dziecko juz glowa w dol jest w pozycji startowej:-), wazy juz okolo 2 kg i ma wymiary dokladnie na 33 tydzien ciazy czyli dokladnie tak jak ja mam liczone. Wod plodowych nie mam za malo, maly brzuch jest dlatego ze poprostu nie poszlo mi nigdzie indziej i wszystko jest napakowane ostro, wiec zasapie sie zawsze nawet przy zakladaniu butow czy skarpetek....

a co do przepukliny to jest w takim miejscu ze w czasie rozwierania to nic nie ma do rzeczy a przy parciu to moze chwile wyjsc troche bardziej, ale ma miejsce do tego wiec nie ma problemu. Po samym parciu sie schowa na miejsce a po pologu trzeba to obejrzec czy sie wchlonello, jak nie to wytna.

A co do wozka graco to Lilka jeszcze nie kupilam bo kupie jak sie urodzi, mam jescze czas. Mam za to juz fotelik graco i jest super. Wiekszy niz maxi cosi wiec dluzej posiedzi tam. Bardzo popularne sa ostatnio te foteliki i wepniesz sobie go w wozek czyli nie musisz ciagle wyjmowac dzieciaka jak spi i tez nie musisz nosic go z fotelikiem. 4000 za nowy wozek i fotelik to dobra cena. A bedziesz miala z baza ten fotelik?

Agata to super wiadomosci. Najwazniejsze ze dzidzia zdrowa i ze bedzies zmogla rodzic silami natury:tak:.
A piszesz z i phona czy z kompa :-D....ah te zabawki XXI wieku:-D
NA ten sam patent wpadlam co Ty Agata z tymi wozkami 3w1.
Ale tomek chce kupic fotelic "recaro" i sie stary osiol uparl i nie da sobie przetlumaczyc ze mi bedzie wygodniej jak ten 3w1 kupimy.

napewno wygodniej.

moj maz sam nawet sie uparl na takie rozwiazanie a to dlatego ze u nas jest mala roznica wieku miedzy dziecmi i musialabym przekladac dzieciaka z fotelika to wozka i spowrotem za kazdym razem kiedy wchodze do sklepu nawet na chwile, bo nie dalabym rady go niesc w foteliku i jeszcze Sandra ktora mi ciagle ucieka i wynosi rzeczy ze sklepu:crazy:

a poza tym nie kazde dziecko da sie tak przenosic podczas snu i moze plakac. Dziekuje za takie zakupy, wystarczy ze Sandra robi sceny ostatnio. Jest w samym apogeum chyba buntu dwulatka, ale nic trzeba przezyc jakos.

wlasnie oddalam ja mezowi bo jechal zawiesc jakies biurko do fretexu, a ja korzystajac z okazji biore sie za sprzatanie. Kupilismy komode dla dzieciaka i taki balagan w domu ze szok. Sandra oczywiscie bawila sie styropianem wiec mozna sobie tylko wyobrazic ze jest teraz wszedzie:wściekła/y:

ps. mimo wszystko nastroj mam dobry i ciesze sie wynikami ze szpitala. Teraz to tylko modlic sie o szybkie rozwiazanie;-)

Agata za szybko to tez zle :-D...i tak szybciej ode mnie urodzisz bo masz chlopaka a oni lubia szybko wylazic...nie jak baby:tak:
i sie wydaje albo mi jakos brzucho opadl...ale to by bylo za szybko na opadanie...o schylaniu moge zapomniec...

no A gathe cale szczęście , ze ta przepuklina nie szkodzi a dzidzia ma sie dobrze:tak:. z tego co piszesz to masz sajgon w domu , moge sobie to wyobrazic bo mój Cezary to lubi jak wszystko wokół lata:wściekła/y:. miłego sprzatania:laugh2:.
Marta a ty co brzuchol ci opadł:confused:
co do wózków to te 3w1 to rewelacje , napewno tez z tej opcji zkorzystam w przyszlości:tak:, i z tego co słysze , moje zaciążone koleżanki też widza tego same plusy:tak:.
Wyobraźcie sobie , ze dzisiaj moj M chce obiadu , wszystko byłoby w porządku , gdybym juz dwóch nie zrobiła:szok:, o 11.30 przyjechał na lunch i zrobilam placki serowe , potem jak wrócilismy z rozmowy kwlif. to zjadł gołąbki w sosie pomidorowym , teraz wrócił sie do pracy na 2 godzinki i wychodząc pytal co na obiadek....:crazy::szok:
no to ide robic schaboszczaka , to może juz będzie najedzony:-D.

reklama
znalazlam kilka modeli fajnych wózków
12378-[11]-13-1-3.jpg

d1.jpg
ABC-Design Wózek dla bliźniąt ZOOM, kolekcja 2008

Ostatnia edycja:
Do góry